[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pozitie filtru intern  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
yo3fkv
Junior member

IP:

În primul rând, am onoarea sa va salut si sa va marturisesc ca, desi abia acum mi-am facut cont, am citit si mai ales învatat multe de pe acest forum. Dap, sunt începator în ale acvaristicii, drept pentru care multumesc tuturor celor care dau sfaturi, sfaturi care chiar m-au ajutat.

Acum, întrebarea mea: care este cea mai buna pozitie a unui filtru intern în acvariu? Ma refer pe care perete al acvariului sa-l pozitionez? Unii spun ca pe laterala mare (pe lungime într-un capat) este cel mai indicat deoarece curentul de aer nu este asa puternic în acvariu. Altii spun ca pe laterala mica (pe latime pe mijloc) deoarece face uin circuit al apei mai bun. Acum... astept si parerea unor specilisti de pe aici, consacrati deja, dupa cum am vazut eu

PS: Acvariu capacitate 54l, dimensiuni 60X30X30, filtru intern fara faima dar bun (zic eu).

Am editat postul. Nu mai scrie cu diacritice, nu sunt "vazute" de toate browserele. Alber

This message was edited 3 times. Last update was at 01/06/2010 13:30:56

providra18
Member
[Avatar]

IP:

De exempli, filtrul meu se prinde de o latura, in partea de sus a acvariului, are ca o clema care vine pe marginea sticlei. Avand capac, nu am putut sa-l pun decat intr-un singur fel, fara sa mai fac vreo modificare la el. Acesta are jetul de apa spre partea din fata a acvariului. Sper ca ai inteles ce am vrut sa zic.
[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Atata vreme cat miscarea apei, produsa de filtru, iti "valureste" suprafata acvariului, sa stii ca este OK... indiferent de pozitia filtrului.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
providra18
Member
[Avatar]

IP:

Asa ma gandeam si eu...Inseamna ca am presupus bine...hihihih
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Filtrul il pozitionezi astfel incat sa nu ai curenti foarte puternici in acvariu, dar circulatia apei sa fie cat mai buna in toate zonele din acvariu.
Astfel, vei putea aseza filtrul pe laterala scurta a bazinului, astfel incat jetul de apa sa fie paralel su laterala lunga, sau sa fie pe diagonala acvariului.
Cel mai bine este sa observi ce se intampla in acvariu, in functie de filtrul pe care il ai, apoi sa-i stabilesti singur pozitia, tinand cont de ce ti-am spus mai sus.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: