[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
gupy + neoni: luati ieri, morti azi  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
luckyyou
Junior member

IP:

wow, rapizi sunteti.

problema este ca din pacate nu dispun de milioane bune de investit si vreau solutiile cele mai ok si cele mai ieftinute.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

luckyyou wrote:problema este ca din pacate nu dispun de milioane bune de investit si vreau solutiile cele mai ok si cele mai ieftinute.

Stiu ca este greu la inceput, parca nu-ti vine sa investesti. Sfatul cu Horbach este bun. Au acvarii si mai ieftine. Set 54 l -parca -si are asa: acvariu, capac, incalzitor, filtru, termometru, ceva substante si hrana -> 200 lei. Nu cred ca este foarte mult. Nu stiu daca in Brasov este vreun magazin, dar oricum, in situatia actuala, io spun ca ar trebui sa nu te mai grabesti. Daca vrei un acvariu sanatos si la propriu si la figurat, mai asteapta putin, mai strange un banut si rezolva problema in mod onorabil.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
luckyyou
Junior member

IP:

am si eu o intrebare la voi: in timpul ciclarii nu trebuie schimbata apa deloc? Lumeeeeeeee va dati seama ce inseamna apa neschimbata timp de 3 saptamani si in timpul asta cu resturi de mancare pe fund????? Yach! daca trebuie schimbata apa, cum se procedeaza? se pune apa de la robinet, sau apa statuta, sau poate chiar apa plata? astept raspunsurile voastra si ms mult tuturor celor care sunt atat de prompti
blackmoor
Junior member

IP:

eu schimb in timpul ciclarii, dar sub recomandarile date pentru acvariul populat.
adica, schimb undeva pe la 10%, habar nu am daca procedez corect sau nu, dar stiu atat FARA DUBII, APA STATUTA, NU DE LA ROBINET DIRECT
apoi, mancarea de pe fund, ar trebui sa fie atat de putina incat sa nu o vezi. se descompune, nu trebuie sa o gasesti tu acolo, pentru ca inseamna ca dai prea mult.
uite, ca sa pot face o comparatie cu ceva, cantitativ, trebuie sa nu dai mai mult de 3-4 granule cum sunt cele tetra sau sera universale(pentru toti pestii tropicali...) si sa ai grija, atunci cand le dai, sa ajunga direct in filtru
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

luckyyou wrote:am si eu o intrebare la voi: in timpul ciclarii nu trebuie schimbata apa deloc? Lumeeeeeeee va dati seama ce inseamna apa neschimbata timp de 3 saptamani si in timpul asta cu resturi de mancare pe fund????? Yach! daca trebuie schimbata apa, cum se procedeaza? se pune apa de la robinet, sau apa statuta, sau poate chiar apa plata? astept raspunsurile voastra si ms mult tuturor celor care sunt atat de prompti

In general, apa unui bazin se schimba cu apa statuta, nu fiarta, nu plata, nu cu apa de ploaie sau zapada, in proportie de 1/3 la suta Asa vei face si tu, dar tine cont ca in timpul ciclarii nu hranesti de parca ai avea acvariul plin de pesti. 2-3 fulgi odata la 2-3 zile este mai mult decit suficient. In aceasta perioasa se stabilizeaza niste parametrii ai apei iar plantele isi dezvolta cit mai mult radacinile.

Te-ai hotarit de pesti vei tine pina la urma? Si ce volm brut are acvariul?
luckyyou
Junior member

IP:

hello dolly, mersi de raspuns. momentan am tot acel acvariu de 10 l pe care intentionez sa il tin pentru a tine pestii in carantina si pentru maternitate. insa intentionam sa ne facem unul la comanda, de cca 50 -60 l. Momentan ciclez doar acvariul mic, saptamana care vine voi vorbi cu un tip care are cca 3-4 acvarii mari cu soiuri diferite de peste. El ma va ajuta sa fac un acvariu, apoi o sa il ciclez si pe acesta si intre timp, inainte de a baga pestii in acvariul mare, doresc sa ii las in acvariul mic pentru cateva zile, ca sa ma asigur ca nu au boli de la inceput. Nu stiu inca ce pesti o sa luam. Sotului meu ii plac carasii foarte mult. cu ce sunt compatibili?
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Poti vizita link-ul acesta: http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=5241 . Carasii nu merg cu alte specii de pesti, datorita temperaturii pe care o prefera. Le place apa mai rece. Iar pentru bazinul de 50-60 de litri pe care vrei sa ti-l faci, oricum nu sunt potriviti carasii. Nu mai stiu exact necesarul de apa pentru un caras, dar in bazinul ala, nu cred ca poti tine mai mult de unul

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

alber wrote: Nu mai stiu exact necesarul de apa pentru un caras, dar in bazinul ala, nu cred ca poti tine mai mult de unul

Exact.
luckyyou
Junior member

IP:

necesarul de apa pentru fiecare peste: cm de peste 1 litru. right? suna comic dar e dimi si nu gasesc alta formulare
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

luckyyou wrote:necesarul de apa pentru fiecare peste: cm de peste 1 litru. right?
Wrong!
Ai un articol facut Sticky chiar aici la Coltul Incepatorului, cu trei posturi mai sus fata de asta unde citesti tu acum. Dupa ce-l citesti, in functie de dimensiunea pestelui la maturitate, iti faci asa o idee aproximativa despre necesarul de apa, la care mai adaugi de la tine spatiu (apa) - cu cat mai mult cu atat mai bine.

Si mie mi se pare comic, dar dintr-un alt punct de vedere (imi imaginez cate manevre i-ar trebui unui Oscar matur sa intoarca intr-un acvariu de 35 de litri). Si devine tragicomic. Deznodamantul fericit ar fi sa cauti din timp la ce dimensiune ajunge un caras la maturitate.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

Pentru usurarea calculelor, un coleg forumist a construit un tabel xls care calculeaza volumul minim util al acvariului in functie de tipul si numarul de pesti din dotare.
Pentru ca nu l-am mai gasit, l-am pus in galeria foto la mine si poate fi gasit aici .
Inscrii in tabelul sursa numele pestisorilor tai si dimensiunea medie la maturitate apoi numarul de pesti dorit iar tabelul iti calculeaza volumul minim.

Succes.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: