[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
am ratacit instructiunile de folosire  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
cms
Junior member
[Avatar]

IP:

nu mai gasesc instructiunile de folosire la testul de NO3 de la jbl. ma poate ajuta cineva sa ma descurc sa vad nitratii din apa. Adica sa ii masor. Nu mai stiu cantitatile care se foloseau

http://profile.imageshack.us/user/all2nasty/
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

cms wrote:nu mai gasesc instructiunile de folosire la testul de NO3 de la jbl. ma poate ajuta cineva sa ma descurc sa vad nitratii din apa. Adica sa ii masor. Nu mai stiu cantitatile care se foloseau

Vezi ca ai PM.

Dar le voi scrie si aici ca poate mai are nevoie cineva de ele

"Setul contine:

Flacon cu substanta pentru aproximativ 50 de masurari:•masoara niveluri intre 1.0 si 240 mg/l
•test pentru apa dulce si sarata
•nivel maxim recomandat in apa dulce: 50mg/l

Descriere

Testul de apa JBL NO3 este creat pentru masurarea si controlul de rutina al nivelului de nitrati in apa dulce sau sarata. Metoda compensarii special dezvoltata de catre JBL da posibilitatea obtinerii de rezultate precise si de incredere, chiar si in apa de acvariu moderat decolorata.

Mod de utilizare

1.Clatiti in mod repetat recipientele de test cu apa ce urmeaza sa fie testata.
2.Folositi seringa atasata pentru a umple cu 10ml de apa fiecare recipient.
3.Adaugati reactivul intr-unul din recipiente, dupa cum urmeaza: doua cupe mari din reactivul 1, sase picaturi din reactivul 2, astupati si scuturati cu putere timp de exact 1minut, asteptati sa apara culoarea
4.Amplasati ambele recipiente in blocul comparator, recipientul cu reactiv in partea fara scobitura
5.Mutati blocul comparator pe scala pana identificati culoarea asemanatoare
6.Cititi valoarea NO3 in dreptul scopiturii din blocul comparator "

This message was edited 1 time. Last update was at 28/12/2009 22:51:10

cms
Junior member
[Avatar]

IP:

am intre 1 si 5 e bine asa?

[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

cms wrote:am intre 1 si 5 e bine asa?

Acvariu tau e in faza de ciclare? Ca asta nu ai spus...

Din cite stiu eu - se prea poate sa gresesc si rog pe cineva sa ma corecteze :-) - lucrurile stau cam asa - plantele sunt consumatoare de nitrati si in functie de numarul plantelor din acvariu s-ar putea ca la finalul ciclarii sa nu fie nevoie de schimburi masive de apa (50%-80%) - depinde de nivelul de NO3. 20-30 mg/l NO3 este un nivel optim pentru un acvariu plantat normal. E important ca plantele sa fie introduse in acest moment deoarece astfel au un avantaj in fata algelor verzi. Nivelul de NO3 va fi tinut sub control, nu va creste foarte mult deoarece este consumat de catre plante, algele ramanand fara hrana. In cazul in care sunt prea multe plante in acvariu e posibil ca nivelul NO3 sa scada atat de mult incat apare riscul aparitie algelor brune.
cms
Junior member
[Avatar]

IP:

acvariul functioneaza de aprox o luna cu filtrul, apa si substratul din acvariul vechi care a functionat cam 1 an. acvariul e cu bolovani si cichlide. cam atat. e posibil sa nu fi bagat destula pudra din aceea. nu stiu ce sa zic. nu mai am polonicul acela si am pus cu o lingurita foarte mica. Si la mine algele astea refuza sa apara.o sa mai incerc sa il fac de cateva ori si sa compar rezultatul

[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: