[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Burete bolborositor - un ajutor la ciclarea lui  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Mi-am mai luat un acvariu - mic de 25 litri pentru betta. Incalzitor, burete de filtru in care am pus o pompa de aer (are si protectie pe sens), plante etc.

As vrea sa ciclez corespunzator acest acvariu mic. Si ma gandeam sa tin bolborositorul cateva zile - o saptamana in acvariul mare care da semne de final de ciclare (NO2 = 0.5, NO3 = 40, NH4 = 0.05).
Astfel, sper sa grabesc o infuzie de bacterii in acest burete si apoi sa-l pun in acvariul mic.

Aveti idee cam in cate zile e posibil ca buretele bolborositor sa 'prinda' niste bacterii pe el? Sau nu fac bine si ar trebui sa o iau de la zero cu buretele in acvariul mic?

This message was edited 1 time. Last update was at 05/06/2010 01:30:32

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
andrei_0
Junior member

IP:

Eu zic ca faci foarte bine. Cu cat il tii mai mult in acvariul ciclat, cu atat mai bine. Cand am nevoie de acvariul mic imi ciclez buretele cel putin o saptamana, si in acvariul mic pun apa pe care o schimb din acvariul mare (macar partial). Ca sa fii linistit poti sa mai monitorizezi nivelul de amoniac si nitriti din acvariul mic inca vre-o saptamana.

Azi imi mut si eu pestii din acvariul mic in cel mare, am avut un burete si niste inele de ceramica in ala mic, le-am pus saptamana trecuta in cel mare cu apa proaspata + mancare la descompus, si cum parametrii apei sunt normali, n-am nici un motiv de ingrijorare. Peste 2 saptamani ii voi muta din nou, intr-un acvariu si mai mare, folosind exact aceeasi procedura.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: