[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Carente de Calciu si crestere inceata la Pomacea  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
catalos
Senior member
[Avatar]

IP:

Beneficiez de "o brigada" numeroasa de melci pomacea - productie proprie.

Din garamada mea de melci am tot donat in stanga si in dreapta, ba pe forum, ba pe la cunoscuti, etc.

Mergand de curand la un amic am observat cu mirare ca melcii lui pomacea (daruiti de mine) sunt ditamai exemplarele frumoase, cu niste cochilii de un galben impecabil, si fara nici o urma de carenta de calciu.
Pe cand, melcii ramasi la mine nu sunt nici macar pe jumatatea dimensiunii exemplarelor observate la amicul meu, si plus de asta cateva exemplare prezinta pe cochiliile lor si vizibile carente de calciu.
(amicul meu are un bazin de 63l cu pietris de 1-2mm -cu o lampa sylvana parca de 15w, fara pic de plante, cu un filtru intern, o pompa de aer, si ca pesti cateva platy si 2 scalari - pe cand eu un bazin de 112l cu substrat jbl aquabasis si pietris de 1-2mm, plante-echinodorus behleri, ludwigia, tenelus, nucus, hemianthus micrantemoides, moss, echinodorus brown, lotus red, si cladophora o bila, CO2, un filtru extern eheim 2213, PH-ul oscileaza in jurul valorii de 7, iar ca lumina T5 2x54)
Mentionez ca le-am administrat ca mancare de foarte multe ori feli de castravete, si felii de dovlecel, pe ambele devorandu-le in cateva clipe.

Ati mai trecut careva prin asa ceva?
Cum ati rezolvat aceasta problema?
Cum se pot trata pomacea?

Multumesc

[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Si eu am avut aceeasi problema.Am incercat cu os de sepie facut bucatele,insa nu a fost o diferenta mare.Singurul acvariu unde am multi pomacea si cresc foarte bine,fara probleme la cochilie,este acvariul cu discusi unde schimb zilnic 25-30% din apa.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
catalos
Senior member
[Avatar]

IP:

si unde pot gasi os de sepie?

exista cumva posibilitatea de a adauga in acvariu broscute din acelea de calciu (care se dau de mancare la broastele testoase), fara sa afecteze celelalte vietuitoare din bazin ??
[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Os de sepie gasesti la orice pet-shop si este foarte ieftin(1 leu la noi).De broscutele alea de calciu nu stiu ce sa zic, posibil sa fie bune si alea.Insa cel mai de efect este schimbul zilnic de apa de 25% macar.Mai sunt si produsele de ridicare a duritatii de genul JBL AquaDur, probabil sunt mai eficiente decat osul de sepie.

marzzx
Member
[Avatar]

IP:

ReBella wrote:Si eu am avut aceeasi problema.Am incercat cu os de sepie facut bucatele,insa nu a fost o diferenta mare.Singurul acvariu unde am multi pomacea si cresc foarte bine,fara probleme la cochilie,este acvariul cu discusi unde schimb zilnic 25-30% din apa.
Interesante observatiile tale. Ce duritate ai in acvariile in care ai probleme ? La mine cresc vreo 40 pomacea intr-un acvariu de 120 l intesat de melci si creveti si au cochilii mai frumoase decat ma asteptam (desi la unii varfurile sunt roase, ceea ce e relativ uzual) - fac schimb de apa saptamanal si kH-ul si gH-ul sunt vai de capul lor , abia apar in teste. Doar ca os de sepie le pun nu bucatele, ci sfaramat, pana se face particule foarte fine, ce se dizolva in apa.

La t?? ni-i greu !!!
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

NU putem compara 40 pomacea in 120l cu 40 pomacea in 10l apa cum aveam eu Saracii nu-i ajuta nimic,nici osul de sepie si nu reuseam sa le schimb zilnic apa,asa ca i-am imprastiat prin toate acvariile pe care le detin si sunt ok acum.Insa nu se compara nici la dimensiune nici la perfectiunea cohiilor cu cei care primesc apa noua zilnic Duritatea e destul de mare la noi , in jur de 6-7(n-am test cu picaturi).

marzzx
Member
[Avatar]

IP:

ReBella wrote:40 pomacea in 10l apa cum aveam eu
Le cam aratai greutatile vietii... Dar la Catalos e posibil sa se amelioreze starea cochiilor melcilor cu os de sepie. Cat despre ridicarea duritatii cu Aquadur, depinde de cat are acum... daca acvariul e plantat, e posibil sa strice in alta parte.

La t?? ni-i greu !!!
Dragosdiscus
Junior member
[Avatar]

IP:

Duritatea (gH) de 6-7 e super. Am frecvent la retea 14 iar kH pe la 9-10, asa ca la discusi o balacesc cu RO. Dar indiferent de bazin si implicit de duritate, melcii mei au cochiliile roase si cresc "in ritm de melc".

This message was edited 1 time. Last update was at 09/09/2009 13:38:35

Hope the best, expect the worst.
[Yahoo!]

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: