[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cumpar droser electronic  XML
Forum Index » Cumparari
Author Message
georged
Junior member
[Avatar]

IP:

Cumpar droser electronic 2 x 15 W sau 1 x 30W pentru 2 neoane T8.

Daca stie cineva eventual unde as putea gasi in Bucuresti ... Am incercat Bricostore, Hornbach, Praktiker, cateva magazine electrice fara succes iar la Obor am gasit doar chinezarii "universale" despre care am citit ca nu ar fi bune pentru acvariu.

Multumesc anticipat.
[Email]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

nu stiu unde ai citit ca n-ar fi bune, eu folosesc 4 asemenea chinezarii de mai bine de 1 an de zile, si la tuburi de 18W si la cele de 15 W si sincer mie mi se pare ca "sunt bune"

poate poti sa spui de ce scria acolo ca n-ar fi bune, ca sa vad si eu.
adica, ma gandesc ca daca aprind neoanele iar plantele cresc si arata bine si frumos, inseamna ca-s bune droserele alea.

altfel drosere electronice de diferite tipuri si puteri se mai gasesc in Mr Bricolage si cu siguranta la marbo media, acolo au tot ce vrei.

asta daca vrei neaparat sa dai 60 - 70 de lei pe ceva ce face aceeasi treaba cu alea din obor, care-s la 10 lei bucata.

PS nu cred ca poti sa folosesti un droser de 30W ca sa aprinzi 2 neoane de 15W.

This message was edited 2 times. Last update was at 28/09/2009 10:24:19

georged
Junior member
[Avatar]

IP:

Uite aici am gasit ca nu ar fi tocmai bune cele universale:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/9110.page

si inca intr-un loc dar nu il mai gasesc acum.

Merci pentru sugestii, o sa incerc si acolo.
[Email]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

ce sa zic, la T5 nu ma bag ca nu stiu, o fi asa cum scrie acolo ca sunt high output etc.
chiar ieri am pus 2 tuburi T5 la un acvariu si intr-adevar am folosit un droser osram de la mama lui (adica de la marbo)

dar la tuburi T8 sustin in continuare ca sunt foarte bune si alea chinezesti. de ex acvariul din semnatura mea foloseste 2 astfel de drosere si eu zic ca a iesit destul de bine.

tot pt T8, nu mi se pare relevant argumentul ca droserele chinezesti scurteaza durata de viata. oricum tuburile T8 se arunca dupa max 8 luni, indiferent de droser. deci decat sa dau 70 de lei pe un droser, mai bine dau 10 lei si schimb tuburile la fiecare 4 luni si tot ies mai bine, ca un osram T8 865 costa 8 lei.

dar asta e parerea mea, nu zice nimeni ca nu-s mai bune droserele alea de firma. ci doar ca si astea ieftine fac cam aceeasi treaba.
de altfel in acel topic se pomeneste de Vito... care-s foarte asemanatoare cu chinezariile din obor (daca nu sunt chiar alea)

This message was edited 1 time. Last update was at 28/09/2009 10:47:57

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

georged wrote:iar la Obor am gasit doar chinezarii "universale" despre care am citit ca nu ar fi bune pentru acvariu.

Depinde ce vrei de la acvariu. Daca te multumesti sa ai o lumina care sa te ajute sa te uiti la acvariu poti folosi orice droser. Daca vrei sa scoti maximu' din tub, ia traf ca lumea.
Poti folosi drosser d-ala clasic, de tip vechi. Sigur aprinde tubu' corect.

Humbert wrote:asta daca vrei neaparat sa dai 60 - 70 de lei pe ceva ce face aceeasi treaba cu alea din obor, care-s la 10 lei bucata.

Io am verificat drosere ieftine, am experimentat in paralel cu unu' care stiu sigur ca aprinde tubu' corect. Diferenta de intensitate luminoasa a fost evidenta. Vorbesc de T8. Repet, depinde ce pretentii ai, repet si ca, dintre cele ieftine, Vito aprinde tubu' cel mai bine.

Humbert wrote:nu cred ca poti sa folosesti un droser de 30W ca sa aprinzi 2 neoane de 15W.

Culmea e ca poti , am experimantat-o si p-asta , am legat in serie doua tuburi de 18 Watti p-un Vito de 36 W si merge. Nu stiu daca merge si cu alte drosere. Scopu' n-a fost economia financiara, a fost economia de fire si curiozitatea.
Philips are drosser electronic pentru 2 tuburi de 36 W, e 65 lei. Probabil are si pentru alte puteri, in clusiv 15 W.

Poze: smilie ... Poze cu plante
georged
Junior member
[Avatar]

IP:

Am gasit la Mr Bricolage - am luat 2 drosele electronice de 18W "LOHUIS" sper sa fie bune

Multumesc pentru raspunsuri.
Se poate inchide topicul.
[Email]

Forum Index » Cumparari
Go to: