[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
buturuga plina de alge  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Giany
Membru de baza

IP:

salutare am luat ieri de la un baiat o buturuga cu ceva anubias pe ea si nu stiu cum sa procedez sa o curat de alge si de bacterii ca am inteles ca numai putea avea grija de acvariu idei ?
[Email] [Yahoo!]
Giany
Membru de baza

IP:

sa incerc cu o perie ?
[Email] [Yahoo!]
catalin cirstea
Member
[Avatar]

IP:

Incearca cu o solutie de clor simplu,nu din acela cu diferite parfumuri si"arome",pui un capacel la 1-1,5 l de apa intr-un lighean\galetusa cca 15-20min dupa care scoti buturuga si o clatesti temeinic sub jet de apa la robinet.
[Email]
Giany
Membru de baza

IP:

pai nu ramane cloru in ea porma???
sa o bag la fiert dupa ?
[Email] [Yahoo!]
catalin cirstea
Member
[Avatar]

IP:

Daca ai desprins planta (anubias-ul) de pe buturuga poti sa o cureti cum crezi tu mai bine,varianta de mai sus era pentru tot"ansamblul".
[Email]
Giany
Membru de baza

IP:

pai am desprins ca era toata buturuga neagra de alge ... am dat cu peria dar iese " jeg" la nesfarsit, acum iau o pauza ca am obosit ) deci pana la urma cum fac?
[Email] [Yahoo!]
catalin cirstea
Member
[Avatar]

IP:

Pana la urma.....,curata mecanic cat poti ,apoi trage-i o fiertura.Asta ar trebui sa fie suficient.
[Email]
Giany
Membru de baza

IP:

ca sa nu deschid alt topic : am in acvariu ca si substrat cuart albastru si nu prea imi place a fost o greseala cand l`am luat ... merge sa pun deasupra lui nisip ?
[Email] [Yahoo!]
catalin cirstea
Member
[Avatar]

IP:

Daca te referi la nisip in adevaratul sens al cuvantului,eu nu-ti recomand,daca este vb. despre un pietris mai fin,e bun dar iar nu rezolvi mai nimic deoarece acesta se va amesteca inevitabil cu cel vechi si nu stiu ce efect vizual va crea.
[Email]
hulk2738
Member

IP:

Giany wrote:ca sa nu deschid alt topic : am in acvariu ca si substrat cuart albastru si nu prea imi place a fost o greseala cand l`am luat ... merge sa pun deasupra lui nisip ?

depinde cum e populat acvariul. daca ai pesti care scormonesc, e ok. daca nu, ia in considerare faptul ca nemiscat nisipul foarte fin se va imbacsi rapid si va incepe sa puta cu efecte nasoale pentru tot acvariul (nitriti, nitrati etc). daca nu ai pesti care scotocesc fundalul, baga pietris.
axl07
Member
[Avatar]

IP:

Giany wrote:salutare am luat ieri de la un baiat o buturuga cu ceva anubias pe ea si nu stiu cum sa procedez sa o curat de alge si de bacterii ca am inteles ca numai putea avea grija de acvariu idei ?

daca nu iese mecanic poti incerca sa introduci 1-2 melci pomacea in acvariu, si o sa se ocupe ei de curatenie

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: