[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvarist "de mode veche"  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
gr
Unripe member

IP:

Salutare tuturor,
Numele meu este Ramon,am 37 ani si sunt din Brasov, si de la varsta de 10 ani ma ocup de acvarii.Acum 4 saptamani am descoperit acest forum si am inceput sa citesc pe aici,pe acolo si ...........dar sa o luam de la inceputul vieti mele de acvarist si o sa inetelegeti si ce am vrut sa zic cu expresia <acvarist "de moda veche">.
Prin anul 1982 mi sa pus pata sa-mi fac acvariu , cu toate ca nu stiam nimic despre acvaristica.Mi-am procurat un acvariu de la un coleg de clasa care avea un acvariu aruncat prin beci,dandu-i la schimb pe el un pistol cu baterii care scotea niste sunete ca din Star Wars. Acvariul avea in jur de 60 litri,era cu rama din cornier ca pe vremea aceea numai asa se gaseau, si era vai de mama lui,ruginit si cu vopseaua scorojita.
In fine l-am pus curatat si revopsit si a inceput aventura in ale acvaristici.Am adus nisip pe care l-am oparit de mirosea de in casa a caine ud , dar nu l-am spalat, dupa care l-am trantit in acvariu.Imi mai adusesem dintr-un lac din apropiere cateva fire de plante si le-am infipt in nisip caci imi spusese cineva ca mai intai pui plantele in nisip si dupa aceea apa,omitand sa-mi spuna sa pun si o folie de nailon peste si dupa aceea sa pun apa.
Asa ca am trantit de sus apa peste nisip,apa care sa facut neagra de nu mai vedeai nimic si am pus si pesti care si acum tin minte ca erau niste guppi.Dupa un timp sa limpezit si apa si in acvariu era un peisaj ca dupa explozia de la Nagasaki: din plante mai erau niste cioate si saraci guppi erau zdrentuiti si prapaditi,dar erau in viata.
Ce filtre sau incalzitoare,nu se gasea nimic la vremea acea,in afara de termometru si dafnii uscate.Ca incalzitor imi facuse cineva dintr-o eprubeta cu nichela si nisip de turnatorie in ea iar pentru etansare un dop din cauciuc lipit cu smoala.
Cu timpul am acumulat experienta si am invatat din propriile greseli; ulterior mi-am procurat si o carte din care mi-am completat cunostintele si dupa care m-am ghidat in toata "cariera" acvaristica.Dupa un timp pasiunea a devenit o obisnuinta de a avea un acvariu,si nu m-am mai interesat de noile specii de pesti aparuti sau noile specii de plante (si asta se intampla prin ani '97-'98).Dupa acei ani am devenit familist,au aparut si copii si am pastrat un acvariu doar din obisnuinta.
Si asa am adunat la vechime in acvaristica 27 ani,dar ca metode de ingrijire a pestiilor inca le folosesc pe cele invatate la inceput din aceea carte veche.
Binenteles ca am si eu regulile mele de ingrijire,mult mai simplu si fara atatea teste despre care tot am citit pe forum.Acvaristica a evoluat foarte mult in ultimi ani,si a ajuns ceva mai complexa decat o stiam eu.

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Salutare si bun venit
M-am zbarlit tot cand am citit despre inceputurile tale in acvaristica. Bine ca a trecut.
Si acum? Care va fi Calea? Un plantat cumva?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
glasforex
Member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit! Zise incepatorul... in ale acvaristicii

Deja vad ca e moda aici sa ceri poze ! Se poate ?
Mai ai acvariul ala ?
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Frumoasa povestea , in 1982 m-am nascut eu
Bine ai venit , ne bucuram sa te avem printre noi Ramon

This message was edited 1 time. Last update was at 08/11/2009 02:11:40

Until you find someone worth dying for, you never really live.
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Fhiuuuu ! Credeam ca-s singurul care a facut asta si a ramas fidel acelor principii
Pe vremea aceea acvaristica insemna cresterea si inmultirea pestilor . Acum insa ... aquascape si alte chestii . Nu zic ca nu-s de apreciat , ba din contra , dar ... unde-i obiectul de activitate ? Pestisorul ?
Bun venit si la mai mare
[Email] [WWW]
valisiano123
Junior member
[Avatar]

IP:

Cu ceva asemanator am inceput si eu, doar ca eu am avut un borcan prima data, fara nisip, plante sau altceva. Asta era prin 90-92 eu numai prin 82 am vazut lumina zilei. Dar de atunci am perseverat pana in ziua de astazi. Bafta in continoare si apa limpede
[Email] [Yahoo!]
gr
Unripe member

IP:

Multumesc tuturor pentru urari si ne mai "auzim" pe forum.
Si ca sa-i raspund si lui glasforex ;acel acvariu cu rama cornier nu il mai am de multa vreme ca sa prapadit de tot.Am trecut de ceva vreme la sticla lipita.
Bafta si apa limpede
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Bine ,ai venit "batrine acvarist"
Si sa auzim si sa vedem la tine cele mai tari acvarii
Prin 78' am avut si eu acvariul meu
Tot din sticla ,cornier si chit rosu
Tata ,avea in casa acvariu dar era al lui
Si a zis daca vrei acvariu ?
I-ti fac unul numai al tau dar la al meu sa nu te bagi
Si asa am si eu acvarii din '78
Frumoase povestii

Ogar batrin dar.... cu miros fin
gr
Unripe member

IP:

Sunt multe de povestit si de discutat,si chiar acum in vin multe intamplari unele haioase altele triste dar bune de povestit.
Mi-ar place sa am cu cine povesti,mai ales ca in cercul meu de cunoscuti nu are nimeni acvariu.
Am sa revin si cu poze cu singurul acvariu care il mai am.
Mult succes.
feugen
Junior member
[Avatar]

IP:

Acvarist de moda veche... (uraaaaaaaaaa nu sunt printre singurii!!!). Eu am avut primul acvariu prin 73-74 (aveam 11-12 ani). Era tot cu rama din cornier, geamurile fixate cu chit amestecat cu praf din creta, ...nisip din rau, cabomba, valisneria si oarece nucus, ...dafnia uscata si tubifex, ciclasoma hranita cu guppi, scalari graniti tot cu guppi (nu ma injurati va rog insa aveam cu sutele). Cutremurul din '77 m-a prins cu 3 acvarii: unul de vreo 150 litri, unul mic de vreo 20 litri (depozit de pui sau cresa) si unul de vreo 70 litri in care cresteam in regim de aglomeratie maxima vreo 2-300 guppi. Am stropit un picut parchetul (s-a umflat bine) si in scurt timp am dat toate acvariile, pestii si accesoriile agonisite in timp. Am facut o pauza de vreo 15 ani si am dat-o pe crescatorie (am scris in "clipul" de prezentare)... iar acum mai am un acvariu de vreo 80 litri, unul de vreo 20 litri si 2 ghimizdroace de 8-19 litri.

Bine ai venit!!!
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

gr wrote:Prin anul 1982 mi sa pus pata sa-mi fac acvariu , cu toate ca nu stiam nimic despre acvaristica.

Bine-ai venit printre noi, babaciune ....... imi amintesc si io unu' din primele acvarii de la inceputu' anilor '80: un borcan de muraturi de 3 litri c-o pereche de Xipho, 15 lei/bucata. L-am decorat cu niste fire de Asparagus ....... un adevarat Aquascape ....... ieseam afara cu borcanu' si ma dadeam mare cu "realizarea mea" . Inca mai am Asparagusu' .

snakefishmike wrote:dar ... unde-i obiectul de activitate ? Pestisorul ?

In tigaie ?

Poze: smilie ... Poze cu plante
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

mai ramon ai starnit melancolii printre acvaristi bine ai venit printre noi, uite asa vedem si noi care dintre oamenii de pe aici faceau acvaristica inainte de 89 si cum

Mult succes cu proiectul tau

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Poti discuta si povesti cu noi , chiar te rugam ! Noi oricum discutam aproape numai despre acvaristica , asa ca inca o persoana la discutii e tare bine-venita

Until you find someone worth dying for, you never really live.
gr
Unripe member

IP:

Citind ceea ce a scris colegul feugen imi vine in minte o chestie haioasa pe care trebuie neaparat sa v-o povestesc:..........prin ani '89-'90 in plin avant acvaristic  la mine in sufragerie era ca la magazinul de pesti ,ca erau vreo 8 acvarii,primul cel de 60 litri,inca vreo 2 de 50 litri tot cu rama de cornier, mai era unul in jur 40litri  si restul erau de 20-25 litri din cele lipite cu silicon ca incepusera sa apara si pe la noi.Chestia era ca toate erau supraalomerate cu pui de vivipari....erau cateva sute.Si am dat zvon printre prieteni ca vand pesti foarte ieftin. Dupa un timp au inceput sa vina copii de prin cartier si chiar din cartierele invecinate dupa pesti, ca ii dadeam cu 1-2 lei bucata.Chestia haioasa e ca pe vremea aceea in inchipuirea mea ma vedeam mare comerciant.Si am vandut asa pana in ianuarie 1991 cand am plecat in armata.......si tare rau mi-a parut ca tare bine mai mergea afacerea care a inceput mai mult dintr-o gluma cand mi-a spus maica-mea sa mai scap de pesti sa-i vand sa fac ceva ca sunt tare multi.Cand m-am intors din armata mai erau 6 guppy amarati.Daca nu era armata cine stie poate poate intram in busines mai serios si acum avem si eu vila pe deal.
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Stai linistit ,nu multi sau imbogatit din aceasta pasiune
Toti o .....facem din pasiune .......ACVARISTICA
Cred ca in peste 30 de acvaristica
Daca adunam banii i-mi luam
3 masini
NU DACII
Poate" mertan "

Ogar batrin dar.... cu miros fin