[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
icre de cory  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
gordi79
Junior member
[Avatar]

IP:

Am o mica problema. Am doi cory in acvariu si azi de dimineata a inceput femela sa-mi "inbulineze" sticla de la acvariu. Inca mai depune. Scot icrele si ea depune in acelasi loc. Am pus icrele intr-un borcan cu apa din acvariu si am adaugat o picatura de albastru de metil. Ce faca daca eclozeaza ouale? Cu ce trebuie sa hranesc puii? Nu am mai avut asa pui mici si vreau sa fiu pregatita. Multumesc mult.
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

gordi79 wrote:Am o mica problema. Am doi cory in acvariu si azi de dimineata a inceput femela sa-mi "inbulineze" sticla de la acvariu. Inca mai depune. Scot icrele si ea depune in acelasi loc. Am pus icrele intr-un borcan cu apa din acvariu si am adaugat o picatura de albastru de metil. Ce faca daca eclozeaza ouale? Cu ce trebuie sa hranesc puii? Nu am mai avut asa pui mici si vreau sa fiu pregatita. Multumesc mult.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/01/2010 15:52:38

gordi79
Junior member
[Avatar]

IP:

Iti multumesc mult. Ai fost foarte rapida. Am sa va tin la curent. Merci inca o data.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/01/2010 15:53:23

[Yahoo!]
adu
Membru de baza
[Avatar]

IP:

cum ai scos icrele? in mod normal se baga borcanul in apa si se iau icrele cu tot cu frunza , piatra, decor etc (unde au fost depuse )cat mai gentil posibil.
poate gasesti un acvariu sau macar un borcan mai mare, ideea e sa poti sa ai si o filtrare/ si/ sau macar o piatra de la o pompa cu aer care sa oxigeneze si sa miste usor apa.
totusi trebuie sa fie si cineva care sa le fencudeze... mai exact un mascu
daca ecozeaza ouale vedem,,,, Doamne ajuta

.-. nu prea ma inteles ce ai zis dolly? ai aprobat?

This message was edited 1 time. Last update was at 02/01/2010 16:00:20

[Email] [WWW] [Yahoo!]
gordi79
Junior member
[Avatar]

IP:

Cred ca cory a mea are niste "probleme" . Nu am apucat sa scot icrele depuse ca nu s-au intarit si ea a depus alta tura gramada peste celalalte.... Acum am o gramada de vreo 30 de icre...

This message was edited 1 time. Last update was at 02/01/2010 16:01:09

[Yahoo!]
gordi79
Junior member
[Avatar]

IP:

Icrele le-am luat cu un cutit foarte ascutit (cu lama subtire). Si in acvariu sunt 2 Cory: o ea si un el. Am spart vreo 5 icre, care nu erau inca intarite ca lumea . Daca le-a depus nu sunt fecundate?

This message was edited 2 times. Last update was at 02/01/2010 16:04:21

[Yahoo!]
adu
Membru de baza
[Avatar]

IP:

nu gasesc postul tau la "despre noi" asa ca te intreb ce mai ai in acvariu? pesti plante...???
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

adu wrote:
.-. nu prea ma inteles ce ai zis dolly? ai aprobat?

Aha... Dar e secretul nostru.

Oricum, orice ajutor e bine venit!
gordi79
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu am plante.Am pietris fin, o radacina de vita de vie, 2 Xipho, 5 guppy un Hoplo, filtru Resum si un acvariu de 40 l.
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

gordi79 wrote: Daca le-a depus nu sunt fecundate?

Teoretic, masculul le fecundeaza imediat.
adu
Membru de baza
[Avatar]

IP:

daca aveai plante indeajuns iti recomandam sa lasi icrele acolo.
asa singura varianta e sa le scoti....
pune plante daca ai conditii si pe viitor poate o sa ai parte de niste parinti grijulii si nu o sa mai fie nevoie deefertul asta in + ai ocazia sa vezi cum se pun puiutii "pe picioare" intr-un mod mai "natural"
[Email] [WWW] [Yahoo!]
gordi79
Junior member
[Avatar]

IP:

Stiu ca nu-i prea grozav acvariul....dar asta e. Cred ca le-a venit cheful, pentru ca am avut filtrul stricat si am luat unul nou. Cand l-am conectat, parca au luat-o razna...atata topaiau prin acvariu si se fugareau....Ma gandesc ca poate de aia, ca au dat de mai bine
[Yahoo!]
adu
Membru de baza
[Avatar]

IP:

poate scapa curent filtrul de or fi asa agitati. glumesc... .
[Email] [WWW] [Yahoo!]
gordi79
Junior member
[Avatar]

IP:

Am sa iau si plante, dar prima data trebuie sa iau un neon. Si daca am numai pietris?!? Ce plante cresc asa?
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

gordi79 wrote:Am sa iau si plante, dar prima data trebuie sa iau un neon. Si daca am numai pietris?!? Ce plante cresc asa?

Cu fertilizanti, cresc. Asta inseamna sa le ajuti si tu putin. :-) Si poti pune plante care nu sunt foarte pretentioase. Dar iti trebuie si neoane, normal.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/01/2010 16:35:44

gordi79
Junior member
[Avatar]

IP:

In total sunt vreo 80 de icre. Vedem cati pui ies si ce voi face cu ei.... Daca ies vreo 50...am pus-o
[Yahoo!]
MollyBalon
Member
[Avatar]

IP:

Hoplo trebuie mutat intr-un bazin mult mai mare, cat de curand (presupun ca e micut momentan).
Intr-un acvariu de 40 de litri cu parintii si alti pesti (xifo...) e foarte putin probabil ca ar supravietui vreun pui de cory, chiar si printre multe plante. Parintii vor fi primii care se vor infrupta, nu pentru ca sunt rai ci pentru ca atat icrele cat si alevinii sunt deliciosi si foarte hranitori.
Si ar trebui sa te gandesti foarte bine ce poti face pentru ei, ar fi pacat sa ii faci sa eclozeze si apoi sa ii urmaresti cum se chinuie si mor in cateva zile. Daca nu le poti acorda minimul de ajutor pentru supravietuire, arunca icrele sau pune-le la loc in bazin si se vor ocupa ceilalti pesti...
In ideea ca vrei sa-i salvezi: trebuie sa pui o piatra de aer in recipientul in care ii tii (pe care cat de curand posibil trebuie sa il inlocuiesti cu unul de cel putin vreo 20 de litri cat mai scund si mai lung, nu este nevoie de substrat, eventual nisip fin), si sa schimbi cam 50% din apa cu apa din bazinul parintilor, zilnic, cel putin doua saptamani. In loc de piatra de aer merge si un filtru micut, caruia ii scoti cutia (de la burete). Daca gasesti liquifry 1, cumpara si pune deja conform indicatiilor. Daca nu, vezi ce hrana de alevini gasesti (nu pentru vivipari, aceea este prea mare).
Succes!

This message was edited 3 times. Last update was at 02/01/2010 18:59:41

gordi79
Junior member
[Avatar]

IP:

Deci icrele sunt intr-un borcan. Sa pun de acum piatra de aer? Si de ce cu apa din acvariul parintilor? Nu-i buna apa curata(care binentles a stat 24 de ore)?

This message was edited 1 time. Last update was at 02/01/2010 19:39:36

[Yahoo!]
adu
Membru de baza
[Avatar]

IP:

da pune acum, daca mai are rost piatra de aer.
nu trebuie sa folosesti apa curata, nu trebuia sa folosesti de la inceput. iti dai seama ca are alti parametrii chimici, si probabil si fizici si aici fac referire la temperatura. daca nu sunt la fel = soc chimic, respectic fizic.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
gordi79
Junior member
[Avatar]

IP:

Apa era luata din acvariu. Am pus piatra de aer. Azi am observat o mica schimbare: icrele au devenit intr-o parte alba si intr-o parte un pic transparenta. Nu stiu exact cum sa va explic. Oare avem ceva activitate?
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: