[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
cum scap de alge???  XML
Forum Index » Alge
Author Message
h82w888
Junior member
[Avatar]

IP:

va salut! In acvariul meu tot apar alge Curat saptamanal peretii acvariului cu magnetul, schimb apa lafel saptamanal 20-30%, si tot nu reusesc sa scap de alge. Cele de pe plante le indepartez cu mana, dar dupa doar cateva zile se formeaza iar pe pereti si pe plante Cred ca sunt alge maro, pe peretii acvariului au aspect verzui, dar cand dau cu o carpa ceva iese maro. Nu stiu ce sa mai fac... Cum sa rezolv problema? Acvariul este luminat destul de bine (am vazut pe forum ca si iluminarea necorespunzatoare ar fi o problema). Sa iau o solutie ceva? Astept sugestiile voastre.
[Email]
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

la alga asta solutia mea cu rezultate uimitoare au fost 2 ancistrusi mititei , atentie insa ca se fac foarte mari daca ai acvariu mic sau deja bine populat...mai vedem, spune-ne mai multe amanunte despre acvariu, marime, lumini, populare, plante, filtrare...

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
h82w888
Junior member
[Avatar]

IP:

Am doua acvarii, unul de 45 de litri, populat cu 3 xipho, 2 molly, 2 fosilis si 2 pomaceea, si inca unul de 20 cu guppy si cativa puisori de molly si xipho si alti 2 pomaceea. In amandoua am filtru intern Aquael (cu debit corespunzator pt volumul acvariului) si ca plante am ceva care cred ca este "cryptocoryne becketti petchii", nu stiu sigur.
[Email]
h82w888
Junior member
[Avatar]

IP:

din poza de mai jos se vede cel mai bine:

image
[Email]
h82w888
Junior member
[Avatar]

IP:

am cumparat niste pastile pt alge, si solutie algicid, si am eliminat doar problema algelor de pe plante, insa pe pereti tot apar...
[Email]
jax
Junior member
[Avatar]

IP:

ti-a cerut clauss niste informatii, incearca sa nu ignori raspunsurile care le primesti, deoarece tu esti cel care le ceri

POZE
h82w888
Junior member
[Avatar]

IP:

la ce ti se pare ca nu am raspuns?
[Email]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

baietii, am si io o amarata de alga care imi face viata amara. a aparut in urma cu o zi, mi-a zis fimiu, tati, s-au inverzit pietrele! acuma, inainte de a afla cum scap de ele, ar trebuisa aflu de ce au aparut si cum le cheama >
asa ca: acvariu juwel rekord 60 cu un neon aquaglo de 15w in plus fata de cel original, restul asa cum l-a facut masa. plante :rotala wallichi, vallisneria gigantica, niste utricularia, lilaeopis novea zeelandiae si cativa anubias, substrat florapol de la jbl, cuart 1-3 mm si 3-5 mm , una peste alta. pesti : 2 cory, 3 molly, 1 betta, 4 guppy, si sase neoni. fertilizare : sera florena . inainte de apare alga, am pus si niste sera ectopur, normal in cantit. prevazute .si ar mai fi si doua buturugi, una mai mica si una mai maricica. pe aia mica pe care am pus-o ulterior celei mari, am prins anubias-ul dar mi se pare ca aparut asa ca o mazga alba .Cine ma poate ajuta?

ah! am facut si niste poze http://img269.imagevenue.com/img.php?image=07397_P1020991_122_21lo.JPG

nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

hai ca te ajut eu vad ca tot te chinui
poza
este GSP (green spot aglae) o inlaturi usor cu un burete cu partea aspra, si schimb de apa. dar e posibil sa-ti apara din nou
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

raducu, ca intotdeauna, o persoana saritoare, mersi. ok, dar cum le sterg de pe pietricele, ca doar n-o sa iau una cate una. acu ma apuc sa caut prin prin forum green spot algae probabil nu cred ca aglae . :-)

nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

da ai dreptate, algae
o gasesti aici
http://www.aquariumalgae.blogspot.com/
neritinele sa stii ca-s cele mei bune, eventual o aspirare buna
h82w888
Junior member