[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme caras ...  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
three
Unripe member

IP:

Salutari tuturor ! Am sperat sa nu ajung sa solicit ajutorul cuiva dar din pacate am ajuns in aceasta postura nedorita . Carasul meu pe care il am de vreo 2 ani are un comportament ciudat de vreo cateva zile . Adopta pozitii ciudate din cand in cand ba cu burta in sus , ba cu capul in jos .Precizez ca nu prezinta leziuni , nu are pete , mananca , doar ca adopta aceste pozitii ciudate . Acvariul are 100 de l , temperatura e in jur de 24 de grade ( stiu ca eputin cam mare pt caras , dar repet vreme de 2 ani nu am avut probleme ). Din pacate nu am posibilitatea sa atasez imagini . In afara carasului acvariul e populat cu 2 colisa rosii , 2 colisa galbeni , 2 tetra negri , 3 xipho , 2 Corydoras , 2 Poecilia velifera .
sece4u20
Member
[Avatar]

IP:

ce fel de mancare iai dat ?? daca i-ai dat fulgi tine-l la post vreo zi apoi dai mazare fiarta si decojita. face minuni daca boala este pe baza de hrana administrata

mesaj pentru europa si nu numai
three
Unripe member

IP:

sece4u20 wrote:ce fel de mancare iai dat ?? daca i-ai dat fulgi tine-l la post vreo zi apoi dai mazare fiarta si decojita. face minuni daca boala este pe baza de hrana administrata

Merci mult sece4u20 ! Desi am fost destul de sceptic , l-am izolat si l-am indopat doar cu mazare vreme de cateva zile ! Acum e din nou in acvariul comun si e destul de vioi ! Cred ca si-a revenit ,insa o sa-l urmaresc in continuare cu mai multa atentie ! Cert e ca nu l-am mai vazut sa adopte pozitiile alea ciudate ....
sece4u20
Member
[Avatar]

IP:

incearca sa ii dai mai putin fulgi pe saptamana de exemplu poti sa ii dai doua zile pe saptamana cu 2-3 zile diferenta intre ele. carasilor le plac la nebunie salatele . oparestele un pic si dale cate putin. si app ca sa eviti pe viitor asemenea probleme stabileste o zi de post in care sa nu il hranesti.
numai bine si pesti voinici si sanatosi.

three
Unripe member

IP:

sece4u20 wrote:incearca sa ii dai mai putin fulgi pe saptamana de exemplu poti sa ii dai doua zile pe saptamana cu 2-3 zile diferenta intre ele. carasilor le plac la nebunie salatele . oparestele un pic si dale cate putin. si app ca sa eviti pe viitor asemenea probleme stabileste o zi de post in care sa nu il hranesti.
numai bine si pesti voinici si sanatosi.

Nu i-am dat niciodata fulgi ! E in acvariul comun cu ceilalti pesti si nu i-am dat niciodata mancare speciala . Iar de salata si mazare nu a avut parte . Insa pe viitor situatia se va schimba . Il am de 2 ani si chiar mi-ar fi parut f rau dupa el ! Cred ca la fel cum am regretat disparitia a 2 gurami pe care ii aveam de vreo 4-5 ani si care din pacate mi-au murit anul asta !
sece4u20
Member
[Avatar]

IP:

daca ii dai granule sau ce mancare ii dai tu inainte de a ii da de mancare pune intr-un pahar cantitatea de mancare care o dai si adauga apa. adica mai pe scurt inmoi mancarea. ai fi uimit sa vezi cat aer iese din ea. spor si sa ai grija de ei.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: