[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Problema grava cu algele  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
silb_ro
Junior member

IP:

Salut,

Am un acvariu "facut" de curand, aprox. doua luni de zile si am o mare problema: a fost invadat de alge, in unele locuri au o inaltime de 5 - 6 cm. Il tot curat manual, dar bineinteles ca nu reusesc sa iau chiar tot. Algele reapar mereu. Nu am plante naturale, am avut de plastic pe care le-am scos pt ca s-au umplut primele de alge.
Parametrii apei sunt ok, am incercat cu Algizit dar nici un rezultat. Ma tot gandesc ca problema este de la iluminare. Acvariul are 50cm inaltime si doua neoane de aprox 110cm NARVA Daylight de 38W fiecare.
Atasez si niste poze cu problema

Multumesc anticipat pt. orice sfat util!
[Thumb - IMAGE_057.jpg]

[Thumb - IMAGE_058.jpg]

[Thumb - IMAGE_059.jpg]

V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Degeaba inlaturi efectul daca nu gasesti cauza aparitiei algelor, da-ne mai multe detalii, ciclarea o ai facuta si cum, cati litri are acvariul etc.

Un subscribe si suntem pretinasi !
[Email] [Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Da si tu o fuguta intai pe la introducere si prezintate pe tine si acvariul tau si dupa revii aici cu detalii. Dupa pietrisul colorat si fostele plante de plastic o sa consider ca nu ai substrat fertilizant. Lumina nu prea are de a face cu algele tale. Schimbi apa destul de rar si fara sifonare de substrat. Acolo s-a strans foarte mult mulm, care de altfel ar fi fost benefic unor plante, si cum incarcatura organica, aici ma refer la deseuri, a crescut ( nu ai specificat cati si ce pesti tii avand in vedere si dimensiunea acvariului ) implicit aceasta alga, staghorn , prolifereaza in conditiile tale. Recomandare, termina cu algizitul si alte pastile, solutii, chimicale pana nu rezolvi cu curatenia din acvariu.

Staghornului ii plac mult nitratii. Cred ca e o cantitate de deseu organic in substrat pe masura "gazonului" .

This message was edited 1 time. Last update was at 19/06/2010 23:08:29

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: