[b]

Salutare. Vreau sa imi curat acvariul complet si am nevoie de indrumari.
Am un acvariu de 200 de litri cu vreo 30 neoni, vreo 15 gupy, 4 xiphori, o pereche de Kampffisch un ancistrus un melc mare(2-3cm) -fratisu a murit- si o multime de melci mici (nedoriti - achizitionati o data cu plantele). Plante am mai multe soiuri, da unele se dezvolta bine, sau prea bine si altele... cam rau. Cele care nu merg bine sunt Echinodors. Plantele care se dezvolta in prostie sunt din cateogrie celor ieftine. Am folosit si Ferropol de la JBl, dar nu a ajutat prea mult. Ce se dezvolta iarasi bine de ceva vreme sunt algele. Cei de la magazin miau spus ca am prea mult fosfat si miau dat Phosvec de la Sera. Da nu a ajutat prea mult, avand in vedere ca imi ataca si plantele. Mentionez ca de 2 luni miam schimbat neoanele si... sa vazut diferenta.
SUBIECTUL este ca vreau sa fac un Upgrade de la filtrul intern Fluval4Plus la unul extern. Cred ca va merge mult mai bine viata in acvariu. Numai ca nu stiu care Filtru Extern este mai bun! In prospecte toate sunt bune. Cu aceasta ocazie as vrea sa imi curat tot acvariul. Sa fac ordine in plante. Imi place un acvariu verde, frumos numai ca nu prea reuzesc sa am unul. Mam gandit si la o instalatie CO2, numai ca momentan finantele nu ajuta la o instalatie pe masura. Mias lua una mai mica si as montaua in partea de acvariu unde sunt plantele mai pretentioase. AR ajuta asta??? Sau mai bine fara, sau astept.
PROBLEMA a mare este> cum fac cu pestii si plantele in timpul de schimbare. Ca stiu ca trebuie sa astept cu apa. Trebuie sa astept sa se formeze iar bacteriiile. Cand am inceput cu acvariul am folosit Acuatan si Nitrivec de la Sera. Presupun ca si acuma o sa am nevoie? Am vazut ca exista niste galeti cu sol de la Jbl si Sera si altele. Ar fi folositoare pt plante?
Am nevoie de indrumari si sugesti pt creerea unui acvariu plin de viata. Multumesc mult.