[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sa facem ordine! :)  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Stinky
Junior member

IP:

Bun eu am un acvaiu aproximativ 35 cm inaltime si 40 lungime si vreau sa fac ordine in el adik sa imi mai fac un acvariu de alte dimensiuni cum ma sfatuiti voi dar vreau sa stiu ce specii sa ramana in acvariu asta
eu am asa:
7 guppy
5 moly
1 gurami
1 carasel
1 sanitar
2 zebre
1 plati (am si pui in acvariul de pui :-?? )

ce ar trebui sa ramana in acvariu acesta?
si daca tebuie sa fac unul noi cam ce dimensiuni?
LUPmic
Senior member

IP:

Salut!! In primul rand nu ai dat latimea, dar banuiesc ca este intre 25 si 35cm asta ar insemna intre 35 si 49 de litrii ai acum. Citeste aici: http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=220 si mai vorbim.
[Email] [Yahoo!]
Stinky
Junior member

IP:

bun am citit dar nush e vb si de temp si nush ce pretentii mai au ei
ca asa nu mai fac alt acvariu
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Prima pretentie ar fi ca le-ar trebui un acvariu cam de 500 litri ca sa le satisfaci cerintele fata de volumul acvariului. Apoi ar trebui separati in mai multe acvarii, deoarece sun specii incompatibile.
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

incearca sa tii cei 5 molly si sanitarul, sau cei 7 guppy si sanitarul, iar cind nasc nu ii mai separa in maternitate, altfel in 6 luni vei avea 100 guppy

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
Stinky
Junior member

IP:

clauss wrote:incearca sa tii cei 5 molly si sanitarul, sau cei 7 guppy si sanitarul, iar cind nasc nu ii mai separa in maternitate, altfel in 6 luni vei avea 100 guppy

o idee buna o sa o pun in practica dupa ce imi mai cumpar 2 3 femele
bun am inteles ca guppi nu mananca puii dar molly?
Stinky
Junior member

IP:

m_3 wrote:Prima pretentie ar fi ca le-ar trebui un acvariu cam de 500 litri ca sa le satisfaci cerintele fata de volumul acvariului. Apoi ar trebui separati in mai multe acvarii, deoarece sun specii incompatibile.
poate ai vrut sa zici 50 ?
Stinky
Junior member

IP:

Stinky wrote:
clauss wrote:incearca sa tii cei 5 molly si sanitarul, sau cei 7 guppy si sanitarul, iar cind nasc nu ii mai separa in maternitate, altfel in 6 luni vei avea 100 guppy

o idee buna o sa o pun in practica dupa ce imi mai cumpar 2 3 femele
bun am inteles ca guppi nu mananca puii dar molly?
scz nu citisem tot ce ai spus
eu cu asta vreau sa mo ocup si o sa ii separ
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

sa inteleg ca vrei sa reproduci guppy? pot sa te intreb in ce scop?...( comercializare sau hoby?)...te intreb pentru ca nu este asa usor pe cit pare, dupa un timp o sa ai guppy deformati, decolorati etc...

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
Stinky
Junior member

IP:

clauss wrote:sa inteleg ca vrei sa reproduci guppy? pot sa te intreb in ce scop?...( comercializare sau hoby?)...te intreb pentru ca nu este asa usor pe cit pare, dupa un timp o sa ai guppy deformati, decolorati etc...

momentan hoby
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Stinky treaba sta in felul urmator: tu ai un acvariu estimat la vreo 40 litri (nu ai dat toate dimensiunile ca sa stim exact, asa ca estimam in functie de dimensiunile cele doua pe care le-ai dat). Oricum, inainte de a te preocupa de inmultirea pestilor, poate ar fi o idee buna sa te gandesti sa mai dai din ei.

Ce ziceam mai sus: ti s-a dat un link catre pagina unde iti poti calcula volumul acvariului in functie de numarul pestilor. Nu prea cred ca l-ai citit. Daca il citeai observai ca numai carasului ii trebuia 50 litri de apa. Zebrele, din cate stiu sunt pesti de card, deci ar trebui un minimum de 6-7 exemplare. "Sanitarii" care cred ca sunt corydoras, la fel. In plus de asta zici ca mai ai 7 guppy, 5 molly la care trebuie sa tii cont ca se inmultesc foarte repede si suprapopuleaza acvariul intr-un timp record. Parca mai ziceai ceva si de un gurami. Ei acuma dute inapoi la linkul ala si fa un calcul si o sa vezi ca nu am exagerat foarte mult cand am zis ca ai nevoie de un bazin de 500 litri sa se simta bine.

Oricum ia in considerare ca sunt specii incompatibile acolo. Carasul are nevoie de o temperatura mai mica decat ceilalti, fiind peste de apa rece.

Cel mai simplu si mai usor este sa te documentezi de pe internet despre fiecare specie in parte: la ce temperatura traieste, ph, gh, ce dimensiuni atinge la maturitate, temperamentul, cu ce se hraneste, etc... Asa poti sa iti dai seama singur care specii sunt compatibile si care nu.
Stinky
Junior member

IP:

habar nam cum se afla ph-ul si gh-ul..
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Stinky wrote:habar nam cum se afla ph-ul si gh-ul..

Cu teste de apa pentru pH, Gh, gen JBL, Sera, Tetra, Dupla, etc.... Ti-ar mai fi de folos si teste pentru NO2, NO3, NH4...

Daca nu gasesti la tine in oras poti sa le comanzi online de pe siteurile de profil. Eu asa procedez.
Stinky
Junior member

IP:

ok
ms

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: