[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
JBL Aquascape  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
klauss74
Member
[Avatar]

IP:

apai domnule draga .... Jos Palaria !!! foarte frumos ..... datii si meditatii ??

faNfaN
[WWW] [Yahoo!]
RSV
Moderator
[Avatar]

IP:

As mintii daca zic ca ar creste rosu daca replantez un varf insa cam de la jumatatea acvariului plantele cresc rosii,culoare intensificandu-se odata cu inaltimea,eu cel putin sunt multumit,daca pana acuma aromatica era galbena -verde,momentan este rosie-vanata si nu doar varfurile de la suprafata ci intreaga tufa,la fel si rotala macranda,Amania,rotala walichi ,pana si tennelus tennelus face frunze rosii

This message was edited 2 times. Last update was at 05/12/2009 02:30:17

Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

RSV wrote:pana si tennelus tennelus face frunze rosii

ai grija cu fierul, sunt foarte curios de valoarea de fier in apa.
RSV
Moderator
[Avatar]

IP:

Chiar daca tot mai multa lume se prezinta cu acvarii setate pe fertilizanti care mai de care mai speciali,gen ADA,dennerle etc,eu m-am gandit sa nu las balta setupul actual JBL si sa trec de criza lunii a 6 ,se pare ca am ajuns in a 7 si nici un semn de slabire din partea substratului,din contra chiar ,parca plantele sunt mai frumoase si colorate ca si la inceputul setup-ului .Deci dupa o perioada destul de lunga fara poze:
Luna 7:
Lanul de didiplis si proserpinaca:
image
Un SAE mirat de Eriocaulon:
image
D.Didiplis,Flame moss,L.Aromatica:
image
Altele:
image
image
image

Pozele sunt facute in graba....sesiune
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Al naibii de frumoase poze .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Chiar ai culori frumoase acolo,armonie ce mai!
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Sa mai spun si eu ca-i frumos rau? As fi banal.
Asa ca hai sa te intreb ceva:
Cu ce mai fertilizezi?
Tot cu Ferropol, PPs si ADA Step 2?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

cred ca urmatorul acvariu va fi setat cu JBL, chiar m-ai facut curios
adu
Membru de baza
[Avatar]

IP:

acum am citit topicul tau cap coada (incredibil, extraordinar, deosebit si toate alea)
cu siguranta am sa ignor teoria pe care o credeam sfanta de fertilizare doar cu linia producatorului. U

rma sa fac un set-up la un acvariu de 275 net cu jbl, acum ma mai gandesc, daaar cu siguranta la nano care are jbl am sa adaug ADA step 2 (chiar face minuni).

inafara de ce te-a intrebat alber sunt curios sa stiu la ce valoare ti ph-ul. si daca mai faci curenti prin acvariu inafara de cei de la filtru(cu sprinkler sau fara), pentru ca la cat de dese sunt tufele nu imi explic cum de nu apare nici o nepoftita de alga.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
RSV
Moderator
[Avatar]

IP:

Deci :
In continuare am ramas la pps-pro si ferropol normal o data pe saptamana dupa schimbul de apa,in rest zilnic ADA step 2(cred ca o sa incerc si step 3 ,mai ales ca specifica in instructinuini ca pe langa micro m-ai are si potasiu)acuma in legatura cu jbl feropol 24 l-am inlocuit cu ADA deoarece trebuia sa adaug doza dubla si astfel ieseam cu el la acelasi pret ca si cu o sticla de ADA .
PH este 6.3 la un kh 3,l-am avut si mai scazut tot la acelasi kh,adica cam 6.1 insa am observat un lucru,la cantitate de co2 mai mare plantele nu se m-ai coloreaza asa tare(ma refer la cele care au tendinta sa isi schimbe culoarea gen:didiplis,proserpinaca,aromatica,eustralis...) iar cresterea era prea rapida pentru timpul alocat tunderilor .
In legatura cu filtararea,am renuntat la ideeea cu cat mai mult cu atat mai bine,adica am un amarat de ex 700 cam sugrumat,nu cred ca scoate mai mult de 250 l/h ,aceasta agita apa in partea superioara,iar in partea de jos am 2 powerheaduri de 200l/h ,insa se observa o miscare a apei foarte usoara,tufele sunt foarte ok,nu sunt putrezite in partea de jos,alge doar ceva BBA pe reactor probabil din cauza ca sunt fosfatii mari,insa o tin la respect cu o doza de easy carbo injectata direct pe ea,schimb de apa 35-40% o data pe saptamana si cam atat .
Urmatorul setup o sa raman tot la jbl ,am renuntat la ideea ADA ,insa o sa adaug mai mult aquabasis,poate o sa dureze si mai mult.
adu
Membru de baza
[Avatar]

IP:

a deci si tu scoti din maneca EasyCaarbo )deci orice om are pactele lui

da zic la fel cantitate dubla de aquabasis, desi dupa cum zici de data asta a tinut mai mult timp,deci la dublu ar trebuii sa fie si mai si.

ar fi o chestie sa ai pui si step 3 sunt curios. - si sa ai si mai mult verde?!?!?! nu stiu ce vrei sa obtii mai mult de atat?doar sa pui mult fosfor si sa se aprinda plantele cand stingi neoanele....

[Email] [WWW] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

RSV wrote:alge doar ceva BBA pe reactor probabil din cauza ca sunt fosfatii mari

Pai de unde sa fie mari? Numai din PPS? M-as cam mira. La ce plante ai tu acolo, cred ca papa alea tot ce le dai. Si PO4 mare de unde din alta parte? Ca nu cred ca-ti mor pestii pe capete si nici putregaiuri de frunze nu ai foarte multe.
Te-ai jucat la un moment dat cu Ph-ul? Ca cica si de la variatiile de Ph ar mai apare. Bine, asta nu stiu cat de veridica este, ca aveam si eu niste variatii de Ph inainte de controler...
Reactoru ala sta in curent? De apa desigur

This message was edited 1 time. Last update was at 04/02/2010 22:00:42

[Email] [Yahoo!]
adu
Membru de baza
[Avatar]

IP:

daca dai o coasa in proserpinaca palustris as vrea si eu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
RSV
Moderator
[Avatar]

IP:

Poze noi cu plante colorate(chiar daca pentru uni poate vor parea prea colorate,pozele nu au primit decat setarea resize si contribuatia neonelor Aqua medic plantgrow) .
Noua piesa de baza a acvariului Ludwigia inclinata'CUba':
image
Ludwigia arcuata(inca in perioada de acomodare),in spate R.macranda si Eustralis:
image
Proserpinaca,Didiplis,HC(pe lemn):
image
Eriocaulon setaceum(pe punctul de al pierde insa a fost salvat de pastilele dennerle Plantagold )
image
Ultima specie achizitionata(Merci Dogibeer Fissiden.:
image
Cred ca o contributie majora la culorile si sanatatea plantelor o au si fertilizantii dennerle (e15 si pg7), care
ii administrez de circa 2 saptamanii,momentan fertilizarea se compune din step 3 ,e15 si pg7(am renuntat la jbl)si valorile no3,po4.Vor urma si alte poze cu specii noi si mai colorate ,venite chiar de la ,momentan sunt in acomodare .

This message was edited 1 time. Last update was at 27/02/2010 17:20:14

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Io imi iau jucariile si plec. Nu mai scriu in topicul asta neam. Gata, m-am suparat

[Email] [Yahoo!]
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Superb!

fost cesrobis
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Meserie acvariul. M-am uitat de mai multe ori la plante. Arata superb.

... momentan fertilizarea se compune din step 3 ,e15 si pg7 (am renuntat la jbl)...

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

fromos domne fromos, n`am ce zice ...eu astept pozele cu toate plantele, si una de ansamblu HD

parca adu ti-a mai zis, cand scoti Proserpinaca sa iei in considerare constanta ma bag si eu la un fir 2 -3

ps. trebuie schimbat titlu? "proiect fertilizare cu de toate"

This message was edited 1 time. Last update was at 27/02/2010 23:27:38

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

g.g wrote:
... momentan fertilizarea se compune din step 3 ,e15 si pg7 (am renuntat la jbl)...

[Email] [Yahoo!]
RSV
Moderator
[Avatar]

IP:

Io imi iau jucariile si plec. Nu mai scriu in topicul asta neam. Gata, m-am suparat

Meserie acvariul. M-am uitat de mai multe ori la plante. Arata superb

Multumesc ,sper sa prind o zi in care sa trag niste poze la toate speciile din acvariu,in ciuda faptului ca am adunat in jur de 25,toate merg acceptabil si toate au o tenta de rosu cel putin
ps. trebuie schimbat titlu? "proiect fertilizare cu de toate"

Aici m-ai prins,intradevar este un mix cam ciudat,insa functioneaza ,m-am redus totusi la ADA si dennerle,nu sunt chiar asa multe,exceptand substratul jbl ...ok ...promit urmatorul setup va fii only Dennerle...cu o mica exceptie .....ADA va fi fertilizant zilnic

This message was edited 1 time. Last update was at 28/02/2010 01:12:23

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: