[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Apa cu miros ingrozitor. De la ce ?  XML
Forum Index » Apa
Author Message
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Va salut din nou, si revin cu o dilema. De cateva zile miroase apa foarte urat. As putea sa-i spun apasator/intepator, insa nu prea stiu cu ce sa compar. Poate cu un mucegai foarte puternic. Nu prea inteleg de ce se intampla asta, si sper ca expertii sa-mi dea si mie o idee.

Spuneam ca nu inteleg mai ales pentru ca in ultima saptamana schimb cate 25-30L de apa zilnic (tocmai s-a terminat ciclarea acvariului de o saptamana). Apa fie a stat la declorinat cate 48h fie 24h cu ceva Biotopol.

Singurele lucruri pe care le mai adaug in apa ar fi Ferropol 24 (4 picaturi pe zi) si Ferropol 8ml la cate o schimbare de apa, si cam 10ml saptamanal. In rest, stau departe de chimicale.

Ah, sa nu uit... acvariul este un Rio de 240L, cu un filtru EX1200 extern + filtrul intern Juwel. Lumina e data de 2 x 54W Juwel High Light T5 Day si Nature + reflectoare.

Odata la cateva zile mai sifonez substratul cu un Eheim (din acela cu baterii) si ma chinui sa culeg din frunzele moarte (asta pentru ca nu prea le merge bine plantutelor - am parte de gauri si "rugina" pe mare parte). In plus, banuiesc si niste pestiuci ca imi "smulg" plante de pe mopani (altfel nu inteleg cum de pe o zi pe alta mor).

Ca sistem de CO2 momentan folosesc doar un CO2 optimat de la Tetra, dar ma pregatesc pentru un JBL Profi (sper ca 3). Sorry, dar mi s-a dus naibii bugetul cu atatea teste...

Valorile de astazi, la ora 03:00 (acum 30 minute) ar fi urmatoarele:
Temp - 24,5C

PH - 6,8
KH - 6d
GH - 4d
NO2 - 0,5mg/L
NO3 - 25mg/L

NO4/NO5 - 0mg/L
NO2-2 - > 0.3mg/L
NO4/NO5-2 - 0mg/L
Fe - 0.2mg/L
O2 - 6mg/L
PO4 - 0.1mg/L

Stau cu capacul inchis la acvariu (nici nu-mi permit sa stau cu el deschis, am foarte multi saritori). Pesti, sunt cam 47 de bucati, din care 22 sunt neoni. Restul sunt inca micuti, cu exceptia a 2 hoplo de 7-8cm.

Acum, nu stiu ce sa presupun ca ar fi. Fie plantele care nu o duc prea bine, mor... fie prea multa mancare => mult kk => miros. Fie capacul pus + caldura data de neoane + reflectoare = apa "fiarta"... Mentionez ca nu am avut parte de "decese" (multumita si ajutorului acordat de voi aici pe forum) prin urmare nu pot banui ca miroase vre-un pestiuc de pe lumea cealalta.

Ce-mi recomandati sa fac ? Sau mai bine zis, ce ati face in locul meu ? Multumesc !
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Imi cer scuze, am gresit un picut... valoarea de pe testul de la Tetra NO2 este < 0.3 mg/l (adica minimul). Cred ca am trecut > (ceea ce nu exista pe scala testului respectiv). Iar prima valoarea de NO2 de 0.5 este data de JBL 5in1 care niciodata nu mi-a indicat valori de 0 (sau nu disting eu nuanta aceea de alb perfect). Sau poate am eu prea mare incredere intr-un test 5in1 care se face intr-o secunda
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Continua cu schimburile de apa zilnice si redu portia de mincare la limita supravietuirii. Cred ca ciclarea nu-i totala.

Poze: smilie ... Poze cu plante
LUPmic
Senior member

IP:

Ia uita-te pe capac (in interior) sa nu ai cumva mucegai pe acolo.
[Email] [Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Dintre cele care pot fi prezente intr-un acvariu in mod (oarecum) normal, amoniacul are un miros intepator si daca ai atat cat sa simti inseamna ca intr-adevar ciclarea nu e completa.

Tot un miros naspa au si cianobacteriile, dar tind sa cred ca pe astea le-ai fi detectat intai cu ochii si mai apoi cu nasu'.

O intrebare: lumineaza-ma si pe mine, te rog, ce inseamna "NO4/NO5 - 0mg/L". Nu mai intreb si de "NO4/NO5-2 - 0mg/L" ca ma fac chiar de rusine, dar zi-mi totusi. Intreb in ideea ca lumea masoara de obicei ionii azotat (nitrat), azotit (nitrit) si cam atat dintre chestiile care ar putea contine azot si oxigen. Daca ar fi un test pentru tetraoxidul de azot sau pentoxidul de azot poate ca n-ar fi rau, dar oricum nu alea sunt formulele, ci N2O4 si N2O5. Asta ca sa nu mai zic ca e total artificial sa masori o anhidrida... in apa.

In fine, as mai putea continua cu supozitiile, dar mai bine zi-mi ce ai masurat acolo si dupa aia mai vedem. Deci?
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:Continua cu schimburile de apa zilnice si redu portia de mincare la limita supravietuirii. Cred ca ciclarea nu-i totala.

Ok. Asa am sa fac. Oricum le dadeam doar de 2 ori pe zi, cat sa le ajunga cateva minutele. O sa le dau doar odata pana se reface problema.
adriancalotescu wrote:Ia uita-te pe capac (in interior) sa nu ai cumva mucegai pe acolo.

Pe capac la interior nu este mucegai, insa am impresia ca in filtrul intern cam este. O sa scot astazi partea aceea de pasla (vata) sa o schimb. Acolo se pare ca s-au "inchegat" toate plantele moarte si ce Dzeu a reusit sa treaca prin filtru. E posibil ca de-acolo sa vina mirosul.
Val wrote:Dintre cele care pot fi prezente intr-un acvariu in mod (oarecum) normal, amoniacul are un miros intepator si daca ai atat cat sa simti inseamna ca intr-adevar ciclarea nu e completa.

O intrebare: lumineaza-ma si pe mine, te rog, ce inseamna "NO4/NO5 - 0mg/L". Nu mai intreb si de "NO4/NO5-2 - 0mg/L" ca ma fac chiar de rusine, dar zi-mi totusi.

Imi cer scuze. Am facut testele "pe nedormite" si am gresit un picut (dupa ce am scris valorile de la NO2/NO3 am continuat cu amoniacul si cu valorile - mare greseala din partea mea. Acel NO4/NO5 - 0mg/L este de fapt NH3/NH4 - 0mg/L. Adica amoniacul, care este zero.

Iar acolo unde pun "- 2" o fac pentru ca este un test dublat. De exp. testul de NO2, o valoare o citesc de pe JBL 5in1 si o valoare de pe Tetra NH2 dedicat. Am inceput si eu sa ma incurc in ele de cand tot testez (sunt totusi 31 de zile de cand testez zilnic - cateodata si de 2 ori).

Multumesc pentru sfaturi. Revin dupa inca un schimb de apa si curatrea filtrului intern (cu apa din acvariu, desigur).

Forum Index » Apa
Go to: