Cacat. Tone de cacat... asta e rezultatul unei luni de vacanta.
- schimbat toata apa,
- rascolit nisipul,
- suflat peretii de piatra,
- aspirat mizeria... galeata cu galeata, am crezut ca innebunesc - racait geamurile de alge,
- spalat buretele din cutia de jos,
- aspirat sumpul, etc, etc, etc...
@pavelescu: Lasa ca o sa faci tu teste de apa, si pentru mine. @smileyface: Cum adica nu-s poze? N-ai vazut ce-a facut batman din topicul asta? ... ieri era apa inca tulbure, da' poate ma invrednicesc azi.
Frumos e tigerul ala ! S-a mai indulcit situatia cu lemnele in acvariu imi place mult mai mult asa. Poate o pui de niste pui. Mi se pare mie sau tiger-ul e submisiv fata de red?
PLM cu deacu ii chema p-astia?
This message was edited 1 time. Last update was at 26/08/2016 08:14:32
@um02122: Da, bai nene... asa da! Dupa o luna de Grecia, pot sa spun ca m-am specializat in tzatze, asa ca pot sa apreciez ceva fain.
@all:
- intervalul 0.25-0.27: se vede cum pestele din dreapta (pe care eu il suspectez ca e femela) incepe si "tremura" din coada.
- intervalul 0.47-0.50: se vede papipa genitala a masculului... de altfel, acesta are si tentative de a "curata" piatra... vantura nisipul.
- intervalul 1.00-1.05: la femela nu se vede inca papila genitala... din experienta anterioara, papila femelei este vizibila abia in ziua depunerii icrelor.
- intervalul 1.52-1.56: se vede cum femela se unduieste in postura tipica "S"... tot asa, din experientele anterioare, e semn ca pestii sunt pereche si ca se "curteaza".
Alte observatii:
- desi pestele cel nou (ala mai mic, asa zisa "femela") a recuperat din diferenta de marime, se remarca faptul ca e inca tanar... e cu ochii numa' dupa mancare. Se si vede in filmare, daca ma apropii de bazin, pestele incepe si se uita in sus... poate-poate pica ceva. - la ora actuala, masculul mare are undeva pe la 26-27 cm... cel mic (femela) a ajuns pe la 23-24 cm. Aprecierile sunt ochiometrice, deoarece n-am pus ruleta pe ei.
- pe lemnele din acvariu sunt cam 6-7 pui de ancistrus care au depasit "etapa critica"... au ajuns pe la 3-4 cm. E valabil si pentru sump, unde mai sunt alte 4-5 exemplare identice.
- deoarece am scos buretele din cutia de plexi din sump, aia unde curge apa, nu stiu daca ancistrusii au mai depus vreo alta ponta (in luna ce-a trecut)... e drept ca am vazut cativa pui mici, razleti. Da' nu la modul in care va obisnuisem, "cu galeata". - desi am "suflat" peretii de piatra, tot mai am suspensii in apa... cred ca tre' sa ma preocup sa incropesc ceva din perlon, pentru o filtrare temporara mai serioasa. De unde iau niste perlon?
Stati bre, mai trebuie sa dea a 2-a oara cu matura, sa mai frece de 2-3 ori geamurile.
Pai cum vreti sa nu faca la fel ca voi? Ca n-am prea vazut poze la acvarii inainte de intretinere nici pe la voi, doar dupa ce le-ati frecat pina lucesc de zici ca miine le trimiteti la AGA.
Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
- schimb masiv de apa (~80%), aspirat mizeria... ma dispera cat de mult se caca Ancistrusii, ei sunt principalii producatori de "deseuri".
- am scos coloana din mijloc + piatra Avatar... am lasat "plaja" libera, pentru loc de joaca.
- nu m-am invrednicit sa caut perlon... da' stiu ca asta nu e o surpriza pentru nimeni - mi se pare ca masculul devine mai "agitat"si mai "hotarat"... am surprins tot felul de gesturi si posturi. Curata piatra si da nisipul la o parte.
- femela nu cred ca e pregatita... probabil ca e prea mica (de varsta). Sper sa nu se ajunga la violente domestice.
Nu am facut poze, asa ca tre' sa ma credeti pe cuvant.