Va multumesc amandouora pentru informatii.
pentru Razvan Radu:
1 in cazul in care s-ar colmata mediile filtrante atat de mult incat sa ii scada debitul aproape de zero, pompa nu ar avea de suferit, pentru ca rotorul tot se va se roti. Nimic nu il tine pe loc, apa va fi suficienta cat sa ii asigure asa zisa gresare ( intre axul rotorului si rotor patrunde o pelicula de apa care il face sa se roteasca fara a uza excesiv acul ceramic ), deoarece in momentul in care ramane fara apa pe tur, pompa nu are ce sa mai impinga, pe retur iar datorita presiuni formata de coloana de apa face ca in orice moment sa existe apa in camera pompei. Din proprie experienta iti zic ca nici daca se blocheaza axul nu se intampla nimic chestia asta mi s-a intamplat la pompa masini de spalat in care a ajuns o soseta si a blocat rotorul iar bobinajul motorului in consecinta nu a patit nimic.
2 primul sertar adica cel din punctul cel mai de jos, se aseaza pe niste chestii de plastic ,formand intre fundul filtrului si sertar un spatiu de maxim 2 centimetri, spatiu in care apa venita din acvariu dupa ce se decanteaza mizeriile, teoretic isi incepe ascensiunea catre acvariu prin mediile filtrante, cu ajutorul pompei, dar o parte din apa datorita distantei dintre dimensiunile exterioare ale sertarelor si dimensiunea interioara a carcasei filtrului 2-3 mm aproximativ
(ochiometric) trece liber prin spatiul creat in zona superioara a filtrului unde intra in camera pompei printre acele aripioare de plastic prevazute de constructor si mai departe ajunge in acvariu pe retur aducand totodata si acei melci maro milimetrici de care toti dorim sa scapam.
Sustin aceasta teorie deoarece in returul acvariului gasesc deseori melci de cativa milimetri marime care cumva au intrat sau au fost aspirati de filtru si in loc sa ramana blocati datorita dimensiunilor in mediile filtrante ( mai ales in ultimul sertat inainte de filtrul de prelon) cumva pacalesc sistemul
Deci concluzia este ca in interiorul filtrului se creaza un bypas datorita constructiei acestuia care permite murdariei sa ajunga din nou in acvariu.
din cat am mai citit pe forum la eheim sertarele se aseaza foarte fix in canistra si nu se intampla lucrul asta dar sunt si mai scumpe filtrele de la ei.
3 capul pompei datorita formei constructive nu se aseaza etans pe sita sertarului din partea superioara a filtrului, am verificat lucrul asta luand sita si incercand sa vad cum se aseaza fara a le introduce in canistra si rezultatul a fost invers asteptarilor mele.
parerea mea personala este ca dac realizau o mai buna etansare intre sertare si canistra prin dimensionarea cat mai corecta a componentelor apa era fortata sa treaca doar prin mediile filtrante si doar o infirma cantitate de apa reusea sa ajunga in acvariu nefiltrata.
Pentru Ketamina
1 Eu am pastrat mediile filtrante in ordinea recomandata de producator, iar faptul ca sertarul cu biobalss se ridica la suprafata s-a rezolvat prin adaugarea apei in canistra dupa ce asez toate mediile filtrante.
2 da intre corpul filtrului si sertarele acestuia exista un spatiu de aproximativ 2-3 mm prin care apa reuseste sa scapa nefiltrata, spatiu care dupa parerea mea nu ar trebui sa existe.
In rest nu am probleme cu utilajul, de curs nu curge pe la acea vestita garnitura .