[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Valori la NO3 prea mari...  XML
Forum Index » Apa
Author Message
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

De ceva timp ma lupt cu NO3-ul care din motive necunoscute ajunsese la valori infernale (peste 200ppm). Nu stiu cum Dzeu a ajuns la nivelele acelea avand in vedere ca nu e nici-un peste mort, schimburi de apa erau saptamanale, curatat substrat la 2-3 zile... Amoniac si nitriti sunt zero, insa nitratii ma omoara.

Au trecut niste baieti de nota 10 pe la mine (de-aici de pe forum)... si au zis ca ar fi problema data de Valisneria care invadase mai toata partea din spate ducand la o circulatie aproape zero si problemele aferente. Am scapat de 90% din ea... eliberat partea din spate... si trecut la schimbari de apa (40-50L la 240L) din 2 in 2 zile.

Dupa 3 saptamani de chin, ma uit la aceeasi nitrati periculosi (peste 120ppm) si chiar nu mai inteleg. Am curatat si filtrul extern, si cel intern (bineanteles, spalate cu apa din acvariu, si nu foarte tare)... Cristi chiar a zis ca nu se poate sa am asemenea valori si a venit cu propriul lui test. A ramas socat sa vada asemenea valoare la nitrati (i s-a inrosit testul instant).

Initial am crezut ca am testerul defect... asa ca am luat apa distilata, am luat o mostra de apa de la chiuveta... si rezultatele au fost 0 la apa distilata, si 20ppm la apa de la chiuveta. Acum, nu mai inteleg.. unii recomanda nivel 10-15ppm la nitrati, iar eu din start am 20. Stau in Bucuresti, nu la marginea pamantului... si nu inteleg de unde Dzeu valorile astea.

Am oprit chiar si fertilizarea cu PPS Pro (intrucat am facut si pe el test de Nitrati si mi-a sarit din scala).

Am ramas fara idei. Pana la trecerea la noul acvariu de 550L, ma tem ca o sa-mi pierd toti pestiucii cu asemenea valori de nitrati. Ce imi recomandati sa fac ?
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

un test dupla no3 si fertilizare macro individuala
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Radu.U wrote:un test dupla no3 si fertilizare macro individuala

Crezi ca de vina sunt testerele ? Am folosit JBL, Tetra si Sera... toate dau aceleasi valori. Cat despre fertilizare macro individuala... cred ca am incercat si asta. Mai exact, am un PPS Pro din care lipsesc nitratii si fosfatii... dar, fara efect. Mai mult, nici n-am fertilizat vre-o 5 zile (am fost plecat de-acasa) si la intoarcere, dupa un schimb masiv de apa (50-60L) m-am trezit tot cu 140-160ppm NO3... Imens !
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

din ce substante este alcatuit pps tau?
din cate stiu, Jbl/sera indica eronat testul no3, despre tetra nu stiu, dar Dupla este cel mai precis, costa undeva la 60 ron
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Radu.U wrote:din ce substante este alcatuit pps tau?

1L de PPS Pro contine:
- 59 grame sulfat de potasiu (K2SO4)
- 65 grame azotat de potasiu (KNO3)
- 6 grame monofosfat de potasiu (KH2PO4)
- 41 grame sulfat de magneziu (MgSO4)
+ apa distilata

Iar PPS Pro modificat (fara nitrati si fosfati) contine:
- 59 grame sulfat de potasiu (K2SO4)
- 41 grame sulfat de magneziu (MgSO4)
+ apa distilata

In rest, pt. micro, folosesc Ferropol si Ferropol 24. Momentan, pana trec la fertilizarea cu Dennerle...
Radu.U wrote:din cate stiu, Jbl/sera indica eronat testul no3, despre tetra nu stiu, dar Dupla este cel mai precis, costa undeva la 60 ron

Am dat vre-o 350 RON pe testul complet de la JBL... dar nu te contrazic, o sa incerc si cu testul Dupla.
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

atunci e ciudata treaba, daca intr-adevar ai valorile astea.
Nu zic ca trusa aceea de la jbl nu e buna, din contra, eu folosesc Jbl teste individuale (Ph-Kh-Gh-No2-Po4-Fe; cu o precizie foarte buna si de care sunt multumit) dupa cum vezi no3 nu am de la Jbl din simplu motiv ca indica eronat, testele mele continua cu un test dupla no3 , care ii dau nota 10 +
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Am luat si un test de NO3 Dupla. Nu stiu cum sa zic, ma asteptam sa fie... profi stuff. Dar m-am trezit cu un test care cred ca a stat cam mult pe rafturi... a trebuit sa dau eu gauri ca sa curga vre-o picatura. Capacul nu se potrivea cu recipientul in care se pune apa... nu mai zic ca recipientul e de plastic, si nu de sticla...

Anyway, m-am lovit de problema cu intelegerea culorilor. Daca ma uit prin recipientul de plastic, ar iesi valoarea de 100. Daca ma uit asa cum arata in manual (de sus, pus recipientul pe o coala alba) ar parea ca este valoarea 50... Mult oricum... Eh, continuii cu schimb de apa...

P.S. No more Dupla tests for me de-acum inainte ! smilie
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

asa sunt toate :-) :-)
capacul acela trebuie sa -l apesi mai tare. asa a fost la 2 , deci toate sunt asa.
La inceput nu prea te prinzi de culori, dar intr-un final dupa 2-3 teste se formeaza ochiul

Forum Index » Apa
Go to: