Author |
Message |
LUPmic
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/05/2009 09:09:51
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
LUPmic
Senior member
IP:
|
Pai este simplu de calculat, iei fiecare bucata in parte, ii calculezi suprafata, aduni tot si inmultesti cu pretul pe metrul patrat.Apoi vezi cati metrii de cant ai nevoie, cate balamale si cate manere. Sa nu uiti sa intrebi la atelierul de unde cumperi PAL-ul daca trebiue sa cumperi o foaie intreaga sau doar cat ai nevoie, daca nu-i musai sa iei toata foaia poti face in 2 culori(nu este obligatoriu  ).
Spor la treaba !!!
|
|
 |
ReBella
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/05/2009 14:27:39
|
ReBella
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d010396ca8abf6ead8cacc2c2f2f26c7.jpg)
IP:
|
 Esti glumet,imi place  Eu il intrebam pe Ceejay in primul rand, si doream sa aflu cat costa palul ala (metru patrat sau foaie) si balamalele si restul , nu cum sa calculez :-) Acum daca stiai si tu cat costa palul era super,dar asa...chiar n-am cum lua la picior orasul momentan ca sa intreb cat costa palul si cele trebuincioase  Imi faceam o idee cat l-a costat pe el in total(sau pe parti si adunam eu),deoarece dimensiunile suportului de la acvariul lui mare sunt apropiate de cele ale acvariului meu.
Totusi, poate intra Ceejay si imi spune
|
Until you find someone worth dying for, you never really live. |
|
 |
LUPmic
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/05/2009 15:07:32
|
LUPmic
Senior member
IP:
|
Nu stiu la Galati cum sta treaba insa in Bucuresti cate bordeie atatea preturi.De obicei daca iei toata coala de PAL si ai pierderi cat mai mici iesi mai ieftin pe metrul patrat. Daca iti taie strict cat ai nevoie e mai mult.Apoi mai intervine nuanta materialului, daca imita lemnul (furnir) e mai ieftin, daca vrei o culoare anume e mai scump. Eu stiu ca am cautat pentru mobila fetitei din camera anul trecut. Daca mai ajung prin Hornbach si nu uit ma uit la preturi si iti spun.Eu am facut o masa pt acvariu cu materiale din Horn si am dat pe PAL 37lei/m2, lipit cant 2.8lei/ml, balamale 8 lei. Aaa si ar mai fi gaurile pentru balamale care daca nu ai freza(nu d-aia in cap  ) trebuie sa le platesti parca vreo 6 lei bucata. In rest, manere in functie de preferinte preturile difera f. mult, la mobila fetitei a fost vreo o suta si ceva(vechi) un maimutoi de maner, suporturi pentru rafturi, hotzsuruburi, ericksoane etc.
|
|
 |
ceejay
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/05/2009 16:17:23
|
ceejay
Junior member
IP:
|
Salutare!
Nu am facut calculele pt masa sa vad exact cat m-a costat, e mai greu pentru ca, dupa cum am spus mai sus, am cumparat mai mult material din aceeasi culoare pentru a mobila camera: 3 dulapuri, 3 suprapozabile, niste rafturi prinse pe perete si inca o masa-noptiera-suport de acvariu pt puiet:-P si masa pentru acvariu.
Cred totusi ca ar fi undeva intre 250-350ron, in functie de material si ce accesorii iti pui. Hai sa vedem, o sa iti dau toate detaliile ce imi vin acum in minte, sper sa iti fie de folos.
Daca la dimensiuni va fi apropiat de ce am facut eu, o sa ai nevoie cred de ceva mai mult decat o coala.
In caz ca vei avea nevoie doar de putin mai mult decat o coala, ti-ar ajuta daca ai gasi un atelier mai mic (de cartier) ce produce mobilier din pal. Eu asa am gasit aproape de mine, abia dupa ce am inceput lucrul. Cumpar palul prin ei, nu mai am bataie de cap cu transportul, le platesc lor debitarea si aplicarea abs-ului, cu siguranta mai ieftine decat la depozitul de pal si un alt castig important e ca ori de cate ori am nevoie de cate o bucata mai mica de pal, in masura in care au culoarea respectiva imi iau de la ei. De exemplu, ca sa nu mai cumpar o juma de coala cu nuanta de care am avut eu nevoie, mi-am luat de la ei 2 bucati 1200x600 si 1100x650 (nu chiar mici) de alte culori, orice aveau pt ca nu se vad, le-am folosit ca placa inferioara in blat si ca placa de fund.
Concret in cazul meu:
- am folosit ca nuanta Nuc. In Cluj preturile pentru o coala (2800x2070mm) din aceasta nuanta variaza intre 160-210 ron, cum spunea si Adrian, unele depozite de pal nu vand decat la coala, altele dau si la jumate de coala, caz in care daca nu au deja o jumate de coala taiata de la alt client, iti vor aplica tie o taxa pentru pierdere; sunt sigur ca o sa gasesti si de unde sa cumperi la metru patrat, mai scump insa;
- depinde si de proiectul tau, eu de exemplu am folosit mult material, am dublat si fundul si blatul, dar cum ti-am zis, in locurile care nu sunt vizibile am folosit alte culori pt ca nu imi ajungea materialul;
- accesoriile: eu am cumparat balamale si glisiere blum (foarte bune dar si mai scumpe), glisiere pentru sertare, sertare care de asemenea, mai ridica pretul, manerele de aluminiu (8lei/buc) 6 in total;
- am aplicat abs de 2mm, care este cu mult mai scump decat folia cant de 1mm care este ieftina si o poti aplica singur cu fierul de calcat, totusi te sfatuiesc pentru ca poate vei mai stropi masa cand lucrezi la acvariu sa folosesti abs de 2mm, e si mai rezistent dar si mai estetic; am folosit la toate muchiile si la blat si la placile de fund si la usi si la sertare.
|
|
 |
ceejay
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/05/2009 16:23:48
|
ceejay
Junior member
IP:
|
@ReBella
Acum am vazut ca ai nevoie de suport pt un acvariu de 200l, sunt sigur ca o sa iti ajunga o coala de pal.
Daca vrei te ajut cu proiectul.
E destul de usor sa gresesti la calculul suprafetei totale de care ai nevoie, mai tre sa iei in calcul si directia fibrei, taierea etc.
Te sfatuiesc ca dupa ce ai proiectul sa mergi la un atelier sau depozit de pal unde sa faci o optimizare sa vezi exact de cat material ai nevoie. Au toti programe performante, merge rapid si nu costa nimic. Apoi, mai poti modifica ceva daca e cazul.
|
|
 |
ceejay
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/05/2009 16:31:32
|
ceejay
Junior member
IP:
|
|
|
 |
LUPmic
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/05/2009 19:23:50
|
LUPmic
Senior member
IP:
|
"Te sfatuiesc ca dupa ce ai proiectul sa mergi la un atelier sau depozit de pal unde sa faci o optimizare sa vezi exact de cat material ai nevoie. Au toti programe performante, merge rapid si nu costa nimic"
Eeeee la Cluj nu costa, la Bucuresti sta altfel treaba, adica 15 lei m-a costat pe mine pentru mobila fetitei.
|
|
 |
ReBella
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/05/2009 21:47:03
|
ReBella
Ultrahigh member
IP:
|
Multumesc Adrian si Ceejay pentru detalii si explicatii! Mi-am facut o idee despre cat ma va costa,insa o sa ma duc bineinteles in mai multe locuri sa vad unde va fi mai ieftin sa il faca.Asta dupa ce strang banutii necesari , logic  Pana atunci insa apreciez orice ajutor si sfat privind suportul,mai ales proiectul! Nu stiu insa daca sunt necesare dublarile "picioarelor" la 200l....blatul cred ca il voi dubla si eu pentru ca acvariul este lung.Ma gandeam chiar sa ii pun 5 "picioare in loc de 4,cum are al tau...Ce parere aveti,ce e necesar sa dublez si cate "picioare" sa-i pun? Dimensiunile suportului vor fi 130/45 cm.Inaltimea inca nu m-am hotarat cat va fi.... 70 cm probabil.
|
|
 |
LUPmic
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/05/2009 21:52:37
|
LUPmic
Senior member
IP:
|
Un sfat pentru inaltime: sa iei in considerare si inaltimea acvariului, eventual a capacului; va trebui sa umblii prin el si daca e prea inalt iti va trebui scaun
|
|
 |
ReBella
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/05/2009 21:57:28
|
ReBella
Ultrahigh member
IP:
|
Da,stiu asta.Acvariul are 45 cm inaltime si capacul 10 cm.Hmm...eu nu-s foarte inalta,cred ca il fac de 60 cm inaltime
|
|
 |
LUPmic
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/05/2009 22:01:17
|
LUPmic
Senior member
IP:
|
Referitor la "picioare", daca imparti 130 la 5 da 26.Asta inseamna ca un "raft" distanta intre 2 "picioare" va fi mai putin de 26, daca luam in calcul si grosimea foii de PAL.
|
|
 |
ceejay
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/05/2009 22:25:28
|
ceejay
Junior member
IP:
|
adriancalotescu wrote:"Eeeee la Cluj nu costa, la Bucuresti sta altfel treaba, adica 15 lei m-a costat pe mine pentru mobila fetitei.
Prin acest forum suntem o comunitate si ne mai si ajutam cu informatii sau chiar mai mult.
Daca aveti proiecte si nu aveti unde face o optimizare fara sa platiti, trimiteti-mi dimensiunile placilor. Cu 15 lei cumparam cat?... 2-3 beri?
|
|
 |
ceejay
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/05/2009 22:48:54
|
ceejay
Junior member
IP:
|
ReBella wrote:Nu stiu insa daca sunt necesare dublarile "picioarelor" la 200l....blatul cred ca il voi dubla si eu pentru ca acvariul este lung.Ma gandeam chiar sa ii pun 5 "picioare in loc de 4,cum are al tau...Ce parere aveti,ce e necesar sa dublez si cate "picioare" sa-i pun? Dimensiunile suportului vor fi 130/45 cm.Inaltimea inca nu m-am hotarat cat va fi.... 70 cm probabil.
- La ce vrei tu sa faci sigur nu e nevoie sa dublezi picioarele. Nici la mine nu a fost nevoie, dar am avut bucatile alea, latimea peretilor e de 650 bucatile de dublura au 30-35cm, ramase de la taieturi. Si mai e un motiv pt care le-am pus, usile si fetele de sertar le-am calculat si taiat in zile diferite. M-am incurcat, a treubuit sa mai iau din latimea usilor si cu dublurile astea am si pe ce sa se inchida.
- 4 picioare sunt suficiente si la tine, palul e foarte puternic in cant;
- De dublat nu as dubla nimic, decat blatul pentru estetic... sau as folosi pal de 25, 30 sau 35 sau blat de bucatarie;
|
|
 |
orio
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/05/2009 16:05:10
|
orio
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/9f60ab2b55468f104055b16df8f69e81.jpg)
IP:
|
Mai baieti voi ce vreti sa puneti acolo?  tone?
Pai ce a facut @ceejay e camera pt protectie impotriva cutremurelor (fireste...daca scoate rafturile  )
Un acvariu de 300L mai mult de 350Kg cu tot cu instalatii si bolovani nu cred ca are.
Tinea si fara dublarea placilor verticale
|
Africanii mei la 3 luni , la 8 luni si la 10 luni . Si ceva poze.
Noul proiect de saratel.... |
|
 |
|