[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pseudotrophesus elongatus bolnav  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
ruxi2k
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut,
am 3 pseudotrophesus elongatus (sper ca asa se scrie) de 4-5 cm
Azi dimineata toti erau bine, acum unul sta vertical, cu capul in sus, sta langa filtru si parca nu misca coada...

cei trei sunt: 2 mai decolorati (banuiesc ca sunt femele) si unul (cel bolnav) cu dungi verticale inchise la culoare

Celui bolnav i-am facut un tratament cu Sera Backtopur concentrat 15 minute.

Am schimbat si 25% din apa + Sera Aquatan

Ce sa fac?
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

De unde sunt pesti?si iti spun eu ce au...

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
ruxi2k
Junior member
[Avatar]

IP:

de la magazinul de langa gara, din acvariul de demo de acolo...
intre timp si-a mai revenit, acum inoata peste tot, nu mai sta vertical si mananca

ce crezi ca poate avea?
ruxi2k
Junior member
[Avatar]

IP:

nu cred ca are vreo boala de cand l-am cumparat, ceilalti sunt perfect ok
si in plus tipul de la magazin mi-a zis ca la el au stat cca 3 sapt. inainte sa-i iau eu si pestii sunt ok
eu cred in proportie de 100% ca este ceva capatat la mine in acvariu...
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Baga sare....asculta-ma...........stiu care e problema.........tu baga sare........vezi ca e pe undeva pe forum proportia de sare care se baga in cazul unui tratament....incearca si o sa vezi ca se rezolva.....am vorbit si eu cu vali baiatul de acolo......

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Ca sa fiu mai explicit si cei de acolo au avut ceva probleme si s-a incercat mai multe tratamente pe ei...nici unul nu a dat rezultate si cand s-a bagat sare problema s-a rezolvat.....nimeni nu a stiut ce au avut......tine-ma la curent cum evolueaza....bafta.

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

No, sa lamuresc cateva probleme ca vad ca topicul e inconsistent.
Deci, ruxi2k, nu ne-ai spus: cati pesti ai in acvariu, de cand ai acei P. elongatus introdusi in acvariu, cat de vechi e acvariu, cat de des faci teste de apa si ce valori ai, cat de des schimbi apa si cat.
Ca regula generala, africanii care brusc stau in asa pozitii...retrasi, ascunzi, pozitie verticala, in conditiile in care in ziua precedenta nu au avut nimic, sunt victimele unor cafteuri nocturne...intervin astfel de stari la pestii nou introdusi, cu alti masculi dominanti in zona, inca neadaptati...de obicei in cateva zile isi revin.
Tot ca regula generala, pestii care adopta astfel de atitudini dezvolta de regula probleme individuale: rani, umflaturi (abcese) care nu cedeaza de la sine...dar astea se vad.
Nu prea e vorba de boli in astfel de situatii; bolile produse de agenti vii, sau intoxicatiile evolueaza mai lent, nu de pe o zi pe alta, afecteaza un numar mai mare de pesti, arareori cedeaza la sare.
Eu sunt convins aproape complet ca pestii aceia au fost introdusi recent in acvariu, nu erau stabilite ierarhiile, acela cu pozitia verticala a fost victima unor abuzuri din partea alorlalti, dar ca intre timp situatia s-a calmat si-s toti in regula.

Sarea... ...nu este un panaceu universal...adevarat ca actioneaza asupra permeabilitatii membranelor si echilibrului hidro-osmotic si distruge unele forme de viata cat mai simple, cum sunt bacteriile, protozoarele, eventual micetii, dar nu are treaba cu helmintii sau cu intoxicatiile....iar ca medicament, e printre cele mai slabe...poate doar in gris are o eficacitate bunicica.
Adevarat ca si produsele destinate acvaristicii cam lasa de dorit ca eficacitate, dar eu merg totdeauna pe produse de uz uman.
Sfat: nu bagati sare la africani, oricata, in orice...incercati un diagnostic mai intai :-P

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Eu nu degeaba am intrebat de unde anume a cumparat acei africani....acolo la gara e magazinul de reprezentanta Jbl cunosc si proprietarul si cei care se ocupa de pestii foarte bine,au avut probleme cu africanii de acolo.......................probleme care au costat moartea a 10% din pestii din bazinul cu afrianii......nimeni nu a putut identifica bolala au incercat multe medicamente si nici unul nu a dat rezultate (poate astea nu sunt lucruri de care a-r trebuii eu sa vb aici)au incercat in sfarsit cu sare............................si in 24 de ore problemele au disparut........astea fiind faptele petrecute in orasul meu in magazinul pe care eu il vizitez aproape zilnic.unde eu am prietenii..........am recomandat cel mai primitiv medicament.......SAREA...............acum poate acesti pesti au dezvoltat alta problema in bazinul tau...........nu pot sti acest lucru cum nici altii nu pot sti..........e o vorba de care s-a convins si unul dintre cei mai "priceputi"oameni in ale acvaristicii din brasov......."INCERCAREA MOARTE N-ARE".................Daca am gresit undeva imi cer scuze.......

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Kinder, nu te criticam, stai linistit.
Ai dreptate, cazurile trebuiesc tratate individual...eu n-am probleme si nu am avut deloc cu africanii...ii consider cei mai rezistenti pesti tropicali de acvariu...m-a mirat ceea ce ai descris tu...si mai tare m-a mirat ca a cedat la sare, care stiu cat de buna e!? Si as fi fost intr-un deplin orgasm intelectual daca as fi avut posibilitatea de a le face niste examene...macar sa vedem un diagnostic...daca se mai intampla, da un pm ca am colega din Bv si-mi aduce niste mortaciuni...

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Ok--------------------------------adica stiti de unde vine vorba "ok"Nu?

Zero Kills.....

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
eugens
Junior member

IP:

Salut ...

si o adaugare la faptele deja spuse :cel care se ocupa de pesti in acel magazin nu este un om care se ocupa de pesti de ieri de azi ....adica daca el nu a gasit tratament decat sarea chiar sa fim siguri ca le-a incercat pe toate ....

ma insel domnul Kinderu?
[Yahoo!]
ruxi2k
Junior member
[Avatar]

IP:

vad ca am dat nastere unor controverse aprinse...
ideea este ca am 8 pesti, toti luati odata...
valorile apei sunt ok
fac schimburi de apa o data pe sapt. (20%) + sera aquatan

De cand am scris prima data, pestisorul si-a revenit, acum si mananca si nu mai sta retras. Si eu banuiesc ca a luat o cafteala, cand a venit mai in fata si l-am vazut mai bine, am observat ca avea si coada putin ciupita, deci este clar.
Pestii sunt mici, deci inca cred ca doar se harjonesc, inca nu au format perechi. Dupa formarea unei perechi vreau sa-i dau pe restul (adica vreau sa am daca e posibil 1mascul+2,3 femele)

multumesc de raspunsuri
daca mai am probleme incerc cu sare...

Numai bine!
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Africanii de Malawi nu formeaza perechi si nici familii . Adica nu se aleg . Bagi un mascul si 3 femele si ai rezolvat problema conjugala :-) .
[Email] [WWW]
ruxi2k
Junior member
[Avatar]

IP:

ok, am inteles
problema ca ai mei sunt cam mici sa imi dau seama de sex acum...

revenind la subiect, toti se simt bine!

Forum Index » Cichlidae
Go to: