[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
proiect nou nano  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alexFI
Junior member

IP:

Salutari!
Inspirat de multe nano-uri vazute pe forum sau in magazine m-am hotarat sa ma apuc sa imi fac si eu unul. Momentan totul este in stadiul de proiect. Marimile vor fi de 35x25x25, vreau sa folosesc sticla cu transparenta ridicata (dupa cum am vazut la nano-ul lui cibserg ) de 4 mm, volumul total al acvariului ajungand la 21,88 l, si cel mai probabil 19 litri volum util. Aici insa intervin dilemele si as avea nevoie de cateva sfaturi. Ca iluminare voi folosi o lampa Solar Duo Boy de 13w (sper ca e de ajuns, alternativa ar fi de 26w dar cred ca e cam prea mult); la substrat nu m-am hotarat daca sa folosesc ferti-soil (aquatic-nature), red bee sand (shirakura) sau Aqua soil de la Ada (astept sfaturi ); daca va fi nevoie voi introduce si co2. Filtrarea va fi asigurata fie de un filtru hang-on Hailea SL106 sau Aquatic Nature Flow 60 (si aici astept sfaturi). Plantele pe care le voi adaposti vor fi: covoras de glosso, utricularia si poate si ceva moss, E. Setaceum, staurogyne sp, si mai vedem . Ca locatari intentionez ca acvariul sa fie destinat mai mult crevetilor, cativa red cherry, cativa amano, cativa red bee, si daca o sa se poata si vro 7-10 microrasbora galaxy; cred eu ca s-ar intelege de minune. Dupa ce ma voi mai documenta si in urma sfaturilor voastre o sa cumpar tot ce-mi trebuie si in maxim o luna sper sa am nano-ul pus la ciclat. Multumesc in avans ! Toate cele bune!!!
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Felicitari pentru initiativa, vad ca din ce in ce nano-urile au mai multi fani Ca iluminare e foarte ok ce te ai gandit, am si eu Solar Duo si mi place , cat despre watti depinde foarte mult de ce plante vei folosi. Eu unu as merge pe 26 de watii, mai ales daca vrei un covor de plante. Ca si filtru cele doua seamana foarte mult, ca si fiabilitate nu ma pot pronunta stiu doar de Flow 60 ca am de un an de zile si merge ca nou,despre Hailea nu stiu. Substrat, as merge pe ADA. Costa cat Fertisoil dar e mai bun. Pentru un nano poti merge linistit pe ADA AquaSoil Amazonia Powder. Co2 iti trebuie musai , eu as merge pe un difuzor ceramic si o butelie mica de 500 g. Gasesti ieftine pe la vanzari. Ca si vietuitoare sunt ok crevetii, insa daca mergi pe combiantia creveti si microrasbore, daca o sa ai red bee nu prea ai maare sansa de reusita. Oricat de mici ar fi microrasborele tot papa puii. Daca tii red cherry si microrasbore tinand cont ca sunt mai prolifici, si daca acvariiul e plantat, ai sanse mari sa scape si ceva puii si sa creasca.

This message was edited 1 time. Last update was at 23/04/2010 19:23:12

fost cesrobis
alexFI
Junior member

IP:

cu wattii nu stiu ce sa zic ca nu as vrea sa dau nici in alge (cu prea multi) da nici sa imi moara plantele (cu prea putini). Vreau neaparat plante covor drept pentru care cred ca voi alege varianta de 26w, o sa ma mai documentez . Daca zici ca tine mai bine flow 60 o sa il aleg p acela, am avut hailea si din 3 in 3 zile trebuia sa il curat ca nu mai functiona. Cat despre locatari...o sa incerc sa tin vro 2-3 red bee cand o sa am covorasu pregatit si le pun si cateva ascunzatori, poate reusesc, daca nu nu. Multumesc de sfaturi, ma apuc deja sa cumpar lucrurile necesare . Astept sfaturi in continuare
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca mergi pe mai multi watti trebuie sa folosesti neaparat Co2 si fertilizare de calitate. Adica altfel vei avea probleme. Oricum becurile economice nu sunt ca T5-urile, deci parerea mea e ca daca vrei gazon, ai co2 si fertilizare de calitate nu vei avea problema cu algele.

fost cesrobis
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Si io zic sa bagi 26 W. Dac-o sa fie prea multa ii poti schimba pozitia sau poti acoperi o parte pina vei fi multumit.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: