[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Am si eu nevoie de ajutor - acvariu de apa dulce  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Moygefu
Member

Joined: 07/10/2019 13:53:03
Messages: 139
IP:
Offline

Asa arata acvariul acum . Tot vreau sa l schimb de Craciun .Anubias creste
A trecut deja o luna si pare gestanta molly ballon dar nu stiu .... o sa dau din pui tot pe forum doritorilor (daca e ceva).Daca puteti sa mi ziceti daca e .... daca nu este ok.
Vreau sa iau soil pentru plante din acela care nu trebuie acoperit si ceva mopan sau pietre . 1 2 pliculete de bacterii si minisiporax.Recomandari pentru acel tip de pamant fertilizant?
O sa pun mai departe poze sa cer sfaturi pentru acvariu.
Dau ciclida africana galbena pentru 1 2 creveti red cherry sau oricare .
Si @paradoxx daca ai citit topicul ai fi vazut ca mi a fost recomandat sa cumpar un burete bolborositor , si il pusesem pe acela pentru a se aduna bacteriile.Acum l am scos.
[youtube]https://youtu.be/_YBuEp3tBzw
Scuzati ma pentru calitate

This message was edited 2 times. Last update was at 19/11/2019 15:21:51

Moygefu
Member

Joined: 07/10/2019 13:53:03
Messages: 139
IP:
Offline

LiviuG wrote:Bine Manciuleeee !

Uite asa ai ajuns la 59 de posturi si nu ai spus (si nici facut) nimic. )

Mai ai resurse?


Ce haios esti G ule
Am cumparat burete , filtru , pompa de curatare , termometru , anubias si moss . Daca tu zici ca nu am facut nimic....
Nu am salariu sa mi cada banii in cap asa ca trb sa astept pana de Craciun sau sa mai merg cu parintii sa mi mai iau .... .Ce tari sunt misto urile astea....
De altfel , cineva caruia ii pasa, Adrian
?
si cauta sa iti pui filtrare in care sa ai si filtrare cu medii bio , intre 5 si 10% din volumul bazinului...daca faci asta incepi bine... daca nu....?
, la ce te refereai cu mediul de filtrare , sa pun in loc de carbon , cu tot cu ?

This message was edited 2 times. Last update was at 19/11/2019 20:24:17

taraiesabie
Junior member
[Avatar]

Joined: 25/09/2019 15:51:52
Messages: 37
Location: Bucuresti sector 4
IP:
Offline

bai copile ce este in neregula cu tine???la 16 ani ar trebui sa asculti ce spun oameni astia , sa iei ce este mai bun din sfaturile lor dar tu o tii k surdu. Opreste te
Moygefu
Member

Joined: 07/10/2019 13:53:03
Messages: 139
IP:
Offline

Gata am inteles ma descurc singur . O sa mai postez dupa ce cred ca s a modificat in bine , poate.
Scuzati ma ca v am ocupat forumul degeaba si v am irosit timpul ......
taraiesabie
Junior member
[Avatar]

Joined: 25/09/2019 15:51:52
Messages: 37
Location: Bucuresti sector 4
IP:
Offline

te superi degeaba .sant sfaturi de la colegi de forum care fac asta de mai multi ani decat avem eu sau tu , asculta ce spun ei
Moygefu
Member

Joined: 07/10/2019 13:53:03
Messages: 139
IP:
Offline

Mi a ajuns astazi lampa de 6000-6500K . O pun maine in functiune
Deci tot ce mi lispeste este materialul filtrant si un melc cred pt algele de pe anubias.
Imi trebuie Matrix pentru azot si MiniSiporax pentru No3 din cat am citit.Am sa scot carbonul din el si dupa ce le cumpar le pun pe cele 2.

This message was edited 1 time. Last update was at 19/11/2019 20:07:37

Moygefu
Member

Joined: 07/10/2019 13:53:03
Messages: 139
IP:
Offline

Molly Ballon e gestanta sau are dropsy?? .... ca mai am si un cory care pare cam umflat
Si mai bine fac ceva decat sa ii las asa...
dumitriu ciprian
Junior member

Joined: 16/10/2019 17:45:20
Messages: 54
IP:
Offline

DanielManciu wrote:Molly Ballon e gestanta sau are dropsy?? .... ca mai am si un cory care pare cam umflat
Si mai bine fac ceva decat sa ii las asa...

Daca vrei o solutie rapida si fara sa mai chinui animalele pune 3-4 linguri de sare in acvariu...in jumatate de ora le-ai curmat suferinta...u nu ai respectat anumite criterii de cand te-ai apucat de acest acvariu...asa ca niciodata nu vei avea pestii sanatosi si plante frumoase daca nu le oferi conditii aproape asemanatoare ca in mediul lor....înainte sa te apuci de acvaristica ar fi trebuit sa visezi forumul asta si tot ce tine de col?ul incepatorului....acvaristica nu o faci peste noapte si nu mai sunt nici conditiile primitive care erau acum 20-30 de ani...dar chiar si atunci existau acvarii de plângeau lânga ele....mult succes...se pare ca din ce sa scris in acest topic nu prea ai ?inut cont...ai facut cum ai crezut tu...in acvaristica mai trebuie sa dispui si de cateva fonduri monetare ca sa ajungi la cv placut ochiului...iti doresc mult succes in ceea ce iti doresti sa faci...din partea mea asta este ultimul sfat si ultimul comentariu pe care il mai postez la acest topic....

This message was edited 1 time. Last update was at 19/11/2019 21:29:04

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 06/07/2013 01:33:53
Messages: 3441
Location: Prin tara
IP:
Offline

acum vad ca ti.am recomandat 1 betta,6 cory si un anciatrus. asta pt ca am crezut(nu stiu de ce ) ca ai schimbat acvariul cu unul mai mare.
Nu mai schimba nimic,lasa totul asa cum este,pana cand faci rost de ceva banuti. La acest acvariu doar schimbi cate 1/2 litri de apa la temperatura la care este si apa din acvariu cam la 2 zile si o sa vezi imbunatatiri-sau nu- oricum va fi mai bine decat sa tot bagi,scoti,bagi,scoti. De craciun,vei avea acvariul respectiv gol(fara pesti) sau in continuare cu pesti,dar ceva mai stabil. cumperi un.....nu stiu,diversa 40 sa xicem (are 25 de litri) si tot e mai bun fata de ce ai,sau ce iti permiti in dunctie de buget. Diversa l.am luat eu in 2012 cu 250 ron din Cora,un pret decent,desi gasesti la 300 ron pe net ceva mai bun(second hand). stiu ca totul paee(si este) valmes balmes,de la acvariu ,situatia financiara,parerole noastre si ce vrei tu sa faci,dar...uite,incearca ca pt 1 zi la fiecare 2/3 zile sa uiti de acvariu. nici hrana sa nu le dai in ziua aia. Va trece timpul mai usor,vei avea timp pt tine si vei vizualiza mai bine ce vrei si DACA vrei acvariu. Crede ma,vrei acvariu,dar tot ce ai facut pana acum a fost sa te lupti cu propriile greseli,incercand din nou si din nou doar te.a indepartat de la ce scop ar trebui sa aibe un acvariu; ti.a dat un stres ce nu trebuia a exista. Sar peste partea in care chiar ai crezut ca pestii se tin in boluri iar litrajil pe care l.ai facut tu rost era deja gigant pt pesti,faptul ca nu ai citit nimic dinainte(impulsivitatea momentului m.a facut si pe mine prima data aa achizitionez din neant acvariu,mergand la cumparaturi,am vazut pretul si ZBAM! ACVARIU),dar vezi ca ce ai facut pana acum si toate eforturile pe care le.ai facut au fost nule,pestii iti mor,apa e varza,nu sti ce vrei sa faci. Ia.o de la zero cand ai banuti,ia un acvariu in functie de buget,pune in calcul ca iti trebuie filtrare suplimentara(nu bureti ci ceva care sa sustina coloniile de bacterii-la un 54/60litri poti pune filttul inclus plus un Aquael Turbo 500 sau un Minikani (parca asa ii zicea)umplut cu siporax,turboul va fi inestetic dar va putea tine in el ceva siporax,deci va fi mai bine decat ce iti da producatorul. Ai un ban,nu il investii direct,pastreaza.l si lasa actualul ....acvariu....sa se autogestioneze singur,tu doar fa acel achimb de apa la 2 zile cu o zi pauza de hrana si atentie. Nu asculta de vanzatori ! Nu! barbus tetrazona nu merge cu betta,tetra in general nu merg cu guppy si da,betta chiar are nevoie de filtrare. Imi place ca ai inceput totusi sa citesti,dar inca este superficial totul fiind nou pt tine,dar vei intelege curand cu cat mai multe zile ce trec invatand din acvariul tau,al altora si citind random stuffs.

P.S.: imi lua juma' de ora de scris pe telefon ca sa imi rascolesc gandurile din amintirile proprii si cam care ar fi solutia pentru tine,deci daca si in viitor te prind cu greseli din astea si rastalmaciri de situatie,o sa te caut si o sa te bat. Nu neaparat pt timpul meu,ci pt creaturile ce le omori.

Mult succes

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 23583
Location: Bucuresti
IP:
Offline

koala wrote:Daca spui ca iti place Betta, atunci eu iti recomand sa urmaresti toate clipurile legate de acest bazin (sunt mai multe episoade):




O sa vezi ce se poate face, fara tehnica si fara mari cheltuieli. Doar cu multa atentie si cu putina rabdare.
Spor la treaba!

===

- Plm, era 22 octombrie si ai spus ca vrei Betta... de atunci, te-ai sucit de treij' de mii de ori si ai zapacit pe toata lumea.
- Problema ta nu este ca "bah, eu sunt mic si n-am salariu", ci ca nu vrei sa inveti NIMIC si nu citesti NIMIC. Esti genul care "vrei ziua tot ceea ce visezi noaptea!"
- Daca ai fi avut rabdarea sa te uiti la filmuletul pe care ti l-am postat acolo, atunci ai fi vazut ca bazinul tau poate fi folosit cu succes pentru a fi casuta unui mascul de Betta... fara sa faci sacrificii financiare.

Pur si simplu, simt ca imi bat gura cu tine degeaba... imi pare rau, dar asta e senzatia mea. Aveam 11 ani atunci cand m-am apucat de acvaristica (in '79) si ani de zile am stat, in fiecare sambata si duminica, lipit de tarabele "negustorilor de pesti" din piata Obor... ca sa fur meserie de la ei si ca sa invat cate ceva despre acvaristica. Pe vremea aceea nu existau alte surse de informatii, asa ca ori bagai la cap ceea ce-ti spuneau "batranii", ori experimentai pe propria piele si pe propriul buzunar. Acum, la patruj' de ani distanta, exista informatie peste tot si e "la liber"... trebuie doar sa vrei sa inveti, iar tu nu vrei.

Sorry, I'm out of this story!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Moygefu
Member

Joined: 07/10/2019 13:53:03
Messages: 139
IP:
Offline

M am uitat aproape la toate .....
Problema e ca la inceput imi placeau viviparii si voiam o gramada , apoi betta dar doar unul nu mi se parea suficient si am descoperit si crevetii si na....
Am destule sfaturi pentru a ma apuca de el. Acum am rabdarea sa pot cicla un acvariu si cunostiintele .
Moygefu
Member

Joined: 07/10/2019 13:53:03
Messages: 139
IP:
Offline

Schimb ciclida africana galbena cu plante usoare care cresc si in substrat.Bucuresti.
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 2348
Location: Paris
IP:
Offline

paradoxx wrote:acum vad ca ti.am recomandat 1 betta,6 cory si un anciatrus. asta pt ca am crezut(nu stiu de ce ) ca ai schimbat acvariul cu unul mai mare.
Nu mai schimba nimic,lasa totul asa cum este,pana cand faci rost de ceva banuti. La acest acvariu doar schimbi cate 1/2 litri de apa la temperatura la care este si apa din acvariu cam la 2 zile si o sa vezi imbunatatiri-sau nu- oricum va fi mai bine decat sa tot bagi,scoti,bagi,scoti. De craciun,vei avea acvariul respectiv gol(fara pesti) sau in continuare cu pesti,dar ceva mai stabil. cumperi un.....nu stiu,diversa 40 sa xicem (are 25 de litri) si tot e mai bun fata de ce ai,sau ce iti permiti in dunctie de buget. Diversa l.am luat eu in 2012 cu 250 ron din Cora,un pret decent,desi gasesti la 300 ron pe net ceva mai bun(second hand). stiu ca totul paee(si este) valmes balmes,de la acvariu ,situatia financiara,parerole noastre si ce vrei tu sa faci,dar...uite,incearca ca pt 1 zi la fiecare 2/3 zile sa uiti de acvariu. nici hrana sa nu le dai in ziua aia. Va trece timpul mai usor,vei avea timp pt tine si vei vizualiza mai bine ce vrei si DACA vrei acvariu. Crede ma,vrei acvariu,dar tot ce ai facut pana acum a fost sa te lupti cu propriile greseli,incercand din nou si din nou doar te.a indepartat de la ce scop ar trebui sa aibe un acvariu; ti.a dat un stres ce nu trebuia a exista. Sar peste partea in care chiar ai crezut ca pestii se tin in boluri iar litrajil pe care l.ai facut tu rost era deja gigant pt pesti,faptul ca nu ai citit nimic dinainte(impulsivitatea momentului m.a facut si pe mine prima data aa achizitionez din neant acvariu,mergand la cumparaturi,am vazut pretul si ZBAM! ACVARIU),dar vezi ca ce ai facut pana acum si toate eforturile pe care le.ai facut au fost nule,pestii iti mor,apa e varza,nu sti ce vrei sa faci. Ia.o de la zero cand ai banuti,ia un acvariu in functie de buget,pune in calcul ca iti trebuie filtrare suplimentara(nu bureti ci ceva care sa sustina coloniile de bacterii-la un 54/60litri poti pune filttul inclus plus un Aquael Turbo 500 sau un Minikani (parca asa ii zicea)umplut cu siporax,turboul va fi inestetic dar va putea tine in el ceva siporax,deci va fi mai bine decat ce iti da producatorul. Ai un ban,nu il investii direct,pastreaza.l si lasa actualul ....acvariu....sa se autogestioneze singur,tu doar fa acel achimb de apa la 2 zile cu o zi pauza de hrana si atentie. Nu asculta de vanzatori ! Nu! barbus tetrazona nu merge cu betta,tetra in general nu merg cu guppy si da,betta chiar are nevoie de filtrare. Imi place ca ai inceput totusi sa citesti,dar inca este superficial totul fiind nou pt tine,dar vei intelege curand cu cat mai multe zile ce trec invatand din acvariul tau,al altora si citind random stuffs.

P.S.: imi lua juma' de ora de scris pe telefon ca sa imi rascolesc gandurile din amintirile proprii si cam care ar fi solutia pentru tine,deci daca si in viitor te prind cu greseli din astea si rastalmaciri de situatie,o sa te caut si o sa te bat. Nu neaparat pt timpul meu,ci pt creaturile ce le omori.

Mult succes



deci... la tot ce a spus paradox... as adauga ceva...baza....

eu am inceput la fel ca tine, cunosc senzatia, si mai ales ca in acea perioada, banii nu prea stateau prin buzunar ca sa imi permit investitii in plus...Din pacate si eu am intins nervii colegilor dar nu pentru ca nu ascultam, ... pentru ca nu aveam bani si incercam sa gasesc solutii... in fine..

pentru un nou inceput si bun

1 - unde pun bazinul si ce spatiu am? ______ex : spatiu 50:50
2 - ce vreau?__________________ scalari, caras auriu,xipho si guppy
plantat pe jumatate
3 -ce stiu sigur ca e bine pentru inceput si ce este important
a - filtrare mecanica si biologica
b - ciclarea =25-30 zile fara flora
in rest nimic sifgur
asta e destul ca sa incepi cu dreptul si sa faci un bazin corect

1 de exemplu un acvariu fluval 34 litri , pentru acest sppatiu. Eu zic ca e un acvariu bun,nu profesional. ai filtrul in el sqi poate fi modificat, imbunatatit cu filtrare bio , foarte usor si cu spatiu de filtrare bun
cumperi mediile bio, se fac modificarile la filtru
substrat... un substrat inert , pentru ca esti la inceput,nisip de constructii
flora.. plante easi pentru ca nu sunt asa pretentioase....anubias, java mos,althernathera, limnophila
lumina standard , cea livrata cu bazinul
pesti..obligatoriu, citeste despre animalele care le vrei si daca sunt compatibil... evemplul dat mai sus este total gresit...scalari sau caras n, nu are ce cauta in asemenea bazin,xipho nu se pune cu pesti ca scalarii sau cu pesti cu coada voalata, le ciupeste cozile sau aripile voalate... toate astea aduc stresul , violenta si bolile in bazin... deci de citit

dar pina la punctul cu plantele su umina ,bazinul poate fii pornit, cu filtrarea adecvata,nisipul si plantele, lasat la ciclat, 25-30 zile
ai tot timpul sa te hotarasti ce bagi, cit bagi...timp pentru citit si pentru intrebari pe forum... nu sub tensiune sau presat ca cine stie ce au sau ce se intampla...
si uite ce iese... fara substrat feril, sau sistem CO2

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 2348
Location: Paris
IP:
Offline

.1- la unceput
2- dupa 4 luni.. acum
[Thumb - 20190712_002634.jpg]

[Thumb - 20191022_093937_001.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 21/11/2019 02:44:21


Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Moygefu
Member

Joined: 07/10/2019 13:53:03
Messages: 139
IP:
Offline

Schimb ciclida ca nu pot sa o pastrez si o dau pentru ceva o planta ....
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 06/07/2013 01:33:53
Messages: 3441
Location: Prin tara
IP:
Offline

eu zic sa insisti cu donatia,altfel va muri fiind tinuta separat

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
Moygefu
Member

Joined: 07/10/2019 13:53:03
Messages: 139
IP:
Offline

Donez ciclida schimb cu orice plantaaaaa in Bucuresttiiiii
Moygefu
Member

Joined: 07/10/2019 13:53:03
Messages: 139
IP:
Offline

paradoxx wrote:eu zic sa insisti cu donatia,altfel va muri fiind tinuta separat


Nu mai e separata da tot nu e bine
dumitriu ciprian
Junior member

Joined: 16/10/2019 17:45:20
Messages: 54
IP:
Offline

DanielManciu wrote:Donez ciclida schimb cu orice plantaaaaa in Bucuresttiiiii

Stii diferenta dintre a dona si a schimba Ai provocat dureri de cap la toti cei dupa forum cu încapatânare ta

This message was edited 1 time. Last update was at 21/11/2019 13:59:49

Moygefu
Member

Joined: 07/10/2019 13:53:03
Messages: 139
IP:
Offline

Da o stiu , tu stii ca daca le am scris pe ambele sunt valabile ambele?
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com