[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un nou inceput ... reamenajare acvariu 52l  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
yonutzzz_92
Member
[Avatar]

IP:

Va salut.
Am hatarat sa va prezin si eu acvariul de apa dulce, pe care il am de 2 ani, dar pe care doa razi am hotarat sa-l reamenajez.
Acvariu: 52 litri, 50x25x42 (Lxlxh).
Lumina: bec economic 40w, 6400k, alb/rece.
Filtru: Resun SP-900l.
Incalzitor: Resun 50w.
Substrat: pietris natural 5kg (mai tre sa adaug 2kg).
Pesti: 7 guppy, 1 xipho, 2 black molly, 1 zebra si acum pestii de care tre sa scap: 2 gurami albastri, 2 sanitari, 1 pangasius.
Plante: cateva fire de vallisneria si 2 fire de limnophila.
Pe 15 mai am schimbat nisipul cu care a venit acvariul, si anume 7kg pietris colorat (7 culori) granulatie 3-15mm, acvariu se prezinta bine acum, dupa ce scap de cei 5 "giganti", vor intra plantele (nu stiu ce specii), posibil sa mai iau o black molly (sa fie 3), 4 zebre (sa fie 5), xipho nu stiu daca o sa mai iau (am un mascul) si sa adaug 6 creveti red cherry si daca gasesc 4 blue tigre.
Intentionez sa folosesc si un fertilizant lichid, si anume Sera Florena.
http://img541.imageshack.us/i/sdc11064.jpg/
http://img245.imageshack.us/i/sdc11063.jpg/
http://www.youtube.com/watch?v=Zy-rUMxIxeI
In filmulet nu apar sanitarii si pangasius, care au fost introdusi in acvariu dupa ce am filmat.
Sfaturile si criticile sunt bine venite.
Multumesc.

This message was edited 1 time. Last update was at 17/05/2010 21:23:42

Nano 30l
[Email] [Yahoo!]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cum ai schimbat pietrisul? Ce ai facut cu apa si cu pestii? Sub pietrisul ala ai pus ceva fertilizant? Plantele traiesc si doar in pietris, dar doar cu sera florena in masa apei nu stiu cat vor rezista , depinde de plante, cauta specii mai putin pretentioase ..
7kg pietris colorat (7 culori)

muaaaamaa, e ca la balci Saracii pesti de-ar putea sa iti spuna unde traiesc ei ce habitat natural au... bine, asta daca nu cumva citesti tu... sau , ma rog , gusturile nu se discuta, dar ziceam ca facem acvaristica daca nu profesionala, macar sa ne apropiem de adevar

nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
[Email] [Yahoo!]
yonutzzz_92
Member
[Avatar]

IP:

Am cumparat acvariu gata echipat + pesti ....
Nu am pus fertilizant, nu o sa am plante pretentioase (vreau sa merg pe cele mai usoare pe care le gasesc).
Am pastrat 15l apa din acvariu, am pus apa intr-o galeata timp de o saptamana (plus o cana de apa din acvariu) si aproximativ 15 l apa de robinet, pestii au stat cam 4 ore intr-o galeata, cat am scos pietrisul vechi am spalat putin acvariul si am pus pietrisul.

Nano 30l
[Email] [Yahoo!]
cristiandrei
Junior member

IP:

fara suparare, dar Aquascaping!!!
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

cristiandrei wrote:fara suparare, dar Aquascaping!!!

Nu vrei tu sa lasi ioronia deoparte si sa treci pe la introducere sa ne spui 1-2 cuvinte despre tine? ca asa e frumos cand intrii intr-un grup, sa te prezinti , vedem si noi ce acvariu, ce experienta, de unde esti o varsta eventual

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
yonutzzz_92
Member
[Avatar]

IP:

cristiandrei wrote:fara suparare, dar Aquascaping!!!

Unde doreai sa pun topicul ???? Nu este o sectiune speciala pentru acvarii (normale sau in constructie) .... ai rabdare si o sa vezi cum o sa arate acvariul cand o sa fie gata, o sa fie demn de "Aquascaping".

This message was edited 1 time. Last update was at 19/05/2010 11:15:49

Nano 30l
[Email] [Yahoo!]
catalos
Senior member
[Avatar]

IP:

ionut - nu o lua ca pe un afront - dar fa ceva cu "ciorba" aia - ia-o incet, incearca si documenteaza-te despre fiecare peste in parte pe care il ai in acvariul tau si vezi "care cu care" poate convietui "in liniste si pace"; nimeni de aici nu iti spune ceva din ura sau invidie, dar dta chinui bietii pesti (dupa ce te vei documenta precum ti-am sugerat mai sus poate vei si realiza de ce).

probabil ca multora dintre noi cei de aici ne-ar place sa avem in acvariile noastre (datorita frumusetii exemplarelor) cativa discusi, cativa scalari, impreuna cu cativa carasus auratus - gold sau telescop eye, un card mic de neoni rosii, o brigada de cateva exemplare mici de caluti de mare, dar sigur vom ajunge sa suprapopulam bazinul si unde mai pui ca pe unii dintre ei punandu-i impreuna le-am pricinui mare suferinta, pe altii care salasluiesc numai in mediu marin evident ca i-am ucide instantaneu, si acum vin si te intreb pe dta oare se merita toate acestea?

sper ca vei trage oaresce concluzii si vei lua masuri demne de un acvarist adevarat.

apa limpede, pesti sanatosi, si

multa bafta

This message was edited 1 time. Last update was at 19/05/2010 11:33:46

[Yahoo!]
yonutzzz_92
Member
[Avatar]

IP:

Am scris in primul post ce vreau sa fac ... dar mai scriu odata sa inteleaga toata lumea.
1. Acvariu a venit complet echipat + pesti (cam 30 la inceput, am reusit sa dau o parte), am mai ramas cu 7 guppy, 1 zebra, 2 black molly, 1 xipho mascul, pestii care raman, o sa mai adaug 4 zebre si un black molly, si in timp sa schimb guppy obisnuiti cu guppy imperiali: image si pestii pe care o sa-i dau: 2 sanitari, 2 gurami si 1 pangasius.
2. Dupa ce scap de pesti (sanitari, gurami, pangasius) o sa incep sa plantez acvariu.
3. Daca reusesc sa-l fac sa arate bine, o sa inscriu acvariul la AGA.

Ionut

Nano 30l
[Email] [Yahoo!]
yonutzzz_92
Member
[Avatar]

IP:

Cei 5 "giganti" au ajuns in iaz, in acvariu au mai ramas: 5 guppy, o zebra, un xipho si 2 molly, maine ma voi ocupa de el.
Azi am fost sa caut plante "normale" (nu investesc mult in el) dar nu am avut noroc ma voi duce saptamana viitoare (atunci aduc), mai tre sa rezolv cu lumina, am o mica mare problema cu lungimea bazinului care e de 50cm.
Voi revenii cu poze si mai multe detalii in curand.

Nano 30l
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: