[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu fara substat fertil  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
dukull3tz
Member
[Avatar]

IP:

Salutare colegilor, zilele astea m-am apucat de un acvariu nano de 25L. Am pus un substrat de nisip 1-2mm pe fund, si am pus in functiune filtrul sa faca ciclare.
Problema este ca mi-am luat si plante.. dar neavand un substrat fertil credeti ca vor rezista macar o saptamana pana sa-mi iau substrat JBL Florapol 100 si sa amestect cu nisip?
Intentionez sa mai iau si cateva kile de petris cu granulatie mai mare sa pun peste nisip cu Florapol.

Va pun o poza ca sa vedeti despre ce plante sunt de vorba.
[Thumb - DSC03809.JPG]

This message was edited 3 times. Last update was at 10/06/2010 09:21:10

[Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Salutare, si eu am cam acelasi gen de acvariu, si tot fara substrat fertil. La mine e nisip fin de 1-2 mm. Ca sa nu mai deranjez stratul de nisip, si stiind ca nu o sa am plante excesiv si doar plante mai rezistente cu crestere usoara, am luat de la JBL acele bile fertilizante. Si le-am pus la radacinile plantelor. Ar fi o optiune...

Cat de bine am facut, o sa aflam de la colegii experimentati, dar rau nu cred ca am facut.

This message was edited 1 time. Last update was at 10/06/2010 11:07:14

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
dukull3tz
Member
[Avatar]

IP:

Salut bobesque! Se pare ca suntem in acelasi situatie aici

O intrebare pe langa cele de la primul post Nu stiu ce sa aleg intre JBL Florapol sau Aquabasis Pentru acvariul meu cum e mai bine? Plante o sa am doar cele nepretentioase..
[Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca te referi la substrat, eu unul mi-am pus AquaBasis - la acvariul de 54 litri. Nu stiu care sunt exact diferentele intre cele 2, din pacate sunt si eu la inceputuri
Ca realizari ma laud cu un acvariu ciclat de 54 litri, niste plante nu prea pretentioase, aditie CO2 din bomba si 8 tetrazone f jucause + bonus acvariu de 25 litri in plina faza de ciclare care va gazdui un betta si niste pui de cory, pana or creste mai mari.

Eu cred, ca daca nu vrei sa faci cine stie ce aquascaping in acel nano, cu bilele fertilizante scapi mai usor, decat sa scoti tot nisipul si sa resetezi acvariul. Daca umbli prea mult la nisip, o sa omori bacteriile din el si nu ajuta la ciclare.
Mergi pe bilele alea. Eu am luat tot de la JBL, erau 10 RON pachetul. Cred ca 2 pachete ajung la 25 litri.

Dar asteptam si ce spun cei mai experimentati, nu?

This message was edited 1 time. Last update was at 10/06/2010 16:23:24

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
dukull3tz
Member
[Avatar]

IP:

La acvariul de 25L cam cati litri de substrat ai pus? Eu vreau sa mai cumpar un substrat Hobby Bonalit Red dar nu stiu daca 3L imi va ajunge. Mai am ceva nisip care am acum in acvariu.
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: