[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
O problema cu algele.  XML
Forum Index » Alge
Author Message
Alokt
Member

IP:

Datele problemei:
- Acvariu 400l
- Lumina 0,5 W/L (JBL Solar Tropic)
- Schema de fertilizare Dupla
- Sistem CO2
- PH 7
- KH 9
Preoblema a aparut de la butelia de CO2 care mi-a ajuns dupa o luna si acvariul a fost iluminat si fertilizat ca si in conditiile in care ar fi existat CO2. In aceasta perioada au explodat algele.

Am o combinatie de alga barboasa si alga perie.
Vietuitoare anti algae:
- 10 Ghirinocheilius Aimoniery
- 8 Amano Shrimp Adulti
- 6 Pomacea adulti si vreo 300 mai tineri de 1 luna
Alte vietuitoare:
- 20 Melanotaeni Bosemanii
Masuri luate:
- Privarea de lumina si schimburi de 25% apa timp de o saptamana
- Oprit alimentarea cu fertilizanti lichizi
- Îndepărtarea sistematica a frunzelor afectate
- Acum programul de iluminare este doar de 5 ore pe zi
Rezultate obținute:
Cresterea algelor am reusit sa o stopez simtitor dar nu total, acum parca plantele incep sa castige teren, cele cu crestere rapida au castigat lupta intr-un mod clar, dar cele cu crestere lenta si cele mai pretentioase in continuare nu fac fata. Problema mea cea mai mare este un Crinum Calamistratum pe care il am de 7 ani din care nu a ramas decat o trista amintire.
Nu vreau sa bag chimicale sau sa iau masuri extreme dar daca aveti careva idei nu ezitati.

album1, album2, album3, album4
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

cu cat plantele vor creste mai mult si vor fi mai sanatoase cu atat mai mult algele vor incepe sa dispara usor usor, ca si "luptatori" de alge e bine ce ai ....inarmeaza`te cu rabdare si cu vre`o 2-3 sae daca ai de unde sa iei
mult succes, asteptam update la cum a decurs

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Cam de cat timp esti pe tratamentul:

- Privarea de lumina si schimburi de 25% apa timp de o saptamana
- Oprit alimentarea cu fertilizanti lichizi
- Îndepărtarea sistematica a frunzelor afectate
- Acum programul de iluminare este doar de 5 ore pe zi

???
Intreb pentru ca inteleg ca esti pe drumul cel bun. Nu mai ai rabdare?

BBA, daca la asta te referi, este nasoala pentru ca e mai persistenta decat alte alge, dar in cele din urma si ea poate fi invinsa. Doar dureaza ceva mai mult, atat.

Incearca sa te re-inarmezi cu rabdare, pentru ca asta e cea mai buna metoda. Cea mai grea, dar si cea mai buna. Am trecut si eu prin faza asta. Stiu foarte bine ce trebuie sa fac impotriva algelor, dar parca imi vine sa ma urc pe pereti cand vad cum arata acvariu' din cauza lor.

Nu ne-ai zis in ce stadiu e CO2-ul acum?!

In plus eu as mai face asa: As da drumul la CO2, (daca nu ai facut-o deja). As incearca totusi sa fertilizez, chiar daca macar la 10% din schema recomandata de producator, as mari un pic fotoperioada de la 5 la 6-7 ore pe zi. Repet, cred ca esti pe drumul cel bun. Astea sunt doar mici reglaje, recomandate din experienta (mea trista...). Poti sa le incerci, sau nu.

Spor!
Alokt
Member

IP:

CO2-ul merge cat spune controlerul.
Il recalibrez saptamanal.

Rabdarea nu ar fi o problema, doar ca risc sa pierd crinumul si fluviatilisul.

Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

La cat este setat controllerul? Pentru ca in primul post din topic ai scris ph=7. Cel putin pentru Tonina fluviatilis ( cred ca la asta te referi ) este mult prea mare. Dupa mine ar trebui sa-l cobori progresiv pana la un 6.4-6.5. Oricum pentru fluviatilis este prea putina lumina.
Ar mai fi de spus si de fosfati si nitrati dar nu stiu daca ai masurat acesti parametrii.

865
[Yahoo!]
Alokt
Member

IP:

Masurarea lor este 100% inutila acum din cauza schimburilor intensive de apa pe care le-am facut.

Alokt
Member

IP:

Sesmar wrote:La cat este setat controllerul? Pentru ca in primul post din topic ai scris ph=7. Cel putin pentru Tonina fluviatilis ( cred ca la asta te referi ) este mult prea mare. Dupa mine ar trebui sa-l cobori progresiv pana la un 6.4-6.5. Oricum pentru fluviatilis este prea putina lumina.
Ar mai fi de spus si de fosfati si nitrati dar nu stiu daca ai masurat acesti parametrii.

La ritmul de crestere al acestei plante cred ca nu simte micile mele cascadorii care le fac in razboiul cu algele.

Fluviatilisul este in mijlocul pasunii de glosso si focarele de alge sunt destul de departe, asa ca la acesta indepartarea mecanica functioneaza acceptabil.
Sper ca nu il va afecta razboiul meu cu algele.
Problema mea reala este crinumul care a pierdut cam 95% din frunze iar diametrul la intrare in substrat este de 2 cm iar la 3 cm mai sus este cam de 4mm si asta din cauza pierderii frunzelor.
Stiu ca se poate cumpara alta planta, dar o tin de 7 ani si nu imi vine sa o sacrific.

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Tu ai Tonina fluviatilis si io nu stiu ?

Poze: smilie ... Poze cu plante
Alokt
Member

IP:

Declinul algelor este tot mai accentuat, intr-adevar rabdarea si perseverenta au inceput sa dea rezultate.
Incepand de azi voi relua fertilizarea lichida, incepand cu 10% din normal si voi creste cu 10% zilnic, la fel voi face si cu lumina, voi creste de la 5 ore pe zi la 10 ore pe zi, progresiv cate 30 de minute in plus pe zi.
Pana si crinumul a dat 2 frunzulite noi.
In plus am luat 10 Crossocheilius Siamensis care fac o treaba exemplara.

andreic
Membru de baza

IP:

Sesmar wrote:Dupa mine ar trebui sa-l cobori progresiv pana la un 6.4-6.5.

Nu prea are cum daca are kh=9. Apa este suprasaturata de CO2, din ce am observat eu(reactorul nu mai dizolva CO2), cam pe la 90 ppm incepand de la Kh=7. Tu ii propui sa faca cam 100ppm, ceea ce este urias de mult. Nici macar tu nu ai asa ceva in bazin si tu ai boala la apa acida.

Forum Index » Alge
Go to: