[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
totul despre scalari  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
olinno
Member

IP:

salutare tuturor! sunt nou pe acest forum si sper sa ma puteti ajuta cu sfaturile voastre ;) .

am acvariu mai mult de 10 ani dar pana acuma nu prea m-am ocupat serios cu el. este vorba despre un acvariu de 80L, substrat:pietris, plante: valisneria spiralis, anubias (nana) si mai si alte speci dar nu le stiu numele, temperatura la 26-27 de grade, iluminat 13 ore pe zi (neon Power glo 15W. Pesti 4 scalari (5cm) 1 angistrus 2 gurami.

intrebarea mea ar fi:
-daca ii bun temperatura apei
-care ar fi hrana potrivita pt scalari( momentan le dau TetraMin Granule, si la mine se intampla ca scalarii scuipa hrana, desi e de calitate, ii in termen)
-daca ar trebuie sa verific pH apei
-de cat oxigen au nevoie
-cand sa le hranesc

si astept si alte sfaturi despre scalari
[Email] [Yahoo!]
Oscar1993
Junior member

IP:

salut, si bine ai venit

1. temperatura oprima pentru cresterea scalarilor ar fi 24 grade C iar pentru reproducere vei avea nevoie de 26-28 grade C
2.Scalarii nu sunt pretentiosi in privinta hranei. Ei accepta o gama larga de mancare, de la cea tip fulgi la cea deshidratata. Ca supliment pot fi hraniti cu Tubifex, creveti, Daphnia, si hrana vegetala cum ar fi salata oparita, mazare fiarta, etc.
3.despre ph stiu ca ar trebui sa fie cuprins intre 5,8-6,2
4.daca intrebi desppre oxigen cred ca ai o pompa de aer si un burete ,daca e asa la volumul ala vei avea nevoie de un filtru intern sau extern si poti tine si pompa de aer
5.ii poti hrani de 2-3 ori pe zi

daca gresesc sa ma corecteze careva

multumesc
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

eu cresc scalari de 2- 3 ani si sincer sa fiu in viata mea nu am verificat PH , duritate etc si am putut si reproduce , creste etc ;) mancare (sunt morti dpa tubi) tubi sunt niste viermi (eu ii cumpar din piata mare) sunt vii . Temperatura la mine la scalri este de 22 de grade (cu incalzitor) si nu pare sa ii deranjeze (momentan mai am 2 scalri) restu iam dat la prieteni , rude etc . Daca iti cumperi scalari sfatu meu e la inceput sa le tii 25 grade (pana mai cresc) ;) bafta
[Email] [Yahoo!]
olinno
Member

IP:

ms de sfaturi

am filtru interior juwel (defapt am sistem complet juwel) + o pompa de aer

o sa incerc si alte tipuri de hrane, am mai dat si tubi, dar nu totdeauna gasesc (ma refer la tubi vii)

probabil o sa reduc din temperatura
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: