[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Strigat de Ajutor pt Filtru extern EHEIM 2013 DECLARAT Mort  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
catalos
Senior member
[Avatar]

IP:

am un filtru extern (sau mai bine zis am avut) Eheim tip 2013 - 390L/h care pur si simplu asa deodata nu mai merge.

nu se mai aude nici un zgomot de motor, nu se mai intampla nimic cu el.

modelul arata cam ca in linkul asta

image

mentionez ca este luat din Germania, si bineinteles nu mai beneficiaza de nici un fel de garantie.

credeti ca exista cineva dintre dvstra care ma poate ajuta cu repararea lui ?
[Yahoo!]
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

ce ai patit ? ai ramas fara apa?? in acest caz poti sa-i semnezi certificatul de deces, daca s-a ars pompa nu cred ca o poti inlocui, la aceste modele pompa are o forma speciala care se aseaza pe o garnitura....declarat mort prin deces :alright:

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
catalos
Senior member
[Avatar]

IP:

s-a remediat, multumesc celor binevoitori "pt vorbele de incurajare".

rog un admin sa inchida acest topic

multumesc respectuos
[Yahoo!]
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

nu n-e spui si noua ce avea??pompa arsa, un fir intrerupt?...

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
Pirania
Member
[Avatar]

IP:

Chiar ne spui si noua ce a avut ? sunt tare curios
[Yahoo!]
catalos
Senior member
[Avatar]

IP:

1. Mare bucurie-mare - filtrul este inca functional, dar cu ce pret....
2. Am curatat "pe acolo" absolut tot, am spalat super super bine ( tinand cont ca voi folosi filtrul la un bazin nou de 120L)
3. Cu durere in suflet am observat ca axul ceramic era "spart" in doua parti perfect egale si magnetul care este parte cu impellerul (elicea) am constatat ca este crapat-fisurat in 2 locuri.

Desfacandu-l si observand din ce este compus interior ca materiale filtrante (gradul lor de uzura acumulata in timp), vreau sa va rog sa imi dati sfaturi visavis de ce materiale filtrante as putea folosi, (cele care sunt in el m-am crucit de cum arata si e clar ca nu mai pot fi folosite), apoi daca stiti evident careva dintre dvstra de unde as putea achizitiona axul ceramic si tot acel angrenaj din care face parte si impellerul (elicea), dar aceste 2 componente-axul si impellerul sa fie strict pentru acest model de filtru, si nu pentru altceva.

Am cotrobait pe net pana tarziu in noapte si pt modelul asta nu am gasit mare lucru in Romania, la zooplus erau numai pt alte modele, care e posibil sa se pupe ori ba.
Mentionez ca filtrul care il am eu este leit leit cu modelul 2213 (dar nici pt asta nu au la zooplus mare lucru)

Inca odata va multumesc tuturor pt ajutor si sfaturi !
[Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

ia cauta pe site-urile astea, poate gasesti ceva.
http://www.aquasabi.de/
www.underwater-world.de
http://www.aquaristic.net
Pirania
Member
[Avatar]

IP:

Daca mai ai piesele axului poti incerca sa le lipesti cu Bison epoxy metal (adeziv pt piese care sunt ff solicitate),merge si in crapaturile de langa elice, il gasesti in magazinele de bricolaj, este super rezistent, trebuie doar sa-l lasi sa se intareasca bine (eu am lipit cu el o defectiune la skiuri ..care sunt supuse la socuri destul de mari si nu am avut probleme cu lipitura). E doar o recomandare , nu garantez ca e rezolvarea solutiei, nu fac reclama la produs.
[Yahoo!]
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca-i crapat magnetul pe toata inaltimea se intrerupe campul magnetic si marginile crapaturii vor avea poli magnetici diferiti, ceea ce inseamna ca nu va mai functiona normal, probabil nu va mai fuctiona deloc, chiar daca schimbi axul. Filtrul este leit 2213 sau este 2213?
catalos
Senior member
[Avatar]

IP:

Radu.U - siteuri externe am consultat, dar cum sunt novice in shopping online din afara, nu ma bag.
si plus de asta nu ma pricep la germana, chiar si cu dictionar.ro in fata, nu se pupa traducerea, e vb de termeni tehnici
Daca ma puteti ajuta careva.....v-as ramane indatorat.

Pirania - la lipituri d`astea nu ma bag, poate fi si mama bichonului, ce e rupt, pei rupt ramane, oricat l-ai lipi..."sper sa te tina schiurile o vesnicie - eu nu aveam curajul tau"

Carja Ioan - este leit leit, chiar si axul ceramic este leit leit cu cel al modelului 2213

ce am eu este cu 2 modele mai vechi decat 2213, dar se cam pupa toate de la unul la celalalt.
[Yahoo!]
catalos
Senior member
[Avatar]

IP:

se poate inchide

multumesc pt gazduire
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: