[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
reset la acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Giany
Membru de baza

IP:

am facut ceva greseli inca de la inceput acum vreau sa repar.Acum acvariul cred ca este ciclat pestii o duc bine dar am apa foarte tulbure din cauza unei buturugi pe care am scoso dar nu reusesc sa fac apa curata cum era inainte am tot schimbat 50% din apa si degeaba mai fac o incercare maine si daca tot tulbure ramane ma gandeam sa ii dau un "reset" Vreau sa cumpar substrat fertil de la JBL si oricum trebuie sa scot toata apa din acvariu... m`am tot gandit cum sa fac ,ca dupa ce pun substratu de la jbl sa numai fie nici apa tulbure si ma gandeam sa pun apa de la pastrat din seara asta ca sa iasa cloru calumea din ea si dupa ce pun substratu sa umplu acvariu cu apa de la pastrat , adica sa numai pun si din apa veche,si ca sa nu se decicleze pun o pastila de bactozym, credeti ca e bine? se va decicla acvariul ?
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu se va intampla nimic rau, daca filtrul va functiona in toata perioada refacerii bazinului.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Giany
Membru de baza

IP:

pai filtru va functiona dar daca il mut in apa " noua" nu se va decicla ?
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Daca lasi apa la "invchit" vreo doua zile, nu. Bacteriile vor supravietui. Important este sa iasa clorul din apa

[Email] [Yahoo!]
Giany
Membru de baza

IP:

perfect mc mult
[Email] [Yahoo!]
Giany
Membru de baza

IP:

e bine daca tin apa la pastrat in bidoane de apa plata taiate de unde incep sa se ingusteze ? iese clorul sau trebuie ceva mai larg?

This message was edited 1 time. Last update was at 20/06/2010 15:29:31

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Sa fie cat mai larga deschiderea. Doar asa clorul va iesi din apa. Ai grija ca filtrul sa-ti functioneze pe tot parcursul operatiunilor.

[Email] [Yahoo!]
Giany
Membru de baza

IP:

pot sa pun plantele langa filtru sa il "ascund" ? afecteaza in vreun fel ? poza cu filtru
[Thumb - eheim_filtru_intern_2008.jpg]

[Email] [Yahoo!]
Giany
Membru de baza

IP:

am avut o problema... cand am schimbat apa am crezut ca imi ajunge cea de la pastrat dar am mai pus vreo 15 litri de la robinet si am bagat aqua safe n`am avut ce face... am lasat 2 ore acvariul apoi am pus filtru... pestii se comporta normal... sa pun bactozym totusi ? daca trebuie sa pun trebuie sa scot iar toti pestii ?
[Email] [Yahoo!]
petzka
Member
[Avatar]

IP:

Giany wrote:pot sa pun plantele langa filtru sa il "ascund" ? afecteaza in vreun fel ? poza cu filtru

Eu am acelasi filtru ca si tine si l-am "ascuns" cu Limnophila sessiliflora si nu am observat diminuari ale performantei (http://petzka.wordpress.com/2010/05/22/acvariu-ziua-28/). Ai griga sa nu obturezi grila de tragere a apei (plantele sa fie in lateral).

Acvariul meu: http://petzka.blogspot.com/p/acvariul.html
[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: