Author |
Message |
viulian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/02/2012 09:18:12
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
viulian
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/0172d289da48c48de8c5ebf3de9f7ee1.gif)
IP:
|
bubuion wrote:in sertarul de jos am inele Siporax, in urmatoarele doua sertare (cele din mijloc) sunt mediile de filtrare originale (adica bureti cu porozitati diferite) iar in sertarul de sus am pus pe mijloc vata de perlon iar pe laterale au ramas buretii originali. Am gresit cu ceva?
Dap.
Aici este manualul, http://www.jbl.de/en/aquatics-freshwater-products/detail/4345/jbl-cristalprofi-e900#download a se studia poza 8 de la pagina 4.
In sertarul de jos trebuie sa stea cilindrii aceia (filtrare mecanica) apoi unul din bureti pentru o filtrare mecanica si mai buna, si abia dupa aceea siporax-ul iar deasupra lui, perlonul.
|
Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix) |
|
 |
bubuion
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/02/2012 10:14:13
|
bubuion
Junior member
IP:
|
Eu am crezut ca inelele ceramice din sertarul F2 sunt inelele de Siporax. Cred ca nu m-am inselat. Oricum eu inelele cu care a venit filtrul le-am aruncat si am pus in locul lor inele ceramice de Siporax de la Sera.
Si acum vorbind pe poza din manual pot sa va spun urmatoarele:
F1 - prefiltru - sunt cele doua bucati de burete cu care a venit filtrul
F2 - siporax de la Sera
F3 - buretii cu care a venit filtrul
F4 - vata de perlon
F5 - buretele cu care a venit filtrul
Asta este configuratia actuala a filtrului meu.
Din ce spui tu inteleg ca inelele ceramice din sertarul de jos nu sunt unul si acelasi lucru cu inelele de Siporax.
|
Rusu Bogdan |
|
 |
viulian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/02/2012 10:22:30
|
viulian
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/0172d289da48c48de8c5ebf3de9f7ee1.gif)
IP:
|
Confirm, inelele ceramice sunt doar o modalitate de a impiedica chestii mai mari de a ajunge catre siporax. In siporax cresc foarte multe bacterii comparativ cu inelele ceramice, si trebuie sa ai grija mereu sa nu ajunga impuritati mari care in timp ar putea scade suprafata utila a siporaxului. Prin urmare, diferiti producatori folosesc ori inele ceramice, ori bureti grosieri (ca prim 'zid' impotriva impuritatilor mari), sau bioballs de exemplu ... si abia dupa aceea exista siporax-ul (in loc sau la un loc cu buretii mai fini de dupa primul 'zid'). Si pentru a impiedica particule foarte foarte fine care mai scapa si sa nu se intoarca in acvariu - se foloseste acel perlon (care poate fi schimbat oricand, caci nu contine multe bacterii). Asta din cate am inteles si eu, acum cum stau lucrurile si care e proportia de bacterii si unde, nu stiu dar asa se procedeaza in general.
This message was edited 1 time. Last update was at 16/02/2012 10:22:44
|
Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix) |
|
 |
Sebby_ro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/01/2016 15:53:56
|
Sebby_ro
Unripe member
IP:
|
Salutare,
Am si eu o problema cu un jbl e900 cumparat de pe net, second hand. Cand mi-a ajuns avea rotorul cazutde la locul lui pe buretii de filtrare si am crezut ca nu functioneazA din cauza rotorului. Am cumprat rotor nou, am montat si tot nu merge. Am incercat sa il bag in priza si cu capacul desfacut, rotorul pare sa se invarta normal... Dar cu toate asteanu circula apa.aveti vreo idee despre ce ar putea sa aiba?
Din vreun noroc chior, e cineva din tr severin care sa ma poata ajuta la servisare? Multumesc
P.s.am amorsat filtrul inainte de-al folosi, am instalat furtunele etans (cel putin asa par), etc
|
|
 |
Sebby_ro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/01/2016 17:13:51
|
Sebby_ro
Unripe member
IP:
|
Am descoperit problema: filtrul meu e amplsat in acelasi plan cu acvariul si nu are cei min 20 cm de le luciul de apa, cum spune in manual.
Merge perfect daca il pun intr-un bidon pe care il ridic deasupra...
|
|
 |
Liv
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/01/2016 19:33:32
|
Liv
Ultrahigh member
IP:
|
Salut Sebby_ro,
Spune-mi te rog unde ai gasit rotor?
Am tot un E900 SH si a trebuit sa-i schimb rotorul cind l-am pus in functiune in urma cu cca. 2 luni - noroc ca fostul proprietar il luase cu un rotor de schimb. A functionat cu rotorul original intre 5 si 7 ani. JBL spune ca rotoarele de E701/901 nu sint potrivite pentru E900.
|
Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede. |
|
 |
Sebby_ro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/01/2016 19:46:17
|
Sebby_ro
Unripe member
IP:
|
salut,
nici nu stiu daca am voie sa spun.. l-am luat de pe nevertebrate . ro . e special pe e900 ( asa scria si pe blister) si a costat vreo 67 de lei. plus transport
|
|
 |
Liv
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/01/2016 20:17:15
|
Liv
Ultrahigh member
IP:
|
Multumesc. L-am mai vazut si prin alte parti, dar nu dau codul exact. Macar stiu ca modelul de la ei functioneaza.
Vezi ca eu l-am dotat cu 2 litri de Siporax (ultimele sertare de jos) si de atunci nu a mai trebuit sa ii spal prefiltrele saptaminal din cauza colmatarii. Am incercat si varianta cu burete pe intrare, dar trebuia sa schimb buretele in fiecare zi (era prea fin). De vreo 10 zile l-am dotat si cu un prefiltru extern de 2 litri - doar cu bureti - mai am rabdare 2 saptamini si daca nu scade debitul, o sa il desfacde curiozitate sa vad cum arata buretii din prefiltrul de la E900.
|
|
 |
Lucian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/01/2016 12:54:20
|
Lucian
Administrator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d5a4e20742511cfdef40f.jpg)
IP:
|
Sebby_ro wrote:salut,
nici nu stiu daca am voie sa spun.. l-am luat de pe nevertebrate . ro . e special pe e900 ( asa scria si pe blister) si a costat vreo 67 de lei. plus transport
Stati mai copii linistiti ca nu va ia nimeni capul daca dati link-uri de magazine si furnizori de unde ati gasit/cumparat echipamente, etc.
Ne burzuluim doar pe cei care isi fac reclama comerciala de joasa speta si considera forumul intr-o tejghea de piata - intra pe forum cu picioarele inainte, nu se prezinta, nu isi impartasesc pasiunea, nu ajuta, nu contribuie cu nimic ci doar pun ziarul pe jos si scot marfa la vanzare ca pe podul de la Vitan
|
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
|
|
 |
Liv
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/01/2016 17:18:01
|
Liv
Ultrahigh member
IP:
|
Am priceput - multumim.
|
|
 |
|