[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cozi rupte la Black Moore  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
culturystul
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut

am 2 Black Moore, marisori, cam 1 an si ceva varsta, si de vreo 2 saptamani am observat ca li se cam rup 'cozile' .. smilie .. rupturile respective sunt transversale oarecum ( nu fenomenul de coada despicata ) si au cam 5- 6 milimetri...
care ar putea fi cauza?
[Yahoo!]
blackmoor
Junior member

IP:

probleme cu apa, si aici, daca nu ma insel pot intra, ph mare, amoniac, nitriti mari, sau schimburi masive de apa dintr-o data.
culturystul
Junior member
[Avatar]

IP:

alfel spus mancare mai putina , nu?
[Yahoo!]
culturystul
Junior member
[Avatar]

IP:

culturystul wrote:alfel spus mancare mai putina , nu?

altfel
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Daca nu ai identificat fenomenul ca fiind o boala anume, clar dignosticata, incearca sa faci niste teste de apa, pentru a vedea cu exactitate ce parametru al apei nu este ok. Asta in cazul in care, bineinteles apa este de vina si nu vreun alt factor intern

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
blackmoor
Junior member

IP:

exact, a spus-o alber deja, nu pot sa zic eu dictatorial MANCARE MAI PUTINA, testele de apa sunt cele mai indicate.
daca e boala, tot din cauza apei e, nu stiu eu sa fie vre-o boala transmisibila care are ruperea cozii ca simptom, dar, totusi trebuie sa analizezi si din perspectiva asta: plante noi, pesti noi netrecuti prin carantina? daca ai si daca da, daca nu cumva dupa ce i-ai adus au inceput problemele.
daca nu se pune problema de asa ceva, revii la teste de apa
nh3, no2, e bun si un no3 dar nu cred ca nitratii ar putea sa le afecteze codita, si ph
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

citi litri are acvariul?? in poza m-i se pare cam mic (mult) pentru acei pesti...

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
culturystul
Junior member
[Avatar]

IP:

cam 106 litri net
[Yahoo!]
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

credeam ca e mai mic... dar cred ca e ok

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
culturystul
Junior member
[Avatar]

IP:

2 filmulete cu acvariu' meu pe YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=CyQBQoH-0jU

http://www.youtube.com/watch?v=7Nx9hA7f2p4
[Yahoo!]
blackmoor
Junior member

IP:

scuza-ma imi spui te rog dimensiunile acvariului, mie chiar nu mi se pare asa mare de cat ai zis tu, iar pestii din el, grasanii aia frumosi sigur nu au spatiul necesar. ce marime au?
nu stiu care e ideea cu filmele postate, am sa indraznesc totusi: carasii sunt absolut superbi, abia astept sa vad si eu blackmoor meu atata, in schimb filtrul intern e insuficient, nu ai substrat, ar mai sta si acolo bacterii, ce e drept si mizerie. nu sunt adeptul acvariilor goale sau sumar amenajate, dar nu pot sa zic ca eu sunt un mare expert. niste pietris fin de tot, 1-2mm pe fund, un strat de 1-2 cm, cat sa acopere fundul, si o buturuga si niste anubiasi ar da multa naturalete si efect. iar substratul subliniaza decorul subacvatic, nu ai nevoie de el pt plante daca ti doar anubias, de asta am si zis strat mic.
totusi, daca asta nu e ceea ce te intereseaza, adica parerea noastra despre cum arata si cum ar arata mai bine, atunci revino te rog la dimensiune, chiar sunt curios. la mine pare mult mai mare la 112lbrut, ce-i drept, poate fi mai scund si eventual mai ingust, nu stiu ce sa zic, dar sigur pare mai lung
culturystul
Junior member
[Avatar]

IP:

salut

pai in primul rand pare mic acvariul pt ca sunt carasii mari
dimensiunile sunt 80 lungime, 30 latime, 55 inaltime ( dar umplut cam pe la 45 -46 cm)

filtrul intern aquel are rol de a oxigena apa, pt restu' am un Tetratec Ex700

substrat nu am pt ca tin furtunul de la tetratec lipit de fundul acvariului ca sa ia mizeria imediat ce e produsa , altfel nu face fata la carasii astia mancaciosi..

plante vreau sa pun niste anubias,, dar inca nu am facut rost...
vrea sa pun si ceva pe fundal, folie din aia cu plante desenate sau ceva mai profi...
[Yahoo!]
blackmoor
Junior member

IP:

al meu are tot 80lungime, deci chiar sunt huge, avand in vedere cat e de sumar amenajat nu e nici bine nici rau pt ei, cu siguranta in acvariul meu ar fi prapad cu ditamai grasanii aia, dar sunt foarte frumosi
ok, atunci se intelege, fara substrat. dar un lemn si anubiasi tot merg.
eu stiu ca e mai bine filtrul extern sa fie folosit bio si ATAT, adica, curatat foarte rar, si pe cat posibil sa nu intre mizerii in el sa se infunde. si pentru mizerie poti folosi cel intern.
capacitatea de depozitare a bacteriilor la extern e mult mai mare, si cand il speli peste 50% le pierzi. cu cat speli mai rar cu atat ai bacterii mai sanatoase si apa mai slaba in amoniac, pentru ca, de fapt pe tine nu mizeriile te deranjeaza, ci amoniacul rezultat din ele, care, ajunse in filtru, oricum se fac amoniac acolo, si daca sunt bacterii putine ca e spalat filtrul des, apa va fi reintoarsa in bazin cu amoniac.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: