[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
urgent!!! cea mai ciudata chestie  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
kookoo
Junior member

IP:

i s-a mai intamplat cuiva ca sa se trezeasca dupa o luna cu melci in acvariu fara sa ii fi pus acolo?????
la mine s-a intamplat. azi i-am vazut sunt niste chestii maronii cu pete negre sau invers.... de aprox 4-5 mm care au aparut din senin in avariu.
cel de la care am luat pestii nu avea melci de vanzare!!!!
care stie sa dea un semn.daca e nevoie pun si poze

saracii mei pesti cum ma suporta ei pr mine.....
[Email] [Yahoo!]
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

probabil ai cumparat plante si acele plante au avut oua de melci pe frunze . Am patit si eu ma umlusem de melci negri
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Da toti am patit asta.Nimic deosebit.Plantele au oua de melci lipite pe ele cand le aduci si din ouale alea ies melci,apoi tu ii vezi...logic nu?

Until you find someone worth dying for, you never really live.
flo77
Senior member

IP:

Majoritatea forumistilor au patit ca tine. Putini(sau poate nimeni!) sunt cei care au reusit sa scape de ei in totalitate.
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

subscriu

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Scade duritatea, sa vezi cum devii unul dintre acei "putini"
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Val wrote:Scade duritatea, sa vezi cum devii unul dintre acei "putini"

Val spune despre duritate, eu cred ca si ph-ul are multe de spus in ceea ce priveste melcii. Eu nu am decat un melc. Am avut 4 neritine, a mai ramas una singura. Am avut si din aia mici si enervanti dar au disparut.
Cred e din cauza pH-ului care... a ajuns la 6 la mine. Neritinele cel putin sunt clar afectate de un ph atat de scazut.
[WWW] [Yahoo!]
alien
Member
[Avatar]

IP:

Eu am gasit o solutie, am sacapt de melcii nedoriti fara mare bataie de cap.
La inceput ii striveam de geam am observat ca daca omoram 5 azi maine apareau 10. Asa ca am pus in acvariu Anentome Helena:

http://www.aqualifetropicals.co.uk/images/assassin%20snail.jpg

Dupa o saptamana am scapat de melcii nedoriti.
[Email] [MSN]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

gengiskhan zici de acest ph, dar eu vreau sa intreb, Creveti ai in bazin ?
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Am avut... De fapt cred ca mai sunt unul sau doi.
La un moment dat, am vazut 3 neoni cum trageau disperati in trei directii diferite de un crevete. M-am suparat pe ei, da' nu am avut ce sa le fac.

De ce intrebi? sunt foarte adaptabili la pH. Bineinteles, nu vorbim aici de socurile de pH.
[WWW] [Yahoo!]
olinno
Member

IP:

de acord cu cele scrise mai sus. greu sa te scapi de melci. cand vezi unu scoate-l din acvariu si incet incet cu multa rabdare o sa-l scoti pe toti. daca le scoti pana cand sunt mai mici nu apuca sa se inmulteasca. uitate si la plantele si daca vezi oua de melc curata planta de el ;) have fun
[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

gengiskhan wrote:Am avut... ....
De ce intrebi? sunt foarte adaptabili la pH. Bineinteles, nu vorbim aici de socurile de pH.

pentru ca la mine amano shrimp sunt intoxicati la ph 6.35 chiar au si murit cativa
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Tu zici de amano shrimp, eu am avut red cherry. Poate RCS sunt mai putin sensibili. Nu stiu. Recunosc, le era mai bine cand pH-ul statea pe la 6.5 - 6.7.

Ceea ce e clar pentru mine e treaba cu melcii (ca sa ne intoarcem on topic ): duritate mica si / sau ph scazut iti rezolva melcii.
[WWW] [Yahoo!]
kookoo
Junior member

IP:

eu nu vreau sa scap de ei. sunt chiar draguti dar nu imi dadeam seama cum au ajuns acolo. bine daca voi spuneti ca sunt daunatori ii trimit pe conducta.oricum nu sunt multi vreo 3 rataciti

saracii mei pesti cum ma suporta ei pr mine.....
[Email] [Yahoo!]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Pai nu a spus nimeni ca sunt daunatori. Doar ca unora nu le plac si... vor sa-i extermine cu orice pret.
La mine, cum spuneam, situatia a fost oarecum invers: eu aveam nevoie de neritinele alea si n-au rezistat.

Dar in general, daca ai melci si nu te deranjeaza (estetic vorbind), lasa-i in pace ca-si fac si ei treaba lor.
[WWW] [Yahoo!]
olinno
Member

IP:

numa ai grija ca se inmultesc ca iepurele si nu o sa mai vezi altceva in acvariu numa melci melci si melci.... dar daca iti place...
[Email] [Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

gengikshan din cate stiu eu este o relatie intre duritate si pH, adica daca iti scade duritatea iti scade si pH-ul si invers.
[Email]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Teoretic, ai putea spune ca asa este logic, o apa dura ar trebui sa fie bazica, o apa moale, acida.

Practic, nu e chiar asa. La mine de exemplu, din teste reiese un kh de 7, gh de 15 si pH aproximativ 6.2. Si kh-ul tot atat era si inainte sa am aditie de CO2, cand ph-ul era pe la 6.8 - 6.9.

kH-ul, adica duritatea carbonatilor, are un efect de buffer pentru variatiile pH-ului. Asta inseamna ca la o valoarea a kh-ului mica (sub 3) pH-ul poate varia foarte usor, de exemplu in urma aditiei de CO2, care poate duce la soc de pH care este fatal pentru pesti. La o valoare mai mare a kh-ului, pH-ul nu mai este "lasat" sa varieze atat de usor.

Poti sa privesti si altfel problema: la un kh mic, trebuie sa bagi mai putin CO2 ca sa obtii un anume pH target, decat la un kH mare, presupunand ca pleci de la aceeasi valoare a pH-ului.
[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: