[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Mutatul unui acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Vreau sa mut un acvariu cu tot cu pesti si plante (lucru pe care nu l-am facut niciodata) de pe o masa fixa pe alta la o distanta de aprox 4 m. Acvariu este de 70L si cantareste destul (com aprox.85 kg cred). Daca golesc 3/4 din apa cred ca as putea in doi sa mutam acvariu. Pestii vor avea de suferit ? (nu sunt specii pretentioase) Apoi voi pune apa scoasa din acvariu inapoi, procedez bine? Mai trebuie sa tin seama de altceva?

M-am gandit si la varianta mai "nebuna" (si nu am sa fac asta dar va cer parerea poate cine stie ma aventurez) sa golesc acvariu de apa sa pun cu ocazia asta fertilizant (am fertilizat doar cu bile JBL), acelasi pietris si plante. Daca fac asta risc sa deciclez acvariul nu? desi filtrul va sta cu pestii la fel si pietrisul (nu in alt acvariu ci intr-o galeata ). Risc sa am victime in randul pestilor? Acvariul se va decicla? Daca folosesc bactozim ar ajuta? E o idee cam .... dar trebuia sa o intreb de curiozitate sa vad daca a facut cineva asa ceva si ce repercusiuni a avut.
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Varianta 1 suna mai bine. Dar goleste mai mult din apa, sa nu ai probleme cu fundul..acvariului Pe timpul in care ai apa scoasa din acvariu, filtrul va functiona in vasul cu apa. Este bine ca tot acolo sa pui si incalzitorul, ca pana te plimbi, te sucesti, apa se mai raceste. Bilele nu sunt o problema. Se infig cu degetul in substrat, fara alte operatiuni. Nu-i nevoie sa muti substrat sau mai stiu io ce.
Spor la treaba

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

mie mi-e cam frica sa nu cedeze fundul. Poti incerca sa aduci masa cu acvariul cat mai gol aproape pe noua masa, si sa faci rapid treaba.
Apoi nu deciclezi, daca pui aceeasi apa la loc si chiar daca filtrul este oprit, dar maxim 3-4 ore
cms
Junior member
[Avatar]

IP:

am mutat eu un acvariu de 50 de litri la un prieten acasa de la mine si nu au fost probleme am sos din el 80% din apa pestii i-am bagat intr-o sticla de 5 l cu apa din acvariu toata apa a fost transportata in sticle de 5 litri filtrul a fost tinut sa lucreze intr-o sticla pana am terminat operatiunea dupa care am turnat apa la el acasa printr-o batista pe o farfurie pusa pe ;ietris ca sa nju il deranjeze si gata. Intre pesti nu au fost victime. Oricum eu nu am experienta in domeniu dar ti-am povestit cum am procedat eu.

http://profile.imageshack.us/user/all2nasty/
[Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

"sa golesc acvariu de apa sa pun cu ocazia asta fertilizant (am fertilizat doar cu bile JBL), acelasi pietris si plante." Daca vrei sa pui substrat fertil acum ar fi un moment bun, si cum s-a mai spus apa pastrata in galeti, bidoane si filtrul sa functioneze intr-o galeata
[Email] [Yahoo!]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

adriancalotescu wrote:"sa golesc acvariu de apa sa pun cu ocazia asta fertilizant (am fertilizat doar cu bile JBL), acelasi pietris si plante." Daca vrei sa pui substrat fertil acum ar fi un moment bun, si cum s-a mai spus apa pastrata in galeti, bidoane si filtrul sa functioneze intr-o galeata

Si sigur nu risc sa deciclez acvariul
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Un risc oarecare tot poate fi. Dar daca faci cu tiam spus si eu, si radu, nu vei avea probleme. Este adevarat faptul ca si in pietris mai sunt niscaiva bacterii, dar daca ai grija de apa si de filtru, totul va fi ok.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Am facut-o pana la urma si am sa astept sa vad daca vor fi probleme (cred ca nu vor aparea dar ....).
[Yahoo!]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Cred ca "transferul" sa facut fara probleme.

Se poate inchide.
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: