[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Puf alb pe mancare - acvariul se afla in perioada de ciclare  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
byfulgu
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut,

Amenajez un acvariu de 180 L - am deschis un subiect aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/14564.page#129166
Am citit pe forum ca trebuie pusa din cand in cand putina mancare in acvariu, chiar daca nu am introdus inca nici un peste.

Aseara am observat ca pe acele bucatele de mancare s-a depus/a crescut un fel de puf alb. Este o ciuperca? Trebuie curatat cumva? Ce ma sfatuiti sa fac?
Poze mai jos...

In imaginea puf 1 vedeti o poza din profil, in imaginea puf 2 este acelasi element pozat de sus, si in imaginea puf 3 sunt alte 3 astfel de "pufuri pe mancare".
Cred ca in tot acvariul se gasesc aproximativ 10-15 astfel de lucruri.
[Thumb - IMG_1551.JPG]

[Thumb - IMG_1553.JPG]

[Thumb - IMG_1556.JPG]

"Whatever your mind can conceive and believe it can achieve!" - Napoleon Hill
[Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

da, este o ciuperca. eu zic sa scoti mancare afectata din acvariu.
citeste articolele ref la ciclare.
da, e o metoda si asta, sa pui ceva mancare.
dar cel mai simplu este sa pui 1-2 pesti rezistenti (cory, de ex).

calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Faci ciclare cu resturi de mancare, adica o "poveste"...nu ti se va cicla in graba bazinul fara pesti. Gurami sunt considerati a fi cei mai buni pesti pentru ciclare.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
byfulgu
Junior member
[Avatar]

IP:

Hmmm...nici nu mai stiu ce sa fac.

Eu stiu asa (din ce am citit pe aici): Acvariul se cicleaza in 2, 3 sapt, timp in care nu pui pesti, insa poti adauga 2, 3 firimituri de mancare pe zi.
Va rog spuneti-mi daca gresec, si cum ar trebui sa procedez...

[Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

la 180 de litri cat ai tu o sa dureze ceva timp pana se va cicla doar cu mancare;
mai bine ia 3-4 pesti rezistenti despre care sti ca o sa ii vrei in acvariu si da-le drumul acolo, hraneste-i mai putin in primele saptamani si schimba 25% din apa de 2 ori pe saptamana.

pesti posibili (daca iti plac): cory, ancistrus, chiar si un card de 10 neoni.

sau zi tu la ce pesti te-ai gandit sa pui in acvariu si iti spunem noi daca sunt suficient de rezistenti pt ciclare.

calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Da, majoritatea articolelor care descriu ciclarea acvariului asa spun. Nu ai gesit ....daaar...de mult tot zic pe aici ca resturile de mancare, frunzele moarte prin bazin, prin descompunerea realizata de speciile descompunatoare se tranforma intr-o forma particulata de azot care se depune ca sediment la fundul bazinului. Singura forma a azotului care continua ciclul sau este azotul dizolvat care este eliminat de pesti pe la nivelul branhiilor si prin urina.
Deci, 2-3 saptamani fara pesti, inseamna de fapt prelungirea ciclarii.
Asadar, aspira bine substratul de acele resturi in putrefactie si baga niste pestisori. Le dai putin de mancare, faci schimburi mici si dese de apa, iar ca siguranta ar fi bine sa ai la indemana testul de NO3/NO4, NO2 si chiar NO3. Dar, daca respecti aceste sfaturi, sigur nu se intampla nimic rau.
Iar ca pesti, baga gurami ...labirinticii au capacitatea de a utiliza, la un necaz, aerul atmosferic...pot inghiti aer. Cory...or fi ei rezistenti, dar saracii, is pesti cam de fundul bazinului, adica exact locul in care se acumuleaza cantitatile maxime de toxice nitrogenice.

This message was edited 1 time. Last update was at 21/02/2011 15:58:11

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
byfulgu
Junior member
[Avatar]

IP:

Am bagat acum un Cory de 4-5 cm (cu tot cu coada). pot sa mai bag vreo 4-5 daca e nevoie deoarece am mai multi din acestia.
De asemenea pot baga si 1, 2 masculi de Gupyy (nu vreau sa bag femele)

[Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

eu as zice sa mai bagi 2 cory din astia. gupi nu as pune.
nu uita: mancare putina si schimburi de apa dese.

byfulgu
Junior member
[Avatar]

IP:

Acum sunt 2 cory in acvariu. Am vorbit cu cineva si voi da toate gupiile care le am acum intr-un acvariu impreuna cu 8 neoni. Daca voi credeti ca e ok pot sa bag si cei 8 neoni pentru a desfinta acel acvariu cu totul.

Ma gandeam ca primul schimb de apa (20-25%) sa il fac in 2 zile. Daca este nevoie il pot face si azi.
Apa o voi lua direct de la retea, insa nu am unde sa o las pentru decantare, fiind vorba de o cantitate mai mare. Voi folosi Aqua Safe si Easy Balance de la Tetra. E ok?

[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: