[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
BGA / Cianobacterii  XML
Forum Index » Alge
Author Message
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Anubias wrote:Misto ! Totusi as mai adauga doua tratamente (incercate pe pielea mea):
- contra cianobacteriilor: apa oxigenata + intuneric functioneaza excelent
- contra apei verzi: intuneric o saptamana + schimburi zilnice de apa (15-30%) functioneaza super

nu te supara, dar care ar fi in cazul cianobacteriilor cantitatea de apa oxigenata/100 litri si cat timp in intuneric?

nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
[Email] [Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

De ce nu incerci intai doar cu intuneric inainte de a incerca un oxidant puternic cum e apa oxigenata? Eu zic vreo 3 zile de intuneric, hai sa zicem 4, ca sa fii mai sigur. Daca nu mor inseamna ca nu sunt cianobacterii.

Daca tii neaparat, dozajul de apa oxigenata pe vremea mea, daca imi mai aduc bine aminte era intre 50 si 80ml H2O2 3% la 100 de litri de apa.
3% fiind concentratia in care o gasesti pe la farmacii, de obicei. La 50ml nu am observat nici un efect negativ la plante. Mai sus, in general, monocotiledonatele incep sa fie deranjate. La 80ml, maximum cat am incercat eu, Vallisneria a murit toata. Deci grija. Incepi cu doze mai mici, eventual.
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Val wrote:De ce nu incerci intai doar cu intuneric inainte de a incerca un oxidant puternic cum e apa oxigenata? Eu zic vreo 3 zile de intuneric, hai sa zicem 4, ca sa fii mai sigur. Daca nu mor inseamna ca nu sunt cianobacterii.

Daca tii neaparat, dozajul de apa oxigenata pe vremea mea, daca imi mai aduc bine aminte era intre 50 si 80ml H2O2 3% la 100 de litri de apa.
3% fiind concentratia in care o gasesti pe la farmacii, de obicei. La 50ml nu am observat nici un efect negativ la plante. Mai sus, in general, monocotiledonatele incep sa fie deranjate. La 80ml, maximum cat am incercat eu, Vallisneria a murit toata. Deci grija. Incepi cu doze mai mici, eventual.

ok, intuneric inseamna total, adica sa acopar acvariul, sau e deajuns sa sting neoanele, sa ramana la lumina din camera care este destul de slaba?

[Email] [Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Intuneric inseamna total. Opresti CO2-ul daca ai, opresti fertilizarea, bagi o pompa pentru aerare sau indrepti jetul filtrului spre suprafata apei, si acoperi toate fetele transparente ale acvariului cu ceva opac. O patura, ceva... Oricum sa te asiguri ca nu ajunge nici o geana de lumina in acvariu.

Si amana-ti curiozitatea de a ridica un colt de patura (ca sa vezi ce se intampla) macar doua zile. In a treia zi poti arunca o privire scurta. Daca algele au murit poti incheia procesul de blackout. Daca nu, mai lasa-le o zi.

Aceasta metoda, ca orice alta metoda punctuala (algicide, H2O2 etc.), te scapa de algele adulte, fara a inlatura (evident) si cauza aparitiei lor.

Mi-am permis sa fac un split. Discutia nu prea avea legatura cu un album de alge, in sine.
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

offf, o ultima intrebare, in astea trei zile cat il tin acoperit, cum dau mancare la pesti ?

[Email] [Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Nu dai deloc. Nu vor muri. Inca nu am vazut pesti morti de foame. Nu cu ochii mei, cel putin.

Sincer nu stiu cum se face academic. Eu imi amintesc ca faceam asa:

- Papa la pesti, nu mult, nici putin... Cam ca de obicei.
- Un schimb de apa cu aspirat, ca sa fiu sigur ca nu raman resturi pe acolo sa produca amoniac pe care nu va avea cine sa il consume...
- Blackout... x zile, "x" fiind in functie de motiv 2-3-4 zile... cat o trebui.
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

@popey : cam care este extinderea cianobacteriilor? Sunt limitate daor la substrat sau au trecut si la delicatesuri : plante, obiecte din acvariu? Niste poze ar fi si mai edificatoare.

In functie de asta iti voi spune ce sa faci....tratamentele merg de la usoare pana la puternice si chiar radicale din pacate.
Un tratament usor este intuneric total, dar din pacate nu are efectul scontat in cazul cianobacteriilor si afecteaza si plantele. Un tratament puternic este cu eritromicina...functioneaza impecabil insa se foloseste doar in cazuri grave cum a fost la mine.

865
[Yahoo!]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

salut, cred ca am scapat de cianobacterii, dar cred ca am data de altele, dupa cum vezi in poza. am fost nevoit sa rup o frunza ca direct in acvariu nu se vedea bine poza.[img=http://img136.imagevenue.com/loc147/th_32506_P1030028_122_147lo.JPG]" target="_blank" rel="nofollow">[url=http://img136.imagevenue.com/img.php?image=32506_P1030028_122_147lo.JPG][img=http://img136.imagevenue.com/loc147/th_32506_P1030028_122_147lo.JPG][/list][/code]

[Email] [Yahoo!]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

nu stiu ma sa inserez un url, imi vine sa injur.

[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Asa faci cu link-urile:
[url=http://img136.imagevenue.com/loc147/th_32506_P1030028_122_147lo.JPG]Denumirea dorita[*/url]
ti-am dat exemplu ca sa intelegi codul. Ca sa mearga scoti de la sfarsit [*/url] steluta *
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

o fi oare Staghorn algae?
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Radu.U wrote:o fi oare Staghorn algae?

iata alta poza, sa vad daca acu imi iese ureleu :

[IMG]http://img245.imagevenue.com/loc493/th_36240_P1030029_122_493lo.JPG[alge]

[Email] [Yahoo!]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

la dracu cu url-urile, hai sa ne crestem pestii si plantele.

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Alge
Go to: