[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cand se pun pastilele bactozym in acvariu?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
iuli9004
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut acum vreo 2 saptamani am cumparat un acvariu de 60 l .L-am tinut la ciclat de cand lam luat si daca as pune pastilele bactozym ar trebui sa mai astept sau pastilele bactozym se puneau de cand am pus apa in acvariu.Astept raspuns.
[Yahoo!]
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

Pastilele se pun in filtru pentru a grabi ciclarea.Se pot pune la inceput sau pe parcurs(atunci cand sant semne de deciclare)
[Yahoo!]
iuli9004
Junior member
[Avatar]

IP:

pai eu am un fitru hailea hl-bt 400 si nu are suport pentru pastila dar nu as putea sa o desfac direct in apa?

This message was edited 1 time. Last update was at 29/05/2010 22:11:10

[Yahoo!]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Sefu, niciun filtru nu are suport ptr asa ceva, pastila aia se baga in buretele filtrului, infigi pastila aia cumva acolo, daca nu are buretele nicio gaura, ii practici tu una cu varful cutitului cat sa intre pastila acolo, e ca la impanatul mielului de paste cu usturoi

nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
[Email] [Yahoo!]
iuli9004
Junior member
[Avatar]

IP:

ok multumesc
[Yahoo!]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Si daca tot am stat de vorba, treci pe la sectiunea "despre noi" si prezinta-te, sa stim si noi cu cine vorbim. Fara grija, sunt pe aici o multime de oameni de treaba care te vor ajuta, daca intrebi de Bactozyn inseamna ca esti incepator, mai citeste si http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori si http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati , daca stii despre ce se vorbeste acolo, treci de faza de incepator.... , succes!

[Email] [Yahoo!]
Giany
Membru de baza

IP:

am folosit si eu dar nu am puso in buretele filtrului, pur si simplu am aruncato in apa la mine a functionat si asa
[Email] [Yahoo!]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

mai baieti, eu va spun cum trebuie sa faceti, voi faceti cum credeti de cuviinta. trebuie sa intelegeti insa ca, colonia de bacterii cu sau fara bactozym se formeaza IN filtru nu in apa, asa ca daca o puneti in apa colonia se va forma mai greu in buretele filtrului.

[Email] [Yahoo!]
Giany
Membru de baza

IP:

ai folosit bactozim ? una e o pastila iar alta e o fiola.... pastila trebuie sa aibe loc pentru a se dizolva oricum tot in filtru ajunge
[Email] [Yahoo!]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Giany wrote:ai folosit bactozim ? una e o pastila iar alta e o fiola.... pastila trebuie sa aibe loc pentru a se dizolva oricum tot in filtru ajunge

daca citesti cu atentie inceputul acestui topic ai sa vezi ca afost vorba de pastila nu de fiola, vorbind de eficacitatea acestui produs, dupa parerea mea este mai convenabil sa il pui in filtru ( pastila), decat sa il pui in apa, asteptand ca toate bacteriile sa se adune in filtru, si sa isi faca si loc acolo.
Loc? are loc berechet in filtru sa se dizolve. daca am folosit? da, la inceput cand nu aveam rabdare sa astept ciclarea unui acvariu asa cum faceti voi acum , nerabdare ce a dus la pierderea de pesti cu tot cu bactozymul lor .Cititi mai mult pe acest forum si o sa vedeti ca toata lumea recomnda procedee naturale, indiferent ca este vorba despre ciclare, despre boli ale pestilor sau despre alge in bazin. acvaristica este in afara de un hobby si o arta a rabdarii - am zis-o p`asta

[Email] [Yahoo!]
Giany
Membru de baza

IP:

ma rog cei de unde am luat eu mi`au zis fiola se pune direct in filtru pe burete iar pastila se lasa in acvariu fara niciun peste timp de 24 de ore
[Email] [Yahoo!]
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Banuiesc ca te referi la asa ceva:
image
Din cate stiu, bactozym este o capsula ce se pune in buretele filtrului dupa cum spunea si @popey nu am auzit de "pastila" bactozym.

Un subscribe si suntem pretinasi !
[Email] [Yahoo!]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

V.Sorin wrote: nu am auzit de "pastila" bactozym.

sorin cred ca a vrut sa spuna ca nu a auzit de fiola, bactozym-ul este la capsule, asa cum arata poza postata de el.

[Email] [Yahoo!]
n3bunyky
Junior member

IP:

salutare tuturor am si eu o mica problema acvariu juwel 63 l am avut un esec in care miau murit cca 15 pesti guppy si carasi apoi am luato de la capat curatare acvariu dezinfectie totul de la zero am lasat acvariul sa cicleze cam o luna cu activatori de bacterii si apa a fost perfecta apoi am introdus un ancistrus ,2 moly si 2 xispho... totul ok pentru circa 2 saptamani cand a inceput sa apara puf albicios si multa mizerie . am decis sa schimb filtrul intern cel original de la juwel cu unul extern tetra 600 crezand ca nu este destul de functional(acvariul era ceva vechi luat de la cineva)doar ca atunci cand am schimbat filtrul lam inlocuit scotand filtrul vechi(care era deja ciclat) si acum apa este albicioasa pestii sunt apatici acum 2 zile dupa schimbarea filtrului am mai introdus 2 moly si 2 xsipho din care un moly din prima tura a murit

NU TE PUNE CU POSTU CA ARE MINTEA ODIHNITA
[Email]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Schimburi dese de apa, adica zilnic, pana se cicleaza si filtrul acesta, poate dura mai mult de o luna. Nu schimbi toata apa, un 15-20% pe zi, in primele zile.Poti suplimenta cu bacterii pentru filtru, le pui cu o seringa pe intrarea in canistra.
[ICQ]
n3bunyky
Junior member

IP:

nu am gasit un topic dedicat celor cu deciclare d acvariu de aceea am scris aici. folosesc bacterii active DENITROL dela JBL

[Email]
n3bunyky
Junior member

IP:

si conditionator de apa tot JBL BIOTOPOL

[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: