[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
intrebare legata de ciclare URGENT  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
chrissy
Junior member

IP:

Daca pun intr-un acvariu nou de 150 l,cam 10l de apa dintr-un acvariu gata ciclat,fac vreun rau,sau dimpotriva,ajuta?astept rasp cat mai repede daca s-ar putea,deoarece sunt in toiul operatiunii de amenajare
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

foarte putin.
Vezi ce zice Ioan in postul acesta

...
[Yahoo!] [MSN]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Daca pui apa aia si o amesteci cu apa de la retea... nu ai facut absolut nimic pentru ca clorul din apa de la retea o sa-ti omoare tot ce e in apa adusa din acvariul celalalt.

Pe de alta parte, apa in sine nu stiu daca ar ajuta. Mai ales ca vorbim de 10l din 150 care de-abia daca inseamna 7%...

Mai mult ar ajuta daca dupa cateva zile dupa ce ai umple acvariul cel nou (adica sa iasa clorul din apa ca sa nu-ti omoare tot ce-i bun) ai baga o parte din mediile de filtrare de la filtrul celui vechi, care teoretic contin culturi de bacterii, in filtrul acvariului nou. Cred ca ajuta si numai daca speli buretii de la filtrul vechi in apa din acvariul cel nou. Dar iarasi, numai dupa cateva zile ca sa iasa tot clorul din apa.
[WWW] [Yahoo!]
chrissy
Junior member

IP:

pai apa deja este fara clor,am lasato 2 zile sa iasa.
buretele de la filtru nu il pot lua pentru ca in celalalt acvariu am pesti si ar insemna sa se decicleze acela,cred?si oricum,este mai mic pentru ca acvariul initial are 60l iar acesta 150,in consecinta si marimea filtrelor difera.

deci,sa adaug cei 10 l sau nu?
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Cei 10 l, asa cum ti s-a spus, sunt cam frectie la picior de lemn. Nici nu strica, nici nu ajuta (prea mult). Ce poti face, e sa scoti un burete din alt filtru si sa il storci in acvariul cel nou. Apa se va murdari putin, dar stai linistit. Toata "mizeria" se va duce in filtrul cel nou si va ajuta la ciclare. Faci operatia asta cateva zile. In acest fel, acvariul se va cicla mai repede.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

vad ca ai acvariul cel mic doar de 6 zile, din cite i-mi amintesc eu cam prin a 10-a zi amoniacul atinge nivele critice, deci asteapta-te la ce e mai rau... ,

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Aoleuuuuuuu, chrissy, tu erai (multam lui clauss ca mi-a deschis ochii ). In clipa de fata tu ai doua acvarii neciclate. Si ala mare, si ala mic. Cicleaza-l in continuare pe cel mic, asa cum ai fost sfatuita in celelalte topicuri. Pe cel mare cicleaza-l asa cum scrie la carte
Si un sfat legat de forum. Posteaza intr-un singur topic la coltul incepatorului, asa cum avem majoritatea incepatorilor. Doar daca ai subiecte ce se incadreaza la alte capitole ale forumului, postezi acolo.

[Email] [Yahoo!]
chrissy
Junior member

IP:

aoleuu,spaima voastra sunt :-)

da,pe asta mare il voi cicla ca la carte,acum l-am pus in functiune.

asta e a 6 a zi cu cel de 60 de l,de 2 zile nu mi-a mai murit nici un pestisor,si sunt vioi.Am schimbat in fiecare zi 6 l din 60 cati are acvariul,asa cum mi s-a sugerat.sper sa nu mai moara nici unul,si abea astept sa ii separ pe cei care mi-au mai ramas

Inca ceva ,prin a 2 a zi cu acvariul cel mic,mi se albise putin apa(Stiu,semn de acvariu neciclat),dar eu atunci habar nu aveam asta,am mers la petshop si mi-a recomandat sa bag 1 bactozym in filtru,ca o sa-mi rezolve problema,ceea ce am si facut.Asta a ajutat in vreun fel,am mai multe sanse sa nu-mi moara pestisorii?
chrissy
Junior member

IP:

ca si cum nu ar fi fost de ajuns pestii au inceput sa aiba majoritatea mici punctulete albe.

am medicamente speciale pt boli,de la tetra si sera,intrebarea ar fi..daca pun medicamente in acvariu stric cu ceva procesul de ciclare?
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Cand spui ca majoritatea pestilor te referi doar la carasii prezentati in al ttopic, sau si lati pesti?
Nu strici. Medicamentul pe care il pui in acvariu, trebuie sa contina verde malachit. Respecta instructiunile din prospect. Din cate spui, pestii tai au gris. Ar fi buna si o poza.
Ridica in temperatura in acvariu, pana spre 29-30 de grade. Treptat, maxim 1 grad la 12 ore. Dar nu la carasi. Aerarea sa fie foarte buna, pentru ca la temperatura asta, scade O2-ul din apa.

[Email] [Yahoo!]
chrissy
Junior member

IP:

am pus 4,5 ml de Tetra medica contra spot.Are in compozitie verde malachit si inca ceva.
au cei 2 sanitari hoplo cam 5 punctulete,1 caras are doar pe inotatoarele de langa branhii si are cam 10 pe fiecare inotatoare,si un mascul xifo are pe coditza cateva.Mi sa parut ca si discusii ar avea dar nu sunt sigura,ca nu prea stau ei sa ma holbez.
Nu este f. gravt dar m-am gandit ca mai bine previn?Ma gandesc ca din moment ce sunt medicamente speciale nu le face rau.Sper.
Legat de poze,am un topic tot aici,la coltul incepatorului,cu numele gris la carasi.Am pus acolo o poza cu carasul.Poate te ajuta sa ma ajuti

Aveam temp. la 25 de grade ca am zis sa ii impac cat de cat pe toti,avand in vedere ca pana peste vreo 7zile minim trebuie sa ramana asa,amestecati
Am crescut-o cu un grad dupa adaugarea medicamentului de la tetra,pt. ca am citit ca un caras poate rezista la temp. de maxim 29-30 de grade.

Apropo de faza cu ciclarea,mi-a amintit taica-miu acum intr-o discutie ca,noi am tinut totusi 2 zile acvariul in functiune fara pestisori(lucru pe care eu il cam uitasem pt. ca nu prea am stat pe acasa).Deci,sunt in a 8 a zi,cu pestii bagati dupa 2zile,si 1bactozym bagat dupa 4zile in filtru.
Se mai schimba ceva spre optimism?

Inca ceva,scuze ca nu pot sa ma exprim intr-un singur "rand" dar am f multe nelinisti si mi-e f teama.

Pe prospectul de la contra spot nu scrie cat dureaza tratamentul,daca trebuie sa schimb din apa la o anumita perioada de timp dupa tratament sau nu?Tu ce spui?Eu inca sunt in alea 10zile de schimbare zilnica a apei ,10%,asa ca ar trebui sa schimb si maine putin din apa,asta diminueaza efectul medicamentului?Ar trebui sa mai pun cateva picaturi dupa ce schimb din apa?

Eu acum o sa ma duc sa ma culc,caci maine ma trezesc f. devreme,dar astept cu nerabdare raspunsurile tale,maine asta o sa fie primul lucru pe care o sa-l fac,sa verific :-)Sper ca pestisorii sa fie ok.
Mersi mult pt. ajutor,apropo.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: