[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Gris  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
Marti
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut,

Descrierea problemei:

- acvariul actual: 27 litri net, plantat masiv, pH intre 6,8 si 7,2 - in functie de randamentul drojdiei, temperatura in jur de 23 grade, lampa de 30W, populat cu 3 neoni, 1 ancistrus si 2 amano shrimmpi.
- aseara am observat pe corpul neonilor cateva puncte albe. M-am gandit ca este gris.
- in aproximativ 3 saptamani o sa pun la ciclat noul bazin (100x40x40 cm). Acest nou bazin o sa fie tot plantat.

Problema mea este: cum sa fac tratamentul in actualul bazin astfel incat sa nu transfer grisul si in cel nou?

Solutii la care m-am gandit:

1. Sa astept pana la data ciclarii cand o sa transfer doar plantele in cel nou (probabil grisul o sa dispara in absenta gazdelor) iar in acvariul mic sa ridic temperatura, aerare etc. - in acest fel evitand stressul aplicat asupra plantelor?
2. Sa fac acum tratamentul, cu pestii si plantele in acvariul actual?

Astept parerile voastre
[WWW]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Aplica varianta 2.
Vezi ca pestii tai sunt supusi unui factor de stres. Nu stiu care este acela, dar ceva se intampla. Si de ce ai doar 23 de grade in acvariu? Mi se pare cam putin,totusi. Un 24-25 mi s-ar parea mai ok.
Grisul il poti transfera oricum, sau poate apare si in acvariul cel nou. Ideea este ca pestii sa nu fie afectati de el, ceea ce inseamna un sistem imunitar zdravan

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: