[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cel alb, cel rosu, cel...urat!  XML
Forum Index » General info
Author Message
Puffyk
Junior member

IP:

La inceput au fost toate albe. De fapt, doar unul...si acela alb! Dupa ce am citit atat de multe, m-am hotarat sa schimb ceva. Si a devenit rosu. De fapt era tot alb, desi eram sigur ca e rosu. Abia la al doilea mi-am dat seama ca e nu e rosu, pentru ca lumina mai alb....Ce culoare ma sfatuiti sa folosesc pentru al treilea?
LUPmic
Senior member

IP:

Al trei-lea ce??
[Email] [Yahoo!]
klauss74
Member
[Avatar]

IP:

Puffyk wrote:La inceput au fost toate albe. De fapt, doar unul...si acela alb! Dupa ce am citit atat de multe, m-am hotarat sa schimb ceva. Si a devenit rosu. De fapt era tot alb, desi eram sigur ca e rosu. Abia la al doilea mi-am dat seama ca e nu e rosu, pentru ca lumina mai alb....Ce culoare ma sfatuiti sa folosesc pentru al treilea?

eu prefer combinatia warmlight + daylight ....... sincer te sfatuiesc daylight

faNfaN
[WWW] [Yahoo!]
Puffyk
Junior member

IP:

Aseara eram pus pe sotii....
Dupa ce am terminat acvariul, a trebuit sa iau lumina. Primul neon de 21 W T5 l-am luat din Hornbach si am crezut ca va fi ok pentru mine. Tubul avea asa zisa lumina calda, asa ca trebuia schimbat. Cu unul avand lumina.... rosie. Super! Dar cand l-am luat pe al doilea zica-se cu lumina rosie, am observat ca primul tot cu lumina alba era, deoarece al doilea era cu adevarat rosu. Si pana ieri am avut doua tuburi speciale, unul pe alb si unul pe rosu. Spre marea mea dezamagire, nu a fost de ajuns.
Acvariul este 100x50x50...
Am mai rupt niste bani si am mai achizitionat al treilea corp. Momentan este cu lumina rece, ca toate tuburile din comert. Avand deja un tub cu spectru alb si unul rosu, al treilea ce nuanta ar trebui sa fie?
Asta este cat de cat varianta inteligibila a primei intrebari!
PS
Tuburile sunt de la Hailea, scrie pe ele "Spectrum Chart" ; unul e SUN SHINE iar al doilea SUPRA RED. Mai sunt niste matrice desenate dar e prea dimineata pentru asa ceva....Ba nu, uite ca exista si pe albastru, varianta EXTRA REEF. O fi bine sa iau EXTRA REEF?

This message was edited 1 time. Last update was at 31/01/2010 11:08:18

brawn
Membru de baza

IP:

Depinde pentru ce ai nevoie de acele tuburi. Daca vrei sa faci discoteca la pesti, poti sa mai iei unu' albastru, altu' verde si sa-l inlocuiesti pe cel cu lumina rosie cu altul cu lumina roz bombon. Daca vrei sa cresti plante, apuca-te de citit. Vei vedea care sunt criteriile de alegere ale tuburilor si iti vei economisi banii, timpul si nervii. Spor la treaba!
Puffyk
Junior member

IP:

@ Brown
Multumesc mult pentru raspuns. Desi aia cu roz bombon a fost cam picanta...
Am cumparat un Daylight!

Forum Index » General info
Go to: