[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu  XML
Forum Index » General info
Author Message
motanul
Member

IP:

salutare,

sunt nou pe aici si am si eu o intrebare. Am schimbat la un moment dat apa la acvariu (JUWEL 54L) si au inceput sa imi moara din pesti...mi-au ramas doar 2...acum vreau sa imi refac acvariul si nu stiu cum sa fac... cum se procedeaza...vreau sa imi iau si alte plante si substrat si nisip nou pentru ca cred ca au avut vreo boala pestii si nu vreau sa contaminez acvariul dupa ce il refgac.
puteti sa imi dati niste sfaturi cum sa procedez?

Multumesc
[Yahoo!]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Salut, bine ai venit.

In primul rand, incearca sa citesti urmatoarele:
* Ghid incepatori
* Ciclul azotului

Daca iti este ceva neclar, vii cu intrebari. Da-ne mai multe detalii despre acvariu: ce pesti ai avut / mai ai, ce lumina ai, e plantat, ai substrat, ce filtru...

Treci si pe la sectiunea Despre noi, sa ne cunoastem (completeaza-ti si locatia la profil).

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
motanul
Member

IP:

vin cu niste detalii: am avut 3 xifo, 4 zebre, un sanitar, 2 pesti sticla, 1 balon, 2 neoni, 2 neoni negrii
ca plante aveam: doar echinodorius
era cu substrat de la JBL si filtrul original de la acvariu.
[Yahoo!]
motanul
Member

IP:

motanul wrote:vin cu niste detalii: am avut 3 xifo, 4 zebre, un sanitar, 2 pesti sticla, 1 balon, 2 neoni, 2 neoni negrii
ca plante aveam: doar echinodorius
era cu substrat de la JBL si filtrul original de la acvariu.

mai ma gandeam daca nu pot sa scot filtrul lui original si sa montez eu unul mai performant sau ceva...ce ziceti? daca e ok puteti sa imi recomandati unul mai ieftin si bun?

Merci
[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Filtrul ala este unul foarte bun. Lasa-l acolo unde este si foloseste-l....nu filtrul este problema, cu lipsa cunostintelor tale despre ciclare si intretinerea unui acvariu. Citeste cat mai mult, retine cat poti si aplica.

PS Vrei si ieftin si bun ? Aproape imposibil ...

Until you find someone worth dying for, you never really live.
motanul
Member

IP:

poate sa imi spuna si mie ce trebuie facut la o ciclare?

si de unde pot sa cumpar plante ok?

multumesc

This message was edited 1 time. Last update was at 28/05/2010 14:32:42

[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ti-a mai fost pus linkul mai sus....citeste-l si retine ce scrie acolo : http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=/generalitati
Ideea, in mare, este cam asa : in prima luna se cicleaza acvariul si NU trebuie se umbli deloc la filtru. Apoi ii clatesti buretii DOAR in apa scoasa din acvariu si NUMAI cand scade foarte mult debitul la filtru. Pe cat posibil, daca sunt 2 bureti sau mai multi, clatesti doar unul odata. Buretii se clatesc doar, NU se spala foarte bine. Apa din acvariu o schimbi saptamanal, cate 25%...nu mai mult. Si ai grija sa fie declorinata si cam la aceeasi temperatura. Pentru declorinare o lasi intr-o galeata macar 24 ore...sau in alt vas cu gura larga.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Am curatat topicul de mesajele in plus (boti).

This message was edited 1 time. Last update was at 04/09/2010 09:49:51

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » General info
Go to: