[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu nou. sfaturi si pareri  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alexFI
Junior member

IP:

Buna seara si bine v-am gasit
Recent (acum 3 zile) mi-am cumparat un acvariu de 60l, complet utilat (capac cu 2 neoane, filtru Hailea BT-400, termometru) mai putin termostat. Tin sa precizez ca sunt incepator si mare parte din informatiile despre cum trebuie sa aranjez acvariul le-am luat chiar de pe acest forum. Astazi am reusit sa il "termin", substrat, plante si decoratii interioare, pestii urmeaza sa ii iau in cateva zile. Substratul este compus din pietris (3-4mm) deasupra, iar dedesubt Proflora Start (susbtratul masurand 5 cm in total). Plantele nu stiu sigur cum se numesc; lemnul si nuca de cocos le-am fiert in prealabil 2 ore cu sare, 2 fara. Apa inainte sa o introduc in acvariu am tratat-o cu o solutie (Tetra-AquaSafe) pentru declorizare. Am cumparat totul de la un magazin specializat nu de la prieteni, vecini etc . As dori sa imi dati cateva sfaturi legate de ce ar trebui sa mai fac in continuare, ponturi, pareri (bune sau rele, accept critica constructiva :-P ) etc.
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=14140&pos=0
Multumesc in prealabil! :-)
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

foarte frumos acvariul si bun venit
[Email] [Yahoo!]
kyoshoy
Member
[Avatar]

IP:

alexFI wrote: Tin sa precizez ca sunt incepator si mare parte din informatiile despre cum trebuie sa aranjez acvariul le-am luat chiar de pe acest forum....... Astazi am reusit sa il "termin", substrat, plante si decoratii interioare, pestii urmeaza sa ii iau in cateva zile.

Se pare ca mai ai de citit.
http://www.acvariu.ro/content/view/78/29/
Mai ai rabdare cu pestii.

Numai prostii au doar convingeri si nici o indoiala!
[Yahoo!]
alexFI
Junior member

IP:

pentru ciclizare voi folosi bacterii din comert(care se pun in filtru si bazin) si mai am o substanta (tetra - SafeStart), care ma vor ajuta sa introduc pestii intr-o saptamana si nu in doua.
LUPmic
Senior member

IP:

Bine ai venit !!! Buturuga din spate daca pluteste si nu e lipita mai trebuie fiarta. Ce plante vad eu ar fi Echinodorus, Cabomba, mai exact astapta la cei mai batrani. Cu introdusul pestiilor in acvariu eu zic sa mai astepti.
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit pe forum.
Pestii se introduc in acvariu dupa o luna daca nu vrei sa ciclezi cu ei.Iar daca vrei ciclare cu pesti,bacteriile alea ajuta putin insa nu fac minuni.Daca pui prea multi pesti,nu faci teste de apa si nu schimbi o parte din apa cand testele arata ca e necesar ... ai toate sansele sa-ti moara pestii in prima luna.Citeste cat de mult poti despre ciclare si sa speram ca totul va fi ok.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
alexFI
Junior member

IP:

adriancalotescu wrote:Bine ai venit !!! Buturuga din spate daca pluteste si nu e lipita mai trebuie fiarta. Ce plante vad eu ar fi Echinodorus, Cabomba, mai exact astapta la cei mai batrani. Cu introdusul pestiilor in acvariu eu zic sa mai astepti.

nu pluteste ci am legat-o cu guta sa stea asa sus

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: