[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ramirezi  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
RoxxyG
Junior member
[Avatar]

IP:

Am un acvariu in stadiul de proiect adica inca nu este nici cumparat, dar sper ca va fi in urmatoarele luni. As vrea sa stiu daca ar merge sa pun Ramirezi in el, eventual cu inca o specie. Ce specii mici merg cu Ramirezii? Si cam cate exemplare as putea sa pun in 180 l?
[Yahoo!]
Pestoaica
Junior member
[Avatar]
IP:

http://www.acvariu.ro/pesti/-/asset_publisher/1Zc1/content/15369?redirect=/pesti
Ta-da!
Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

Sau mai de graba aici : http://www.ratemyfishtank.com/freshwater_compatibility_tool.php

Viata are ORICUM dreptate!
[Yahoo!]
RoxxyG
Junior member
[Avatar]

IP:

Am studiat linkurile... m-ar interesa daca a crescut cineva ramirezi, cat sunt de pretentiosi, de cat spatiu au nevoie, daca se bat masculii intre ei, daca ii pot tine cu neoni... am gasit foarte multa informatie pe internet si unele se bateau cap in cap. Ori ca sunt pesti de harem, un mascul la 4 femele, ori pereche... nu as vrea sa fac greseli si vreau sa si plantez acvariul in functie de asta.
[Yahoo!]
Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

Ramirezi si in general cichlidele sunt putin mai agresivi (teritoriali)decat tetra, dar si acestia din urma sunt in anumite conditii, iti recomand sa te decizi ce doresti pentru a evita micile incidente.

Viata are ORICUM dreptate!
[Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

eu tin ramirezi de 1 an si jumatate. trebuie sa stii asa:
- sunt pesti sensibili, deci parametrii apei trebuie sa fie brici (fara amoniac, fara nitriti, fara nitrati mari, sa zicem peste 30). daca o sa cumperi exemplare din import (hornbach), mortalitatea in primele 2 saptamani o sa fie destul de mare (60%-80%) deci iti recomand sa cumperi pesti care au eclozat in romania.
- nu sunt niste pesti agresivi in sine. intr-adevar masculul dominant o sa faca ordine cu toti ceilalti ramirezi, iar in perioada de depunere perechea dominanta o sa faca ordine cu toti pestii din acvariu. dar asta nu inseamna muscaturi si sange, ci doar intimidari si fugareli. masculii se infrunta cu masculii, femelele cu femelele, deci toata lumea se "bate" cu toata lumea. repet, este numai o chestie de show off si e una din trasaturile care ii fac atat de simpatici.
- ramirezii se tin cel mai bine in perechi, dupa mine. nu are rost sa tii un mascul la mai multe femele, pt ca ei formeazi perechi. cei doi pesti care s-au cuplat stau mai tot timpul impreuna si uneori chiar se apara unul pe altul de alti ramirezi. daca ai mai multe femele, cea care a reusit sa se cupleze cu masculul va avea tot timpul de luptat pt el si asta n-are niciun rost. cumpara un numar egal de femele si masculi si pana la urma vei avea perechi.
- o pereche are nevoie de o suprafata de minimum 40X40cm intr-un acvariu plantat. deci in 180 de litri intra sigur 2 perechi. dupa ce capeti experienta cu ei poti sa tii si 3 perechi, daca vrei, dar nu de la inceput. de ex eu am avut 6 in 120 de litri, iar acum am 5, ca o femela a murit: 1 mascul matur si 4 puiuti de 2-3 luni. iti dai seama ca pe aia mici nu prea i-am vazut in astea 2 luni de cand ii am, insa de cand au crescut sunt tot mai prezenti si e foarte haios sa vezi cum masculii aia mici se iau la tranta cu ala mare. sunt niste pesti foarte curajosi...
- le place apa moale si acida. peste ph=7 n-o sa depuna, dar daca ai perechi imediat ce scazi ph-ul vor incepe sa depuna si o s-o tot faca cam la fiecare 2 saptamani. primele depuneri vor fi mancate, pana capata si ei experienta.
- poti sa ii tii cu neoni, cu rasbore, in general cu caracide, cu scalari, discusi (deci ciclide) si cam cu orice alti pesti, cu conditia evident ca ceilalti pesti sa nu fie excesiv de agresivi si sa aiba nevoie de aceleasi conditii de apa ca si ramirezii.
- se zice despre ei ca sunt timizi si sunt convins ca asa e daca in acvariu se afla pesti agresivi sau foarte agitati. la mine nu a fost cazul, pt ca eu am facut populatia acvariului in jurul ramirezilor, deci ei au fost prioritatea. nu iti recomand sa-i tii cu ancistrusi (sunt teritoriali si ramirezii nu se prea baga la ei) si nici cu SAE sau CAE.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/11/2009 11:41:48

pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

imi cer scuze pt offtopic, humbert ... ai avut experiente ramirezi vs creveti? as fi interesat si eu in achizitionarea de o pereche pt bazinul meu, dar ... am creveti ...multi , la care chiar tin

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

pe scurt: papa bun pt ramirezi )

pe lung: ii vor manca, daca le ies in cale. cu toate astea, am avut creveti care au supravietuit in 54 de litri cu o pereche de rami, pentru ca au avut unde sa se ascunda (acvariu plantat foarte des). dar in cele 4-5 luni cat au stat acolo nu am vazut crevetii decat din an in paste, deci la ce bun sa mai ai creveti daca nu ii poti vedea? )

RoxxyG
Junior member
[Avatar]

IP:

Mersi mult Humbert, cred ca m-am lamurit. Oricum si eu tot asa as vrea sa fac, acvariul sa fie pe placul lor, ei ~Ramirezii~ sa fie prioritatea. Sper sa imi iau prin ianuarie acvariul si atunci ma apuc de treaba. Momentan nici nu sunt Ramirezi in Timisoara la pet shopuri, am fost azi sa ma uit dupa ei sper sa fie cand o sa le fie casa gata.
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: