[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
PH 5  XML
Forum Index » Apa
Author Message
archangel82
Member

IP:

in primul rand Salut!
ce s-a intamplat!
am un acvariu de 300 L cu ciclide africane si cativa sanitari care-i vad doar seara in rest sunt ascunsi intr-o corabie
mi-a murit un peste......ciudat fapt tinand cont ca cu o zi inainte dadeau sa depuna...chiar au sapat groapa.....
ei bine ....dupa o zi dupa ce au tot dansat si s-au simtit bine revin acasa de la lucru si vad ca femela umbla aiurea....era muscata rau si credeam ca e masculul prea bataus si chiar a muscato pana a murit aproape....n'am mai rezistat sa o vad asa ca nu mai avea nici un echilibru si am separat'o pana a murit
....azi am facut un test la apa si surpriza! am ph'ul 5!!!...
am testat initial cu tetra ph .....si mi'a dat 5
......apoi am incercat cu un sera quick test ..si aceeasi valoare!

ce mai pot spune despre apa.....!..apa din acvariu e deja devreo 9 luni..fac schimb saptamanal de 30 l....
dupa testul sera quick test..am urmatoarele rezultate!
no3 intre 100 si 250 dar inclin inspre 250
no2 0
gh >16
kh 0
ph 6.4 ...pe testul asta dar ceva mai deschis decat culoarea de pe cutie..deci 5!

solutii pt redresarea situatiei?!
va multumesc
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

1.Scimbi prea putina apa saptamanal.Ar trebui sa schimbi 30% nu 10%.
2.Cumpara test separat,dedicat pentru PH. ATENTIE: sa fie cu solutie,nu betisoare - alea dau erori mari.
3.Daca si cu testul cu solutie iti da tot un PH aiurea,teasteaza cu acelasi test si apa de la robinet(sau sursa de apa din care faci schimburile in acvariu).Daca la sursa de apa PHul este ok,schimba apa in fiecare zi timp de o saptamana,cate 30% pe zi.Ai grija sa fie fara clor si la aceeasi temperatura.Apoi testezi iar cu testul dedicat pentru PH si ne spui daca s-a rezolvat problema cu PHul.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
archangel82
Member

IP:

apa de la robinet are 7...deci e oki!!
......am testat cu solutie si mi'a dat 5 .....cu betisor minimul e 6.4 si mi'a iesit ceva mai galben decat culorile cu valori!
mersi de sfaturi am sa schimb urgent niste apa....pana se stabilizeaza
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Problema ta nu e pH-ul....africanii (mai ales Malawi....tanganikanii mai greu) se pot obisnui chiar si la acel 5 cat ai tu...mai greu, dar nu imposibil.
Problema ta este
no3 intre 100 si 250 dar inclin inspre 250

Asadar, schimburi dese de apa, cate 25-30% pana il aduci la 25-50 si apoi saptamanal cate 25-30%.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
flo77
Senior member

IP:

archangel82 wrote:kh 0

la o asa valoare a alcalinitatii te poti astepta la variatii mari ale pH. eu zic sa verifici kH-ul si la apa proaspata si daca este tot asa de mic va trebui sa o tratezi fie cu bicarbonat de sodiu fie cu un alt buffer comercial. O lingurita de NaHCO3 ridica KH pentru100L cam 2 grade. La valori ale KH-ului sub 3 vei risca sa ai fluctuatii mari ale pH-ului. Chiar daca PH-ul apei de la robinet este 7, in cazul in care kH este mic dupa scurt timp datorita CO2 eliminat de pesti vei vedea cum pH-ul se duce brusc in jos.
Asa cum a spus si minnardy valorile nitratilor sunt imense,este cumva acvariul suprapopulat? Este bine ca te-ai decis sa faci schimburi de apa, o sa ai ceva de muncit. Poate ca ar fi bine sa testezi si apa de la robinet pentru nitrati, s-ar putea sa ai o surpriza. Niste plante plutitoare ar putea ajuta la scaderea nitratilor, asta in cazul in care le poti tine in viata.
archangel82
Member

IP:

mersi mult de sfaturi de aseara m-am apucat de schimburi de apa...aprox 30 litri....mai schimb si azi ....si in urmatoarele zile!
pestii se simteau excelent in ciuda ph'ului de aceea nu l'am mai verificat o vreme dar mai bine neutru decat asa acid! am sa imi spal si filtrul extern si sa ii schimb carbunii...ca deja a trecut ceva vreme!
numai bine
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

30 litri pe zi e putin.25% ar insemna 75 litri.Macar 50 schimba ...Si carbune de ce tii in filtru ?? Se pune doar dupa ce faci un tratament ...Iar la filtrul extern cand clatesti mediile filtrante nu exagera cu spalatul,caleste-le doar putin in apa fara clor,scoasa din acvariu(inainte s-o arunci cand schimbi apa).

Until you find someone worth dying for, you never really live.
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

cred ca nu te-ai prea omorat cu schimbatul apei daca a ajuns Ph 5. Dupa ce remediezi problema si vei avea din nou Kh si Ph corespunzator, ai grija ca la fiecare schimb de apa sa pui la loc mineralele care le scoti, n-ar strica nici ceva limestone sau ceva corali sau scoici pisate ca sa mentii Kh-ul. Kh-ul e important pentru stabilitatea Ph-ului. Cand completezi apa care se evapora nu e nevoie sa mai adaugi nimic,deoarece sarurile si mineralele nu se evapora.
[Yahoo!]
flo77
Senior member

IP:

wizzard 6 wrote: n-ar strica nici ceva limestone sau ceva corali sau scoici pisate ca sa mentii Kh-ul

Wizzard imi pare rau sa te contrazic dar nu cred ca este bine sa adauge limestone,corali sau scoici pisate. Acestea contin carbonat de calciu care pe langa efectul bun de a ridica KH vor ridica si duritatea generala(GH) care la el este deja >16. Solutia cea mai buna este bicarbonatul de sodiu care va ridica numai KH. La fiecare schimb de apa vaa trebui sa adauge atat NaHCO3 cat sa ridice KH la un nivel corespunzator pestilor pe care ii are. Si va trebui sa-l monitorizeze continuu, eu folosesc testere de la API(picaturi)
archangel82
Member

IP:

am reusit.....sa il aduc la normal ..ph 7 dar ghici!?
dupa doar 3 zile de lipsa schimburi apa a revenit la loc!! Ph 5.5!
nu stiu ce imi poate scadea ph'ul chiar asa de brusc.....credca voi schimba toata apa.......
culmea e ca pestii sunt super oki! vioi..mananca.......n'au treaba!!
dar nu'mi plac valorile primite.......
voi face in seara asta si o curatare a subrstratului...poate sunt ceva resturi p'acolo care influenteaza! ultima curatare am facut'o acum 3 saptamani!
harry-ab
Member

IP:

NO3-ul formeaza acid azotic, care nu e deloc un acid slab.
Rezolva problema cu suprapopularea si scade nivelul nitratilor.
Bafta.
[Yahoo!]

Forum Index » Apa
Go to: