[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvacris - primul meu acvariu  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Lofty wrote:
MonkY wrote:Mic update ... schimbat neoanele Juwel High Lite 54W Nature si Daylight cu JBL Natur + Tropic, tot asa, in speranta ca o lumina mai ok din punct de vedere calitativ ma va ajuta in lupta cu algele. Ce pot sa spun este ca la o prima vedere neoanele de la JBL sunt mult mai puternice (desi tot la 54W).

Pai Val te sfatuise de bine in topicul cu algele:

Val wrote:Eu te-as sfatui sa nu schimbi lumina pana nu stabilizezi acvariul. Adica nu neaparat pana cand scapi de alge, ci pana cand ajungi in stadiul de a nu iti mai aparea alge noi. Adaptarea plantelor la noile conditii de iluminare poate dura pana la 2 saptamani. Macar, daca ai posibilitatea tehnica, inlocuieste doar cate un tub odata, la 2 saptmani, pana cand le schimbi pe toate. In nici un caz nu toate odata.

Macar de partea boldata (de mine) ar fi trebuit sa tii cont.

Stiu... momentan folosesc o perioada de lumina mai mica. Sorry, dar n-am avut de ales. Tuburile vechi Juwel au fost deja donate altcuiva, si nu prea am avut ce face.
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Un mic update (cum arata aseara inainte sa tunda femeia cel putin 30% din plante - din greseala zice ea)

image
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Grija mare cu plantele. La 30% plante scoase deja risti un dezechilibru major in acvariu. Stai cu ochii pe teste, sa nu o dai iar in alge.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Moa...ce jungla aveai tu acolo Chiar era timpul sa fie tunse

Until you find someone worth dying for, you never really live.
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

alber wrote:Grija mare cu plantele. La 30% plante scoase deja risti un dezechilibru major in acvariu. Stai cu ochii pe teste, sa nu o dai iar in alge.

Da, stiu. Din pacate insa, cand a taiat iubirea vietii mele, a zis sa faca toata treaba dintr-un foc... si a taiat cam multe. Eu de obicei, ca sa nu chinui o planta, ii tai doar cateva din frunzele mari... ea a zis sa le rezolve pe toate
ReBella wrote:Moa...ce jungla aveai tu acolo Chiar era timpul sa fie tunse

Pestiucilor le place la nebunie (in special de lotusi). Insa pe mine ma ingrijoreaza lotusul pentru ca face niste frunze ENORME si taie foarte mult din lumina. Ca sa nu mai zic ca sunt cory debusolati... cand vor si ei sa urce sa ia aer, cu greu mai gasesc o "iesire"

Oricum, am comandat azi 3 echinodorusi pe care sa-i pun in spate, in locurile ajunse golase acum
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Grija mare la echinodorusii aia....lotusii fac frunzele alea enorme cand dau de lumina, dar sub ei nu mai creste nimic. Combinati cu Echinodousii iti "rad" totul din acvariu...prin consumul exagerat al nutrientilor, prin bararea luminii catre celelalte plante.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

minnardy wrote:Grija mare la echinodorusii aia....lotusii fac frunzele alea enorme cand dau de lumina, dar sub ei nu mai creste nimic. Combinati cu Echinodousii iti "rad" totul din acvariu...prin consumul exagerat al nutrientilor, prin bararea luminii catre celelalte plante.

Am zis sa le pun niste echinodorusi, fiind singurele plantute (pe care le cunosc eu, ca incepator) care se planteaza in substrat (nu cum sunt anubiasii pe mopani) si care au frunze mai late. Am observat ca piticutilor le plac enorm plantele cu frunze mai late. Odata ca se ascund sub ele de lumina. A doua oara ca se prind nebunaticii de ancistrusi, otto, etc. mai bine de el. Si in plus, sper/cred ca sunt mai rezistente decat firicelele de cabomba si celelalte, care se "destrama" si ma obliga la curatenie cam des

Pe de alta parte, faptul ca acetia consuma exagerat nutrienti este al doilea motiv pentru care am vrut echinodorusi. Asta pentru ca in urma folosirii de PPS-Pro a crescut prea mult cantitatea de NO3 si PO4, si sper ca echinodorusii sa ajute la "extragerea" lor mai rapida. S-ar putea sa gresesc complet, caz in care imi cer scuze. Nu luati ceea ce spun eu aici ca sfat... pentru mine sunt doar incercari. Vad si eu ce merge, cu ce merge. Ce ma scapa de belele si ce nu. Sunt incepator, dar ma tratez

Daca aveti alte recomandari, le astept cu placere. O zi cat mai frumoasa va doresc !
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Sper sa nu ma insel prea tare. Echinodorusii consuma nutrienti, intr-adevar, dar din substrat. Tu ai nevoie sa scazi varfurile de nutrienti din apa.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: