[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
UN INCEPATOR  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
rob13
Junior member
[Avatar]
IP:

De curand am achizitionat un acvariu AQUAPRO de 126L si nu reusesc sa inteleg unele chesti deci va rog ajutati-ma ca sunt la inceput si nu vreau sa gresesc:
1. ce pun intre acvariu si mobila , vanzatorul de la magazin a spus ca este deajuns rama de plastic cu care este dotat acvariu dar pe forum am citit ca trebuie acel " burete" sau "polistiren". Renunt la rama si pun "polistirenu" sau las rama care are o inaltime de 0.5cm deci partea de jos este suspendata pe toata suprafata mai putin marginile de jur imprejur?
2. De unde pot cumpara acele tuburi de neon OSRAM pentru a le scimba pe cele cu care este dotat acvariu
[Thumb - DSCF5532.JPG]

[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

1. Polistiren. Da un Search pe forum si ai sa te lamuresti de ce.
2. Poti sa faci comanda aici - Marbo Trade
DeepSilence
Junior member
[Avatar]

Location: Bucuresti, Cartierul Latin, Prelungirea Ghencea nr.53
IP:

Salut,

Am sa incerc sa te ajut:
1. exista un pad special din un cauciuc siliconat care se poate gasi in majoritatea magazinelor (eu am gasit in Hornbach). Foloseste si pe acesta(securitate) si rama(estetica);
2. OSRAM 865 si altele poti cumpara de la MarboTrade (in Bucuresti, aproape de piata Bucur Obor), precum si alte elemente necesare (balast electronic, socluri hidroizolante etc) - ii gasesti pe net.

Succes !

[Email] [Yahoo!]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Cu padul fa cum a zis deepsilence ca rama aia am avut o si eu si e o prostie . Singura ei utilitate este sa protejeze partea de jos a acvariului pe timpul transportului.
Un pad e cam 10 lei deci merita .

ACVARIUL MEU scape by @fanta
rob13
Junior member
[Avatar]
IP:

Mam lamurit raman la polistiren extrudat de 2 cm si rama am decupato si va acoperi polistirenu care nu se va mai vedea, o sa vin cu o poza diseara dupa ce-l pun pe pozitie.
MULTUMESC
[Email]
rob13
Junior member
[Avatar]
IP:

Cum am promis revin cu poze la acvariu pus pe suport facut acasa eu gred ca se incadreaza destul de bine . Maine trec la pus substrat AquaBasic plus 5kg dela JBL +15 kg pietris granulatie 2-3 mm, APA si dam drumu la treaba .
O intrebare : cati Wati imi recomandati pt 126L , vreau sa-l plantez cu ceva plante dar momentan nu stiu pe ce sa ma axez.
[Thumb - DSCF5534.JPG]

[Thumb - DSCF5533.JPG]

[Email]
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

dupa parerea mea, e mult mai importanta calitatea luminii decit cantitatea ei. nu ar trebui sa te intereseze atit de mult numarul de wati al unui tub, ci mai degraba IRC, spectru, tempereatura de culoare.

dar totusi, daca ar fi sa-ti raspund te-as intreba altceva: co2 bagi? daca da, cum? prin ce metoda?
fertilizanti de care folosesti?

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
rob13
Junior member
[Avatar]
IP:

Daca ai spus de calitate de ce nu ai dat si un exemplu de "TUBURI" ce as putea pune in loc la cele cu care a fost dotat acvariu din fabrica( 2x18W SYLVANIA / T8 / 765 ), in legatura CO2 am sa folosesc momentan in lipsa de chas "bomba" cu un reactor cumparat sau unu improvizat(artizanat) am vazut pe alt forum dar nu pot pune este protejat de drept de autor si nu vreu probleme .
[Email]
rob13
Junior member
[Avatar]
IP:

pentru fertilizanti astept recomandari de la cei in masura si care doresc sa ajute UN INCEPATOR

This message was edited 1 time. Last update was at 21/03/2011 20:10:01

[Email]
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

esti simpatic.

nu stiu sa-ti spun nimic despre tuburile sylvana. n-am folosit. eu personal am giessemann despre care lumea zice ca ar fi chiar bune. fertilizantii cei mai buni ca si raport pret calitate ii gasesti la colegii nostri de forum care vind.

off topic: ti-am trimis azi plantele.

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
rob13
Junior member
[Avatar]
IP:

Cum spuneam azi trec la treaba , am amenajat substratul plus pietrisu de decor am bagat apa si am dat drumu la treaba.
Intrebarii: *cat sa functioneze lumina pe zi tinand cont ca de maine o sa pun si niste plante ?
*usitele de la capac dupa 24 ore de declorinare le pot pune la loc sau este indicat declorinarea sa se faca fara capac?
* debitu la filtru este indicat sa merg cu el la maxim la inceput?
[Thumb - DSCF5536.JPG]

[Email]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

salut
1.daca te apuci de plantat acavriul it recoand in felul urmator:
primele 2 saptamini lasi lumina aprinsa max 6 ore,incepind cu saptamina 3 poti ridica la 8 ore apoi a 4-a intre 8-10 ore,nu as indica sa fertilizezi plantele daca ai intentia in acest interval (asteptam pareri)

2. filtrul poti lasa la debitul normal maxim

3.capacul lasi inchis din moment ce pui plantele.

in acest timp cit se face ciclarea acavriului nu as introduce pesti,poate in saptamina 2 niste melci,si poti pune mincare max 1 putin ca bacteriile care se formeaza sa consume

fostul user ozy
[WWW]
rob13
Junior member
[Avatar]
IP:

AJUTOR cum pot scapa de stropi de apa de pe neoane nu este riscant cu atat apa acolo sa las filtru mai jos mai merge maxim 4 cm. Scuzati mana este a fetitei care este foate incantata ( capacu era scos din priza)
[Thumb - DSCF5538.JPG]

[Email]
catag
Junior member

IP:

Bine ai venit printre noi iti urez si eu.
La tine stropii se formeaza din cauza bulelor de aer care ies din filtru si se sparg la suprafata. Eu recomand oricum sa nu mai bagi aer in filtru ca nu e bun la nimic, e desult o valurire lina la suprafata apei pentru a asigura oxigenarea acesteea.

Tuburile nu pates nimic daca sunt umede ci doar daca ajunge la conectori (apa) si in timp se oxideaza si isi pierd contactul in dulie, dar la tine nu e cazul ca ai dulii cu protectie la apa.

This message was edited 5 times. Last update was at 22/03/2011 15:45:30

[Email] [Yahoo!]
vlad.a
Member
[Avatar]

IP:

nu este cazul sa.ti faci griji pt stropii de pe tuburi... filtru este pistol cu apa pe langa condensul ce se formeaza in interiorului capacului cat e lumina stinsa...

Acvariile mele: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15728.page#137004 & http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/14003.page#141253
[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

nu se intimpla absolut nimic daca ajung stropii pe neon,mai ales ca este izolat din fabricatie la dulie

fostul user ozy
[WWW]
rob13
Junior member
[Avatar]
IP:

MULTAM MULT
[Email]
claw93
Member
[Avatar]

IP:

Daca folosesti Aquabasis poti pune fertilizanti ferropol si ferropol 24.In legatura cu neoanele,dute la marbo si iati niste osram 865 sau 965

[Yahoo!]
claw93
Member
[Avatar]

IP:

Si as vrea sa te avertizez ca filtrul acela aquaball cred ca e 2212 nu isi va face treaba la acvariul ala,la mn este ok la 54 L este la limita dar la tine e posibil sa nu faca fata...
[Yahoo!]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

mi se face si mie condens in capac si chiar mucegai. Am rezolvat probema ridicand capacelele de pe fantele capacului, la tine cred ca sunt pe balamale...

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: