Porcu wrote:Continua cu schimburile de apa zilnice si redu portia de mincare la limita supravietuirii. Cred ca ciclarea nu-i totala.
Ok. Asa am sa fac. Oricum le dadeam doar de 2 ori pe zi, cat sa le ajunga cateva minutele. O sa le dau doar odata pana se reface problema.
adriancalotescu wrote:Ia uita-te pe capac (in interior) sa nu ai cumva mucegai pe acolo.
Pe capac la interior nu este mucegai, insa am impresia ca in filtrul intern cam este. O sa scot astazi partea aceea de pasla (vata) sa o schimb. Acolo se pare ca s-au "inchegat" toate plantele moarte si ce Dzeu a reusit sa treaca prin filtru. E posibil ca de-acolo sa vina mirosul.
Val wrote:Dintre cele care pot fi prezente intr-un acvariu in mod (oarecum) normal, amoniacul are un miros intepator si daca ai atat cat sa simti inseamna ca intr-adevar ciclarea nu e completa.
O intrebare: lumineaza-ma si pe mine, te rog, ce inseamna "NO4/NO5 - 0mg/L". Nu mai intreb si de "NO4/NO5-2 - 0mg/L" ca ma fac chiar de rusine, dar zi-mi totusi.
Imi cer scuze. Am facut testele "pe nedormite" si am gresit un picut (dupa ce am scris valorile de la NO2/NO3 am continuat cu amoniacul si cu valorile - mare greseala din partea mea. Acel NO4/NO5 - 0mg/L este de fapt NH3/NH4 - 0mg/L. Adica amoniacul, care este zero.
Iar acolo unde pun "- 2" o fac pentru ca este un test dublat. De exp. testul de NO2, o valoare o citesc de pe JBL 5in1 si o valoare de pe Tetra NH2 dedicat. Am inceput si eu sa ma incurc in ele de cand tot testez (sunt totusi 31 de zile de cand testez zilnic - cateodata si de 2 ori).
Multumesc pentru sfaturi. Revin dupa inca un schimb de apa si curatrea filtrului intern (cu apa din acvariu, desigur).