[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
au "fatat" molly!!!  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
alexFI
Junior member

IP:

Poate o sa para disperat post-ul, dar nu stiu ce sa fac cu aceste mici creaturi care brusc mi-au invadat acvariul . Aseara totul era in regula, nimic iesit din comun. Azi cand ajung acasa vad pe varfurile la cabomba si in spalele filtrului niste "pete" mici si negre care pluteau. Initial am zis ca s-a ridicat carbunele din filtru (hal de minte ce am ) ), dar cand m-am uitat mai atent am realizat ca petele alea erau pui de molly. Sunt vreo 20 din cat am numarat pana acu. Problema e ca nu stiu ce sa fac cu ei sau cum sa ii intretin. Nu stiu cu ce sa ii hranesc, daca trebuie sa ii separ, daca le trebuie conditii speciale etc. Ma gandeam, si cel mai probabil asa o sa fac, sa ii vand sau sa ii donez. Putin ajutor se poate?
Atasez si cateva poze cu mititeii :
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1289&pos=12
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1289&pos=11
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Daca vrei sa ramana cat mai multi din ei vii...da trebuiesc separati.Viviparii isi mananca puii.Ca hrana le poti da orice hrana fulgi pentru pesti,sau chiar granule - le maruntesti pana devin praf si le dai foarte putin la pui.Poti improviza o maternitate dintr-o cutie de alimente de minim 5l,sau un bidon(pet) de la apa plata de 10l sau 5l cu gatul taiat.Pui in el un burete bolborositor conectat la o pompa de aer si storci buretele din celalat acvariu in acvariul maternitate,ca sa se cicleze bolborositorul.Schimbi 10% din apa la 2 zile si le dai foarte putina mancare de 3-4 ori pe zi.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
alexFI
Junior member

IP:

o sa le iau maine o maternitate si ceva mancare speciala pentru ei. deja vad ca s-au mai imputinat . oricum...si celelalte femele par a fi "grasute" (am 3 femele si un mascul) asa ca de-acum incolo va trebui sa ma mai astept la pui. Granulele pe care le dau eu la pesti sunt dinacelea care se scufunda si nu prea mi se pare ca au sanse sa manance si ei. Sper sa rezolv maine mare parte din "probleme". Mai am o intrebare totusi; de ce unii din puieti sunt mai deschisi la culoare si unii mai inchisi?
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Maternitatea e prea mica,nu se compara cu un acvariu de crescut puii,fie el si de 5l si improvizat din pet/cutie.
Puii sunt de diferite nuante pentru ca nu toti puii vor avea ceeasi culoare.Pot fi negri,galbeni,alb cu negru,etc.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
alexFI
Junior member

IP:

Chiar daca sunt BLACK molly pot iesi si de alte culor ? se vor mai numi tot black molly daca vor iesi si albi? )

Forum Index » Vivipari
Go to: