[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Carasii mei se comporta ciudat  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
tibi123
Junior member

IP:

Am 3 carasi protocalii dimensiuni 8-10 cm.
Am observat ca de ceva vreme incoace doi dintre ei stau retrasi si din cand in cand se freaca de nisip intr-un mod foarte agresiv de parca ar avea ceva pe ei de ii mananca.
Eu nu observ nimic pe ei, ce am observat este ca isi tin aripioara de sus tot timpul lasata insa chiar nu se observa nimic pe ei.
Poate cineva sa imi explice ce se intampla?
Multumesc.
blackmoor
Junior member

IP:

de cele mai multe ori grisul este o boala care are ca prime simptome mancarimile. urmareste daca nu cumva au sau le apar niste punctulete albe, mici de tot, pe corp, daca da, ala e gris. oricum daca ai posibilitatea sa-i separi pe bolnavi daca celalalt nu are si el simptome.
intr-un bazin separat cu apa jumate din vechiul jumate proaspata, pui putin albastru de metil, cu picatura, si o lingurita rasa de sare pentru 10litri de apa.
daca nu e gris, atunci nu prea stiu ce sa zic, pana nu imi dau seama ce are.
pe forum colinda un user: catalinbgs parca e id, adreseaza-te lui, pm, sau asteapta poate vede el si-ti raspunde, sigur stie ce sa faci ca la carte
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Daca este gris, atunci le aplici tuturor aceeasi medicatie. Se extinde cu rapiditate si daca nu iei masuri e urgenta, ii pierzi. Pentru gris mai este foarte eficient si SERACOSTAPUR, conform prospectului, daca sii o limba staina.

Mai da si un SEARCH pe forum, ca s-a discutat mult si bine despre acest subiect.
catalinbgs
Junior member
[Avatar]

IP:

dupa simptomele pe care le descrii, au cam facut ceva paraziti si nu pe toti ii poti vedea cu ochiul liber. de cele mai multe ori, dupa parazit apare si bacteria, pt ca parazitul face o rana micuta, care netratata, se infecteaza.
de aceea iti recomand un tratament antiparazitar urmat de unul antibacterian. nu stiu ce medicamente sa-ti recomand mai ales sa le si gasesti in hunedoara sau in deva. sincer, medicamentele pe care le gasesti intr-un petshop obisnuit mi se par ca produsele alea din reclamele de la televizor, unde apar niste culturisti superdefiniti sau niste superbunaciuni de gagici, care spun ca arata asa pt ca au folosit aparatul respectiv .
imageimageimage
astea sunt niste medicamente eficiente care le-am luat din olanda, nu cred ca gasesti aici.
dar de obicei se foloseste verde malachit pt paraziti si acriflavina pt bacterii, sau merge si bactopur.
ai grija la dozaj
[WWW]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: