[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Idee catalog plante  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

As avea o idee, sper sa fie interesanta si utila si pt ceilalti, pt mine unul este. As dori daca cineva cu mult mai multa experienta decat mine in ale acvaristicii si aici , c zici Faraounu, Intros, Sandu si ma rog lista este deschisa, imi cer scuze pt cei ce nu i-am mentionat, un articol, sau sticky, cu un catalog de plante. Sa fie cv gen topul plantelor folosite in acvaristica dar sa fie si cu poze, eventual detaliu, plus vedere de asamblu in acvariu. Sa fie ceva dfe genu: top plante de fundal ( primele 10 cu pozele alaturate, denumire si cateva detalii(gen temp, ph, dificultate), dupa top plante midleground, top plante tip "gazon", nu stiu daca ma intelegeti, eu sper sa da. Consider ca ar fi foarte util un astfel de "catalog", cu poze detaliu plus acvariu astfel iti poti contura o imagine. imi cer scuze daca exista asa cv, eu am cautat cu search si daca este ink odata mii de scuze. Gasesc acest catalog destul de folositor pt cei mai putin experimentati, eu cel putin am vazut acvarii superbe si s vb despre plante insa necunoscand denumirea lor, nu prea aveam cum sa le identific, doar dk se facea o poza cu detaliu si se vb despre acea planta. De asemenea in cataloagele de pe net vezi planta cum arata dar nu prea iti poti face o idee cat de mare va creste, unde e mai potrivita,etc. Sper sa fiu inteles si poate ca acest catalog va fi benefic nu doar pt mine, ci sper ca mai gasesc doritori. Multam fain pt toate si din cauza voastra sunt deja la al 3 lea acvariu, mama tipa si se enerrveaza pe mine, ca de ce imi iau acvariu de 130 de litri, fac baie acolo? Mi-as dori dar inca nu am gasit un sapun 100% Eco
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Catalogul Tropica are cam tot ce vrei tu. Sau nu? Si e Sticky.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Nu.

Catalogul tropica o contine multe specii de plante si are si el rostul lui, dar mi se pare complet penibil, pentru o firma de talia Tropica, faptul ca inca mai au desene cu plante in loc de poze cu plante la prezentarea fiecarei specii.
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu prea. Ma gandeam la altceva. Top plante gazon folosite in acvarii, cu poze mai marri si clare, plus o scurta prezentare, top plante fundal, top plante rosii, cv de genu. Catalogul de la tropica este bun, insa pozele sunt cam mici, iar ma gandeam la top sa fie 2 poze, planta in detaliu plus planta pozitionata in acvariu, sa avem o idee cam cum ar da. Era o ideea a mea, nu stiu daca este si o idee buna. Sper sa fi inteles ce vreau eu sa zic, difera de catalogul tropica. Asta e ceva de genu, mura n gura
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ehe, si eu as vrea sa existe asa ceva, dar sincer sa fiu, m-am gandit ca este o munca de Sisif (eu unul nu m-as incumeta, chiar daca as stapani "materia") si nu stiu cat de utila. Sa spunem ca se pun pe treaba cei mai priceputi de aici si pun la punct un astfel de catalog. Cui ii este folositor? Cati din cei ce vor vizita acea lucrare, vor avea pretentii de aquascaping, sau cati vor duce pana la capat un acvariu plantat dupa toate canoanele acvaristicii moderne? Eu, pentru cultura si experienta mea, m-am obisnuit sa lucrez astfel. Combin catalogul Traopica cu pozele si detaliile din AGA Si crede-ma este mult mai usor sa inveti si plantele, sa le retii si sa stii cam ce si cum cere fiecare in parte.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu voi folosi, tu vei folosi, si sunt sigur ca suntem mai multi. Sunt convins ca Faraonu are in acvariile sale si in pozele facute deja o parte din top. Crezi ca ar folosi cineva o planta mai rara sau mai pretentioasa decat cele in acvariile superbe de pe forum? Cati? Era o idee, m am gandit si eu le ideea asta a ta de a folosi Tropica plus Aga, doar k nu le prea poti identifica usor, plante multe, schemele nu f clare, poze putine care pun in valoare acvariul ca intreg, nu e axat pe plante in particular.
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Exista un astfel de catalog deja. Pe aquaticplantcentral. este foarte complet si bine documentat. Si mai sunt si pe alte siteuri de profil.
Eu personal am o agenda plina cu necesitatile plantelor si diferite observatii ale celor de pe diferite forumuri precum si ale mele. Am vrut sa fac niste clasificari insa mi-a fost imposibil....nu mai am rabdare si nici timp sa fac asa ceva.

865
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

O tentativa de astfel de catalog am incercat aici. Am bagat poze de calitate peste medie si denumirea stiintifica. Topicu' e Sticky aici la Plante . L-am pus in 23 august 2008 si-a fost vizualizat foarte putin.
Ceea ce propui tu e munca de chinez batrin si nu merita pentru ca lumea nu e interesata . E mai usor sa deschizi un topic pe forum si sa intrebi cita lumina vrea planta X decit s-o cauti intr-un catalog.

Majoritatea plantelor din topicu' Sticky de care vorbeam au aparut pe situl asociatiei prin 2006. Fiecare poza era insotita de un tabel cu parametri (temperatura, pH, lumina, etc.) pe care-i necesita fiecare planta si un scurt text in romana, evident, despre respectiva planta. Era exact ceea ce propui tu. Ideea a murit din cauza lipsei promovarii si a interesului .

Probabil ca o astfel de idee o sa fie pusa in practica de cineva cind o sa constate acel cineva ca exista interes real ....... sau cind cineva o sa plateasca pe altcineva pentru o astfel de munca.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Am inteles...mi se parea ceva util In schimb am primit de la Intros un site destul de interesant, nu stiu daca a mai fost pus http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/ .Numa' bine!
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

A fost pus de Sesmar doua postari mai sus.
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Asa e intai l-am pus si dupa am intrat....scz de repetare

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: