[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Urgenta  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
sorin_arad
Member

IP:

Cata apa sa schimb dintr-un acvariu de 180 de litri in asa fel incat sa nu le fac rau pestilor?(vreau sa schimb apa pt ca ii tulbure si am facut tot posibilu sa is revina si nu am reusit )...si mai completez cu apa direct de la robinet pt ca nu am in ce sa pun atata apa ca sa iasa clorul din ea...
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Se gasesc n solutii de indepartat clorul din apa,cum ar fi Biotopol de la JBL,Aqua Safe de la Tetra,etc.
Da-ne ceva detalii,de ce a ajuns apa tulbure ?? E ciclat acvariul ?

Until you find someone worth dying for, you never really live.
sorin_arad
Member

IP:

Acvariul e ciclat (de vreo 3 luni il am)....sa iti spun cum s-a intamplat: acum vreo 2 sapt am aspirat nisipul pt ca so depus ceva mizerie... nu am scos multa apa, aprox un sfert, si apoi am completat cu apa de la robinet...era putin tulbure apa dar nu miam facut griji ca eram sigur ca dupa 2 3 zile o sa se limpezeasca, dar nu s-a intamplat asa...si uite ca or trecut 2 sapt si apa tot asa ii(pesti si plantele se simt la fel...plantele chiar au mai crescut).Ieri am bagat solutie CrystalWater de la TetraAqua si nimic nu sa intamplat...nu mai stiu ce sa fac(alge nu cred ca sunt pt ca am filtru UV, mancare la pesti nu le dau in exces).Am solutia AquaSafe pregatita...dar mai astept indicatii de la voi...
Am golit deja un sfert din apa...
kyoshoy
Member
[Avatar]

IP:

samir wrote:Acvariul e ciclat

E posibil sa fi fost ciclat iar clorul din apa proaspat pusa sa fi zapacit bacteriile.
Ceva teste ai facut la apa? (amoniac, NO2, NO3)

Numai prostii au doar convingeri si nici o indoiala!
[Yahoo!]
sorin_arad
Member

IP:

Nu am facut nici un fel de teste ...
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Posibil sa se fi deciclat acvariul asa cum ti-a zis colegul mai sus.NU mai pune niciodata apa direct de la robinet! Trateaz-o intai cu un produs care neutralizeaza clorul si ai grija sa aiba aceeasi temperatura cu cea din acvariu.Apa se schimba 25% in fiecare saptamana,nu mai mult....Daca ai posibilitatea cumpara teste pentru amoniac si nitriti,ca sa afli daca s-a deciclat acvariul.Schimburile de apa nu sunt o rezolvare,trebuie sa afli cauza intai.

sorin_arad
Member

IP:

Poate ca s-a deciclat dar nu trebuia sa is revina in 2 saptamani?
Acum ce sa fac?Sa completez cu apa tratata cu AquaSafe sau spuneti-mi ce sa fac....
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Da completeaza cu apa tratata cu Aqua Safe,in cantittatile specificate de producator.Poti pune o poza sa vedem cum arata apa ?

kyoshoy
Member
[Avatar]

IP:

samir wrote:Am golit deja un sfert din apa...

Completeaza sfertul ala de apa cu apa ori statuta la declorinat cel putin 24 de ore sau tratata cu Aqua Safe si adusa la tempertura apei din acvariu.
In continuare, din cate stiu eu, incepator fiind, trebuie sa continui cu schimburi dese de apa(zilnice), cate 10-15%.
Ideal ar fi sa faci niste teste, ia macar un JBL 5 in 1, e vreo 45 de lei, nu e cel mai precis din cate exista, dar macar iti faci o idee despre ce se intampla cu apa din acvariu.
Si... nu spala filtrul pana nu se stabilizeaza acvariul din nou.
Asta e parerea mea, ideal af fi sa te sfatuiasca cineva cu un bagaj de experienta mai vast decat al meu.
Bafta!!!

[Yahoo!]
sorin_arad
Member

IP:

[img]http://img401.imageshack.us/img401/4264/dscf4223.th.jpg" alt="image" />[/img]...[img]http://img401.imageshack.us/img401/9049/dscf4217.th.jpg" alt="image" />[/img]
In prima imagine in spate sunt niste Rasbora care sunt bn camuflati
Ce parere aveti de culoare?(vreau sa cred ca ii verde ca am multe plante )
Sper sa va dati seama care este problema...
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Problema este ca ai multa alga verde dezvoltata in masa apei...ti-ar prinde bine o lampa UV care ar rezolva problema, sau intuneric total cateva zile....cu riscurile aferente!

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
sorin_arad
Member

IP:

ti-ar prinde bine o lampa UV care ar rezolva problema, sau intuneric total cateva zile....cu riscurile aferente!

Am filtru UV... nui de ajuns?
Si care ar fi riscurile daca fac intuneric cateva zile?
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

pentru pesti nici unul, pentru plantele mai pretentioase...

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
kyoshoy
Member
[Avatar]

IP:

samir wrote:Ce parere aveti de culoare?(vreau sa cred ca ii verde ca am multe plante )

Doar daca ai plante de plastic si iese culoarea din ele
Ai cumva acvariul langa un geam si bate soarele in el? Ar putea fi una din cauzele aparitiei "apei verzi".

[Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

dai search pe forum, ca s-a mai discutat problema si, s-a rezolvat
alexnbv
Membru de baza

IP:

Ce filtru UV ai?

Stiu ca exista filtre cu lampa UV (Resun parca ) care am inteles ca nu ar fi bune pentru sterilizarea apei.

Daca este vorba de sterilizator UV-C atunci este ok si il poti folosi cu incredere iar rezultatele apar dupa aproximativ 2 zile.
[Yahoo!]
sorin_arad
Member

IP:

Ce filtru UV ai?]
Filtru interior UNIFILTER 500 UV de la Aquael...mi ciuda ca pana acuma si-o facut treaba foarte bine(apa era ca lacrima).
Cat de intuneric trebuie sa fac....nu mai aprind neoanele?
Doar daca ai plante de plastic si iese culoarea din ele
Ai cumva acvariul langa un geam si bate soarele in el? Ar putea fi una din cauzele aparitiei "apei verzi".

Plantele sunt naturale...iar acvariu nui foarte departe de geam..
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

daca lumina solara ajunge cumva la acvariul tau , chiar pentru putin timp, asta a ajutat destul de mult la invazia algei verzi.
treaba cu intunericul, la aceasta alge a dat rezultate bune pentru majoritatea, in principiu pui o patura pe acvariu si minim 3 zile nu o dai la o parte, nu aprinzi lumina , nici macar nu hranesti pestii. prin a 3 zi sau chiar a 4 tragi putin cu coada ochiului si vezi cum sta treaba .mai rasfoieste sectiunea alge dupa topicuri de alge verzi , vezi cum au facut altii

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Asta UNIFILTER 500 UV e problema ta!!!Filtrele interne care cica au UV...de fapt acolo nu este o lampa UV-C care produce sterilizarea apei...ci parca un led UV, adica frectie la picior de masa.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
alexnbv
Membru de baza

IP:

Exact la asta ma refeream in postul de mai sus. Cred ca ai fost indus in eroare de acele 2 litere UV....in mod normal pentru sterilizarea apei ai nevoie de UV-C si nu UV.

Mult succes!
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: