[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Iluminare  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
sonic123
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna ziua, mi sa ars neonul de la acvariu. Am fost sa imi cumpar altul dar vanzatorul a incurcat neoanele. In loc sa-mi dea unul normal, mi-a dat albastru. Este daunator pentru pesti ?
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Salut!

Nu, nu este daunator pentru pesti. Culoarea si spectrul neoanelor afecteaza in principal cresterea si dezvoltarea plantelor. Daca nu ai plante sau daca ai putine si nu vrei sa insisti in diirectia asta, nu ai nici o problema.

Totusi, poti specifica exact tipul neonului? Cum se numeste exact?
[WWW] [Yahoo!]
sonic123
Junior member
[Avatar]

IP:

Pai nu este un neon special pentru acvariu. Este unul pentru uz caznic (14-18w).

Mai am o intrebare, cam cate ore sunt necesare de iluminare artificiala. Ziua sa le las neonul aprins si seara stins sau cum ?
blackmoor
Junior member

IP:

albastrul este exact lumina dorita de alge. smilie dar pestii, desi nu li se va parea natural si poate raman putin nedumeriti, nici nu o sa pateasca nimic.
8-10 ore de iluminat atat pentru a buna dezvoltare a plantelor cat si pentru a tine algele in frau si un oarecare echilibru.
unii recomanda si pauza la pranz intre 1-4 ore de becuri stinse, dar cumulat orele cu becurile aprinse sa fie tot intre 8-10 ore.
pauza ramane la latitudinea ta, parerile sunt impartite.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: